Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de juliol de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Indra viu dies agitats. L’amenaça d’un ERO que podria afectar fins a 1.800 treballadors a tot l’Estat ha mobilitzat les centrals sindicals per mirar d’impedir-ho.
Per aquest dimarts i per dijous vinent s’ha convocat una vaga al centre que la marca té a Barcelona, al carrer de Roc Boronat. Dijous hi haurà una concentració davant del parlament de Catalunya, i una delegació del comitè d’empresa será rebuda per diversos grups parlamentaris.
Empresa destacada de l’Ibex 35, Indra té molts sectors de negoci, però és especialment forta en sistemes tecnològics i defensa. El seu vincle amb el cor de l’Estat és molt estret. La Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) en controla el 20% del capital. El seu actual president és Fernando Abril Martorell, ben relacionat amb La Moncloa, provinent de JP Morgan i fill d’un exvicepresident amb Adolfo Suárez.
Abril va sustituir fa uns mesos Javier Monzón, amb males relacions amb l'executiu del PP, en una operació a la qual no va ser aliè l’entorn del ministre de Defensa, Pedro Morenés.
Daniel Alzueta, de la CGT a Indra Sistemes, explica a
Nació Digital que “s’està jugant una gran partida d’escacs entre els treballadors i l’empresa. Des del comité d’empresa creiem que no hi ha raons objectives per fer un ERO, que suposa l’acomiadament del 14% de la plantilla d’Indra Sistemes, l’empresa nuclear del grup. Es podria pensar en un pla de baixes voluntàries. Fins ara, Indra mai havia plantejat cap ERO i això pot ser un precedent molt greu perquè Indra afecta molts i variats sectors en tecnologia, transports, comunicacions. etc”.
Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.
Fes-te subscriptor