El Festival Nits, passió per Àsia

Del 14 al 19 de juliol, Vic acull una extensa programació amb el focus posat al cinema oriental

10 de juliol del 2015
Actualitzat el 29 de juny del 2016 a les 11:37h
L'Índia, país convidat de l'edició 2015 del festival
L'Índia, país convidat de l'edició 2015 del festival | BCN KO

La passió del Festival Nits pel cinema oriental és una qüestió que arriba a la pell. I així mateix, de manera literal, ho ha volgut descriure l'organització en el "teaser" publicitari del festival, on la voluntat de "ser asiàtic" és tan gran que una noia es sotmet a una operació de cirurgia estètica per acabar-ho aconseguint.

Amb aquesta premissa, tota una declaració d'intencions, no pot haver-hi millor manera d'engegar la maquinària del Festival Nits, que es posarà en marxa a partir de dimarts vinent. Del 14 al 19 de juliol, l'extensa i selecta programació cinematogràfica –que segur que sorprendrà a més d'un– s'uneix a una proposta que va més enllà del cinema, amb sopars a l'aire lliure i un munt d'activitats paral·leles.
 

Un fotograma de la pel·lícula Gun Galiber



Convidats internacionals i el "western" asiàtic

Diferents convidats internacionals i nacionals seran presents en aquesta edició del Festival Nits de cinema oriental. Es tracta de Liu Ya, guionista del film Uncle Victory, guanyador del Gran Premi del Jurat al Festival de Xangai malgrat que el govern xinès en va prohibir la seva projecció davant del públic, i Kyu-jun CHO, Su-ji LEE i Guillem Ramisa, director, actriu principal i compositor de la banda sonora respectivament del film "Somehow".

Cal destacar, també, que el proper dimecres 15 de juliol a les sis de la tarda a la Biblioteca Joan Triadú de Vic tindrà lloc la presentació del primer llibre d'una col·lecció sobre cinema asiàtic impulsada des del propi festival. Es tracta de "Wild Wild East", un llibre únic al món per la seva temàtica, el "western" asiàtic, un gènere sorprenent i molt desconegut a casa nostra, amb joies visuals que permeten veure un "ninja" al costat d'un "cowboy".
 

L'Índia posa color a la 12a edició del Festival Nits de cinema oriental de Vic

El primer èxit de Jackie Chan, al Phenomena de la mà del Festival Nits

Les Nits de cinema oriental escalfen motors arreu de Catalunya

 

La pel·lícula «Unbeatable», guanyadora de l'any passat