El Govern crea el consell assessor per a la reforma horària

Té com a finalitat aconsellar sobre les actuacions relacionades amb l'organització i ús del temps en la vida quotidiana

per ACN, 14 de juliol de 2015 a les 15:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juliol de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts la creació del consell assessor de la Reforma Horària, un organisme adscrit al Departament de la Presidència, que té com a finalitat assessorar el Govern en relació amb les polítiques i actuacions que tinguin incidència sobre l'organització i l'ús del temps de la vida quotidiana. Amb la creació d'aquest organisme, el Govern vol avançar en la implantació d'uns horaris més racionals i beneficiosos per als ciutadans, les empreses i les institucions.

L'objectiu és passar d'una distribució del temps pròpia de l'era industrial a una que s'adapti a les necessitats de la nova societat del coneixement, uns nous horaris que permetin conciliar la vida familiar i laboral, augmentar la productivitat i la producció empresarial i millorar el benestar de la societat.


El consell també analitzarà les polítiques estratègiques impulsades pel Govern, sobretot les relatives a l'organització horària en el món del treball, l'administració, l'educació, el comerç i el consum, i la cultura i l'oci i formular propostes en aquests àmbits; promoure la transferència de coneixement i el diàleg entre el Govern, el món acadèmic i la societat civil en l'àmbit d'actuació, assessorar en el disseny i l'execució d'actuacions per promoure l'impacte sobre la salut pública de l'organització horària i l'educació sobre el temps de vida quotidiana. I, finalment, també la funció de promoure la implicació dels sectors econòmics i socials en el procés de desplegament de la Reforma Horària.

El consell assessor també crearà cinc taules de treball -món del treball, educació, administració, comerç i consum, i cultura i oci- que estaran integrades per agents socials i econòmics, agents institucionals i especialistes independents que podran emetre recomanacions amb caràcter vinculant per al Consell.


El Govern ha assegurat que està compromès des del seu inici amb la "Iniciativa per a la reforma horària", impulsada per la plataforma de la societat civil "Ara és l'Hora" que aposta per implantar un canvi en els horaris i la seva homologació amb la resta de països del nostre entorn. Aquest compromís es va concretar l'any passat en la creació d'un grup de treball interdepartamental i l'encàrrec al Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) d'un dictamen de fonamentació sobre la transició cap a la reforma horària.
 

Quins beneficis tindria la reforma horària a Catalunya?

Per què es manté l'horari de la postguerra després de 75 anys?

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació