Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de setembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'associació d'editorials independents Llegir en català i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) van presentar ahir el
Club de Lectura Virtual que té com a objectiu incentivar la lectura en català. Es tracta d'una iniciativa sense ànim de lucre que permet als usuaris conversar sobre les obres publicades per l'associació.
El projecte, que s'ha donat a conèixer en la
Setmana del Llibre en Català, oferirà l'oportunitat de parlar amb els autors i traductors dels llibres, i les sessions seran conduïdes pels editors. Tot i tenir una activitat fonamentalment virtual, el club té previst fer una trobada presencial a final de curs, tal com ha dit l'editora de Raig Verd, Laura Huerga. A la pròxima temporada, el fòrum s'obrirà a tot tipus d'obres en català.
La necessitat de comentar els llibres després de llegir-los
La iniciativa, que ha necessitat gairebé un any per ser dissenyada i enllestida, neix gràcies a llibres com
Ànima, que tal i com ha afirmat el representant de l'editorial El Periscopi, Aniol Rafel, "una vegada els llegeixes, necessites parlar-ne". Diversos representants de les editorials que formen l'associació han aprofitat l'ocasió per presentar la resta de les seves propostes de lectura, de les quals es parlarà a les converses en línia. Una d'elles és
Una història de dues ciutats, que apropa al públic una complexa trama sentimental en el context de la Revolució Francesa. La novel·la, segons la representant de
L'Avenç, Núria Iceta, és "un imprescindible per conèixer la història de Dickens".
La novel·la negra també ocupa un lloc central en aquesta iniciativa, representada per propostes com ara
On mai no creix l'herba o
L'amant xinès. Altres temàtiques abordades són la lluita contra les injustícies a
Aquí també, Domitila!, el retorn al passat a
Malabo i les Cendres i a
El capvespre de la seva absència, o una problemàtica tan d'actualitat com és la dels refugiats, de la qual es parla a
El defecte. Com a proposta inicial de interacció amb el públic, Laura Huerga ha presentat un joc amb una sèrie d'enigmes a resoldre gràcies als llibres de lectura proposats.
L'associació d'editorials Llegir en Català compta amb el reconeixement del Premi lletrA 2014 per la seva feina a favor del foment de la lectura, i ha estat present a diverses fires internacionals que han dotat a la literatura catalana d'una major visibilitat arreu del món.
Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.
Fes-te subscriptor