Mas apel·la a les entitats civils perquè facin possible la unitat sobiranista

És contrari a la llista "del president" i prefereix una llista "amb el president"

Mostra poca confiança en la via de la unitat a través dels partits perquè per aquí "no ens en sortirem"

Contra el que s'havia especulat, la famosa "llista del president" no ha nascut avui a Molins

Minut a minut: seguiment de l'acte des de ND

VÍDEO ÍNTEGRE de la intervenció d'Artur Mas a Molins de Rei

| 20/06/2015 a les 13:30h
Especial: 27-S Eleccions Parlament 2015
Arxivat a: Política, procés català, 27-S, Artur Mas, Molins de Rei, Crisi CiU
Aquesta notícia es va publicar originalment el 20/06/2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Artur Mas, durant la seva intervenció al Foment de Molins de Rei./Adrià Costa Foto: Adrià Costa

 


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha llançat una crida històrica a les entitats sobiranistes per tal que en els propers dies treballin per fer possible la unitat davant de les eleccions del 27 de setembre. Contràriament al que hom s'havia especulat, el líder de CDC no ha anunciat avui l'existència de la famosa "llista del president" -que ha manifestat que l'incomoda com a concepte- i l'ha deixat al marge en favor d'una llista "amb el president", en què entitats com Òmnium, ANC, AMI i les adherides al Pacte pel Dret a Decidir tindrien un gran protagonisme.

Al llarg del seu discurs, Mas ha alertat diverses vegades contra els nous actors polítics que prediquen "la lluita de classes" i que volen situar les eleccions del 27-S en aquest eix. sense dubtar de la bondat de les intencions de determinats d'aquests sectors en favor de la justícia social. Ell president els ha criticat per coincidir amb l'estat en negar el caràcter plebiscitari dels comicis, i en voler fer un canvi social però obviant que si Catalunya no té els instruments que li ha de donar la independència, aquest canvi social beneficiós per a la població no es podrà fer efectiu.

En la fase final del discurs, Mas ha invocat l'agenda de les necessitats col·lectives, que en aquest moment històric haurien de passar per damunt de "les agendes personals o corporatives". Posant com a exemple el seu partit, Mas ha dit que "hem anat fins al límit" d'acabar amb una força política, en referència a CiU, que havia estat una fórmula d'èxit guanyadora durant dècades a Catalunya.

Ha mostrat poca confiança en la via de la unitat a través dels partits perquè "per aquí no ens en sortirem", com ha esmentat més d'una vegada. Tot i això, el president ha deixat clar que si el procés d'unitat que demana no arriba a bon port, ell assumirà les seves responsabilitats.
 

Artur Mas, aclamat a la sortida del Foment de Molins de Rei. Foto: Adrià Costa


 19:56 Fins aquí el seguiment minut a minut de Nació Digital d'aquesta intensa jornada política.
 19:54 Els sobiranistes d'Unió recolzaran el projecte polític d'Artur Mas el 27-S, informa Pep Martí.
 19:53 El delegat de la Fundació Adenauer a Espanya dóna suport a Duran, informa Pep Martí.
 19:15 El 69% del Consell Nacional avala que Unió concorri sola el 27-S, informa Pep Martí
 18:01 Trias assegura que els regidors d'UDC continuaran amb ell a l'oposició
 17:45 L'única votació del Consell Nacional d'UDC fins al moment i a mà alçada aprova que el partit concorri sol a les eleccions del 27-S.
 17:07 Un dels comentaris sentit als passadissos del Consell Nacional d'Unió: "Rigol ha fet això perquè ja té un lloc a la llista de Mas".
 16:09 Manuel Silva, un dels fidels i del nucli més íntim de Duran: "Rigol marca el camí". Informa Pep Martí.
 13:41 Alguns consellers oficialistes somreien mentre parlava Rigol. Però no tots. Alguns estaven molt seriosos. I alguns l'han aplaudit, com el diputat al Congrés Sánchez Llibre.
 13:40 Joan Rigol abandona el Consell Nacional d'Unió: "Me'n vaig". Informa Pep Martí.
 13:20 El Consell Nacional d'Unió va per llarg. Informa Pep Martí.
 13:17 Mas acaba amb una crida contra els personalismes i els corporativismes: "No es pot aspirar a construir un estat sense sentit d'estat i no es pot si les agendes personals o corporatives passen per davant de les que són la suma necessària de les de tots". Acaba el discurs. Crits d'independència. Himne d''Els segadors'.
 13:16 Mas esgrimeix que se l'ha jugat fins al límit, liquidant una força política (CiU) que havia estat guanyadora. Insisteix en una apel·lació a les entitats perquè acceptin de parlar-ne (de la unitat) i es posa a la seva disposició. No s'ha d'interpretar de cap manera com "hi ha algú que no s'atreveix " i si no va endavant "assumirem les nostres responsabilitats".
 13:15 Artur Mas: "Sempre ens l'hem jugada i per això avui m'atreveixo a demanar a alguns altres que en aquest moment històric agafin també la seva quota de responsabilitat i lideratge i aconsegueixin la màxima unitat possible en el món sobiranista".
 13:10 El Consell Nacional d'Unió queda impactat per l'anunci de Joan Rigol. Continuen les intervencions i alguns consellers acusen Duran de buscar una aliança amb el PSC i ICV.
 13:09 Mas clama per la unitat i demana a les entitats civils sobiranistes que la construeixin, mentre ell simplement s'ofereix a ser-hi, deixant els partits en segon terme.
 13:08 Artur Mas: "Si ho fem des d'un partit o des d'una persona, no ens en sortirem. Però si ho assumeixen les entitats altament mobilitzadors, sí. Potser no els pertoca, però és un bon servei al país si se'l plantegen d'aquesta manera". El lema seria "fem la unitat possible i necessària des de la societat civil". No vol que s'agrupin només els altres.
 13:07 Artur Mas: "Deixem els partits de banda, perquè no ens en sortirem bé". Insisteix en la crida a les entitats, a les que no puc dir "veniu a la llista del president". "Jo m'ofereixo perquè se m'assigni el paper que em toqui. Es pot comptar amb CDC per fet aquest gran paper de servei al país", en referència deu voler dir a la desaparició electoral de CDC, "que no puc decidir jo sol".
 13:04 Mas: "El concepte "llista del president" a mi m'incomoda. No convé aquesta personalització al moviment que us estic plantejant". Diu a les entitats que pensin en una llista "amb" el president, no en la llista "del president". Ara salta l'aplaudiment més llarg del matí. Crits de "Mas president, Catalunya independent!".
 

Artur Mas, al Foment de Molins de Rei Foto: Adrià Costa

 13:03 Ara, Mas convida les entitats sobiranistes a treballar per la victòria, perquè ens ho juguen tot, per aconseguir el màxim unitat possible. Aplaudiments. "Agrupeu les forces sobiranistes" els demana.
 13:02 Es pot fer la unitat a través de la societat civil, al marge dels partits, es pregunta ara Mas. Esmenta les entitats organitzades, que han estat al peu del canó i que saben que estem a les hores decisives. Esmenta Òmnium, ANC, AMI i entitats del Pacte Nacional pel Dret a Decidir.
 13:00 Mas: "Qui s'està agrupant de cara al 27-S és el món del 'sí se puede', mentre que és el món sobiranista ha canviat les regles del joc en aquests anys. No ha trobat la manera".
 12:59 Mas: "La gent ens demana màxima unitat, no us dividiu, sumeu esforços, feu pinya". Diu que no vol suscitar divisions i reticències en aquesta part final del discurs. Diu que no es refereix a partits, es va intentar i no va ser acceptat. Ho deixa de banda.
 12:58 L'expresident del Parlament de Catalunya, Joan Rigol, abandona Unió Democràtica de Catalunya.
 12:57 Artur Mas: "El turbo de la il·lusió és el vent de popa que ens ha de portar a Ítaca. S'ha d'impulsar amb el màxim de revolucions possibles. Ho ha de saber el món sobiranista organitzat".
 12:56 Mas: "Si ho aconseguim, segur que sí. Si no ho aconseguim, no sé si ens en sortiré".
 12:55 Mas: "Les vull convocar per guanyar-les". Rellegeix un text de la seva conferència de novembre. I explicarà què s'ha de fer per alimentar el turbo de la il·lusió sobiranista.
 

Artur Mas, al Foment de Molins de Rei Foto: Adrià Costa

 12:52 Joan Rigol: "El procés a UDC ha estat un xec en blanc a l'ambigüitat". Informa Pep Martí.
 12:51 Mas denuncia que els que volen fer del 27-S una lluita de classes i els qui en diuen que són unes autonòmiques [l'estat espanyol], coincideixen en negar-ne el caràcter plebiscitari.
 12:51 El Consell Nacional d'Unió ovaciona Joan Rigol.
 12:50 Joan Rigol, al Consell Nacional d'Unió: "Jo vull estar amb qui defensa la independència de Catalunya". Informa Pep Martí.
 12:48 Artur Mas: "Si les eleccions del 27-S no sortissin bé, aleshores dirien que havia estat un plebiscit. El que els aterra és que guanyi el "sí-si", disminueixen el valor d'aquestes eleccions".
 12:47 Mentrestant, al Consell Nacional d'Unió parla Joan Rigol, emocionat: "Potser és l'últim cop que m'adreço a vosaltres". Informa Pep Martí.
 12:44 Artur Mas: "La força motriu per construir aquest país és el sobiranisme i no una altra, i si volem canviar l'eix de tot plegat ens equivocarem perquè no hi ha força alternativa que pugui, per bones intencions que puguin tenir altres forces polítiques del país, que no ho nego".
 12:43 Mas: "Cada dia ens hem de llevar patint si s'ha produït una nova agressió a la nostra llengua. Som un país de naturalesa bilingüe però amb una llengua pròpia que és el català".
 12:40 Mas es pregunta si "podem tenir un sistema de formació i universitari com té Israel? També podem aspirar a situar-nos entre els millors en aquest terreny", es respon ell mateix.
 

Artur Mas, durant la seva intervenció a Molins de Rei Foto: Adrià Costa

 12:38 Artur Mas: "Catalunya és un país molt més viable per pagar les seves pensions que el conjunt de l'estat espanyol". Grans aplaudiments, que Mas replica dient que "això és una conferència i que els mítings ja vindran".
 
 12:35 Artur Mas: "Podem tenir un país amb els mateixos resultats educatius que Finlàndia, però no ho tenim perquè ens falten els instruments. Tenim més tradició pedagògica que ells".
 12:34 Mas: "No trobareu cap sobiranista que plantegi una disjuntiva entre la sobirania i el que ha de ser un país just. Al 'sí se puede' no hi trobareu els instruments per fer la justícia social. Sense eines, la conseqüència serà que haurem de gestionar una autonomia retallada, disminuïda, amputada i ofegada".
 12:32 El Foment de Molins de Rei, ple de gom a gom.
 

El Foment de Molins de Rei, ple de gom a gom Foto: Adrià Costa

 12:31 Mas: "El 'sí se puede' que vam sentir té molt poc a veure amb l'autogovern i la sobirania, la independència i el referèndum. Té a veure amb altres coses, que no menystinc gens ni mica".
 12:26 Mas: "Ha aparegut un eix nou que posa l'accent en la lluita de classes però amb absoluta indefinició sobre el tema sobiranista. Ni en el dret a decidir a fons ni molt menys en la sobirania de Catalunya, i això pot canviar l'eix de la política catalana i ho hem de tenir present els que defensem el sí-sí"".
 

Artur Mas, durant la seva intervenció a Molins de Rei Foto: Adrià Costa

 12:25 Artur Mas: "El turbo de la il·lusió del procés sobiranista ha baixat una mica de revolucions. Hi era els dies del 9-N. No dic que s'hagin apagat. El vehicle segueix funcionant i encarat cap a les metes proposades".
 12:23 Entra al Consell Nacional d'Unió Rosa Carrasco, filla de Carrasco i Formiguera.
 

Rosa Carrasco, filla de Carrasco i Formiguera Foto: Marina Bou

 12:23 Mas es posa molt dur: "Aquí no estem per romanços, hem posat la directa i anem en serio. I quan es fa aixo les coses són com són, però ho assumim. La independència de Catalunya és un gran instrument al servei de tenir un país on tothom pugui viure millor".
 
 12:19 Mas: "C i U se separen. No vol dir que sigui un divorci total i a les males. És un tema de fons que ha mobilitzat centenars de milers de persones aquests anys. No ve de cap ultimàtum".
 

Artur Mas, durant la seva intervenció a Molins de Rei Foto: Adrià Costa

 12:18 Mas: "El nostre soci, UDC, s'ha dividit perquè ha posat a votació el full de ruta". El líder de CDC nega que hagi fet cap ultimàtum a Unió. Va ser UDC qui va demanar temps a CDC fins després de les municipals.
 12:17 Mas denuncia l'aparició de moviments polítics que van "a la contra de" i no pas amb un nou programa. Abans no s'hi comptava i ara alguns han guanyat.
 
 12:15 La crisi interna deixa en segon pla el que havia de ser el plat fort del Consell Nacional d'Unió d'avui: l'aprovació dels pressupostos, revisats amb efectes de la ruptura de la federació. Informa Pep Martí.
 12:14 Mas lloa el paper de les entitats civils i es queixa que "el regust que deixa el compliment dels acords del gener és desigual, però avui no ho valoraré".
Entrades anteriors »

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

endavant
Anònim, 20/06/2015 a les 12:06
Molt interessant
+139
-19
La llista transversal del president per un cantó, la CUP per l'esquerra, i ERC pel seu cantó, tots, junts o separats, hem d'aconseguir fer guanyar el SI, no el SI SI, el 27S votem si volem la independència o no, sense embuts, sense dobles preguntes, sense enganys, sense més ni més, no deixem altre cop que els de la puta i la ramoneta es tornin a sortir amb la seva, votem SI o NO.

27S, VOLS LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA? SI O NO?
Una pregunta en serio..
Rotko, 20/06/2015 a les 12:25
+24
-143
Si en las elecciones plebiscitarias del 27S Convergencia (o como se llame, ERC (Idem) y las CUP obtienen menos votos que el resto de partidos. ¿Podríamos titular noticia algo así como "Catalunya diu no a la independencia".
Gracias!
Te contesto...
Eladi, 20/06/2015 a les 13:08
Molt interessant
+211
-9
Si en las elecciones plebiscitarias del 27S Convergencia (o como se llame, ERC (Idem) y las CUP obtienen más votos que el resto de partidos. ¿Podríamos titular noticia algo así como "Espanya s'ha tornat democràtica i accepta la voluntat majoritària dels catalans".

De nada.
Gracias Eladi pero...
Rotko, 20/06/2015 a les 13:35
+11
-101
No me has contestado. Me has formulado otra pregunta (si un día tengo tiempo te explicaré la diferencia). Contéstame si conoces la respuesta y después yo haré lo propio. Gracias de nuevo.
Un acudit dolent....
ovella esgarriada, 20/06/2015 a les 13:49
+17
-136
"La fundación Konrad Adenauer, creada por Angela Merkel, acusa a Artur Mas de alimentar "fuerzas radicales" con su independentismo"
La independencia de catalunya tiene menos futuro que la Rahola de ponente en una conferencia de física cuántica
a Rotko
Anònim, 20/06/2015 a les 13:51
Molt interessant
+119
-7
Per descomptat que si la suma dels diputats proindependencia sumen menys que la resta caldrà acceptar-ho i esperar una altra oportunitat i el titular ho ha de posar cada diari (Marhuenda diria "Catalunya sap el que és bo" o "Catalunya estima la monarquia") però... si és al contrari, el full de ruta segueix el seu camí i el meu titular seria "Catalunya surt de l'esclavitud". Dit això... Rotko, quina pregunta més ximple la teva.
Una llista unitària amb el President, NO LA DEL PRESIDENT
Manel Roure, 20/06/2015 a les 13:51
Molt interessant
+172
-30
Un discurs clar, ple de contingut sobiranista i contundent. M'ha semblat força bé. Pot ser el que més m'ha agredat son dos aspectes:

Els drets i ajuts socials els defensa tothom, dretes, esquerres, independentistas i no independentistas. Però amb l'independència tindrem les eines per poder-ho fer. Si no, sempre depenem de Madrid.

Cal una llista unitària (o el màxim d'unitària) per el sobiranisme per poder tenir una votació clara. UNA LLISTA AMB EL PRESIDENT, que és diferent de la llista del President. Si señor Mas, ho diu molt clar.

Senyors, he de comparar i sincerament, el discurs de Junqueras em sona a tripartit d'esquerres, el de'n Mas em fa pensar en independencia. En Mas s'ha separat d'Unió, en Junqueras s'ajunta amb Podemos. En Mas ha parlat de governar per tothom, en Junqueras només parla d'esquerra.
a Rotko
Anònim, 20/06/2015 a les 13:52
Interessant
+89
-5
els teus arguments no serveixen ni per a fer un conferència pública de dos minuts
ALLIBERAT
pep - manresa, 20/06/2015 a les 14:24
+40
-61
El 2012 escoltant el clam del poble va convocar eleccions amb el lema "estat propi" i sense dir per res la paraula "independència", però això ja li va semblar massa al Duran que va sortir immediatament a mostrar en públic que no hi estava d'acord, si en una cosa tan fonamental no està d'acord amb el seu cap de llista ja hauria d'haver plegat, o el Mas l'hauria d'haver fotut fora perquè la cosa no va quedar aquí, el Duran ha seguit burxant i jo crec que ha estat el principal culpable dels retards i dilacions en el procés que hem patit fins ara.
Hem hagut d'esperar gairebé tres anys però finalment ha arribat l'hora en què no es podia seguir fent la puta i la ramoneta, o sigui que CiU s'ha trencat i el president ha quedat ALLIBERAT.
Ara espero que amb les coses clares guanyem i assolim la independència, tant me fa si la llista que treu més vots és la del President o la del cap de l'oposició, però jo per side cas vull anar sobre segur i seguiré votant ERC, entre altres coses perquè encara sento convergents (M. Eugència Cuenca) que no són partidaris de la independència.
vot
perejaume, 20/06/2015 a les 14:38
Molt interessant
+135
-11
Despres de trencar i trure llastre amb les remores d' UDC , Mas te el meu vot.
El 27S
Anònim, 20/06/2015 a les 14:46
+16
-126
Sucederá lo mismo que ha sucedido en el Ayuntamiento de Barcelona.
AMB o DEL
Anònim, 20/06/2015 a les 14:46
+20
-112
No hi ha diferència. Permanència de la dreta catalana al poder i negociació.
Així som els catalans: de dretes de tota la vida, DTV!
Si surten partits d'esquerres, els titllem d'espanyolistes i ens els carreguem!!!!
Para anonim 13:51
Rotko, 20/06/2015 a les 14:58
+12
-55
Gracias por tu respuesta pero, las preguntas siempre son buenas. Normalmente, son tontas las respuestas.
El de las 13:52, confunde una pregunta con argumentos, o sea que no tengo mucho que comentar.
Salud de nuevo.
President Mas
Anònim, 20/06/2015 a les 15:29
Interessant
+108
-10
Ara m'agrades. Fora dretes i esquerres, fora unió de partits polítics, fora el llast d'en Duran i parlant clar de les questions que preocupen a la gent i que els partits unionistes fan anar com a dards contra l'independentisme per a ensarronar al poble.
una respuesta en serio
Josep de Biosca, 20/06/2015 a les 16:33
Interessant
+89
-0
Efectivament Rotko, podriam titolar-ho tal com tu dius.
Ara et faig jo una pregunta seriosa també: Si en les eleccions plebiscitaries del 27S els unionistes treuen menys vots que la resta de partits, podrem titular la notícia "Catalunya diu sí a la independència"?
pobres desgraciados
Anònim, 20/06/2015 a les 16:55
+8
-101
despues del 27S la situacion sera .

por un lado los independentistas acerrimos que habran votado CONVERGENCIA, ERC y CUP, junto a los pocos que se decidiran a votar separatismo de UNIO, ICV y PSC.

por el otro los unionistas acerrimos de CIUTADANS y PP, y algun otro partido pequeño , todos ellos con una mayoria lograda con sus propios votos y los que abandonan CONVERGENCIA , UNIO, PSC e ICV porque se les ha puesto la carne de gallina pensando que si se independizan se iran al carajo tropecientos mil puestos de trabajo que ahora producen para españa, entre los cuales estaran los suyos.

en resumen , el guarrazo del BUTIFARREMDUM no sera nada comparado con que en cataluña despues del 27S gobernaran los unionistas con lo que eso conlleva en cambios de educacion, quita de subvenciones y medios de comunicacion.

os lo dice un pitoniso .
Totalment d'acord.
Frances, 20/06/2015 a les 16:59
Interessant
+90
-8
Ja era hora que s'expliqués al món amb tota claredat perquè volem la independència. Per fi Convergència s'ha alliberat del llast que representa Unió. No he votat mai Convergència però agraeixo ara la valentia del President. Volem un Estat català alliberat de qui ens asfíxia, maltracta i humilia. Depèn de nosaltres, sols de nosaltres canviar el signe de la història.
es lo que hay
Anònim, 20/06/2015 a les 17:11
+6
-74
a Rotko "13'51

---------------------

sin las subvenciones de la GENERALITAT y la educacion en manos del estado,,,,,, largo me lo fiais sancho, ja, ja, ja.

lo veremos.
Dretes versus esquerres independentistes.
Frances, 20/06/2015 a les 17:15
+32
-30
M'ha agradat molt el discurs del President. Feia falta. Però no oblidem que la tradició independentista no està precisament arrelada en un partit com Convergència. Per altra banda resulta ja ben difícil ignorar la injusta i greu situació de Catalunya i els agravis continuats que pateix. De manera que, vigilem el vot i a qui el donem. No sigui cas que aquests que els agrada tan dialogar amb qui no vol dialogar ni ens fa cas, esperin arribar a acords si tenen la paella pel mànec. Acords que, per altra banda, no fan més que enfonsar-nos en la inanició. Espero que siguem prou llestos per a no deixar-nos prendre el pèl.S'ha acabat el bróquil.
Sr. Josep de Biosca
Rotko, 20/06/2015 a les 17:48
+7
-45
Por mi parte si. Sin embargo el Estado nunca lo aceptará por no tratarse de un referéndum acordado, sino de unas elecciones autonómicas. Mi opinión es que el resultado será 50-50 poco mas o menos y que por desgracia todo seguirá igual. A mi me gustaría acabar con todo esto de una vez, si hay una clara mayoría por la independencia yo estaré a favor de ella. Pero una DUI so`n palabras mayores...
En Mas és el meu president
Anònim, 20/06/2015 a les 18:09
Interessant
+99
-25
i ha dit, per fi, el que tots a la via catalana estavem desitjant:

tots units cap a la independencia, sense tonteries ni egoismes partidaris.

junqueras es va suicidar el dia que va dir no a la llista de país. va dir que no al país. prefereix fotre el pais per governar ell.

Mas sí que ha pensat en el pais, i ha ACTUAT pel país. s'ha mullat per fer el 9-n, assumint els riscos judicials, i ha parlat clar i catala d'anar tots plegats, sense mirar de quin partit ets, tots els germans catalans junts cap a la llibertat.
sense embuts.
sense tonteries.
com ha de ser.

mas ha expressat el que jo estava desitjant. nem per la independencia. de debo. directes. sense perdre's en detalls estúpids. sense preguntar de quin partit ets. tots junts amb el que ens uneix:

el desig de llibertat i d'una catalunya independent.
d'una republica catalana.

un líder és aquell qui porta el camí que tots els seguidors volen que se faci. si no ho fa, deixa de ser líder.

mas ho ha fet. mas és el meu líder.

el junqueras deixeu-lo amb els seus deliris. des que va dir no a la llista de país, s'ha convertit en un friki que parla per les parets. com continua fent, intentant fer -ara sí, no?- una llista de 'sotmeteu-vos tots a erc', i només els que jo vulgui. i a corre-cuita, acollonit després de la notícia de la separació d'unió. per favor...
ara que no son els d'unio
Anònim, 20/06/2015 a les 18:11
Interessant
+91
-14
per fi puc votar mas. Allà on sigui, el votare. CDC ha fet un pas de gegant.
quin riure
Anònim, 20/06/2015 a les 18:13
+24
-70
ara resulta que tot era culpa del Duran...
Llibertat
Somatemps, 20/06/2015 a les 18:22
Interessant
+82
-12
President:Ets el nostre Gandhi,Luter King,Ataturk,Mandela.No vull ser romántica pero sense el teu lideratge veient els mediocres que hi han mai assolirem l'alliberament del nostre dissortat poblé.
I el meu també - 18:09
pep - manresa, 20/06/2015 a les 18:34
+54
-15
Però considero que podries donar-li suport sense haver de ficar-te amb l'Oriol Junqueras, perquè si hem de parlar de les coses que li retreus jo podria argumentar (i no voldria fer-ho) que moltes d'elles són imputables al president Mas, segurament condicionat per la presència del Duran.

Visca l'Artur Mas, visca l'Oriol Junqueres, visca els de la CUP, i visca la mare que va parir a tots els qui els votin.

Ah, i visca la República Catalana.
Líder del segle XXI
Escolteu bé un vell, 20/06/2015 a les 18:36
Molt interessant
+113
-11
Senyor President, rebi la meva més alta consideració.
Recordi que encara que l'ensorrin políticament, serà recordat amb lletra grossa al llibre de la història de Catalunya.
No cal enlairar les seves virtuts oratòries i de home d'estat per veure que vostè es un més de nosaltres.
Em sap molt de greu que vostè il·lusioni i altres tirin per terra les seves propostes amb discursos de cantarella.
A la cadena humana que va unir el nord i sud del país, jo no sabia si la persona que tenia a un costat o l'altre eren de dretes o d'esquerres, pero si sabia del cert, que ens varem unir de les mans per aconseguir una fita.
Recordeu que la unitat fa la força i que al altra bàndol hi ha forces més poderoses on si ajuntaran els servils botiflers.
Molt ben fet, President! Però que us jugueu a que l'ANC d'en Jordi Sánchez es nega a participar?
Anònim, 20/06/2015 a les 18:49
Interessant
+89
-19
La meva predicció es que l'ANC amb el talp d'ICV d'en Jordi Sánchez al capdavant es negara a formar part d'urna llista de pais per a "preservar la seva neutralitat" (quan precisament el que es pretén es fer una llista sobiranista no-partidista) i es dedicaran a torpedinar llista? Tant de bo m'equivoqui...
pel pep
Anònim, 20/06/2015 a les 18:55
Interessant
+106
-14
abans de les conferencies ted del desembre, jo era un incondicional del junqueras. em semblava que el junqueras sí deia el que s'havia de dir, anar al tema sense romanços, i el mas semblava, despres d'anys d'estirar els fets, que no anava o ho ralentitzava o en tenia por. i a sobre, unit amb els botifles d'unio.

pero els fets m'han fet canviar radicalment de parer.

quan el mas va proposar al desembre la llista de pais, sense partits i amb el lideratge que es decidís mancomunalment, és a dir, una agrupació que guanyi clarament les plebiscitaries i que pugui fer un govern d'unitat nacional per formar la republica, com churchill va fer per dirigir la segona guerra mundial, vaig pensar: per fi! ara és l'hora! tots units, govern de concentració, transició nacional, i un cop feta la republica, ens podrem separar en partits de nou, i a les primeres eleccions nacionals votaré en junqueras com a primer president de la republica catalana.
era un pla genial.

però va arribar en junqueras i va dir que no a tot això. va dir que millor cada un a la seva. expressant que li importava més guanyar ell que no pas una llista unitaria pel país.

et podràs imaginar la meva decepció. abans d'aquell dia, jo tenia en junqueras per algú trempat que anava per feina, i en mas com algú poc de fiar que semblava que ho anés estirant tot a veure si ens desanimàvem.

després d'aquell dia, vaig veure que els fets eren diametralment oposats al que jo em pensava. per tant, he fet un gir copernicà.

jo el que vull la independència, amb qui sigui. i els fets m'han dit que és en mas qui va per feina.
al junqueras el veig ara, després d'analitzar els fets, com algú que mira pel seu partit i que només diu el que diu per guanyar vots, pero que a l'hora de la veritat no es mulla.

fins i tot ara parla d'una llista d'erc. no unitaria ni de pais, sino de tots amb esquerra. compara això amb el que diu mas, que apela a la societat civil a que lideri això, ja que amb els partits no es pot. i amb això, ha posat en el mateix sac a cdc, el seu propi partit.

dic el que dic perquè crec que ara els vots a junqueras o la forcades son vots llençats. aquets van a la seva, no pas a la independencia sense embuts. vull la independencia, i la millor manera per mi és anar amb una llista unitaria de ciutadans de catalunya, no pas de partits.

si junqueras hagués dit si a la llista de país, ara com ara ja les hauriem fet les plebiscitàries amb un govern d'unitat estil churchill, i jo l'estaria votant entusiasticament per les primeres eleccions de la republica. ja no sera així.
jo segueixo a qui ens doni la millor opció per aconseguir-ho.

el que importa és la independencia, i hem d'anar a la millor opció per aconseguir-la. vot útil, company. vot útil. ens hi juguem molt.
La frase clau.
Anònim, 20/06/2015 a les 19:00
Interessant
+95
-6
"No es pot aspirar a construir un estat sense sentit d'estat i no es pot si les agendes personals o corporatives passen per davant de les que són la suma necessària de les de tots"

Em sembla que Mas es l'unic que sap com es construiex un estat (castellans apart clar, que aquestos sí que ho saben des-de segles).
Rotko
Estadislao, 20/06/2015 a les 19:00
+23
-15
No té confundas, Catalunya és y será siempre. Ser independiente o no, irá en función de lo que voten los españoles que viven en Catalunya, catalano-españoles i botiflers.


Doncs...
Anònim, 20/06/2015 a les 19:32
Interessant
+87
-6
Arribats fins aqui, com estratega politic per al proces, indiscutiblement es en Mas, em tinc que treure el barret i jo que mai hauria pensat en votar-lo ara ho faré perquè es el que mostra nivell per a fer de pal de paller el que posa menys interes personal en posteriori i mes fa a nivell politic pel pais.
Amb la negació del REFERÈNDUM per part de la metropoli,
SiT, 20/06/2015 a les 19:59
Interessant
+64
-3

ja s´entreveu el resultat afirmatiu. Aquesta fase està superada.


El que no està clar és si serà per un entre 55-60% o per més, i d´aquí la mobilització general.


Tota discussió restant és estèril i o malintencionada.


I no cal dir, però recordem que els CATALANS som Catalans, i AQUÍ és CATALUNYA.

El problema el tenen naturalment altres, en tot cas nosaltres només artificialment, coses de la colonització i tot el que comporta, colonització que toca a la seva fí, sí, amb tot el que comporta.

Tu mateix.


Rotko, com ens ho fem?
Josep de Biosca, 20/06/2015 a les 20:57
Interessant
+65
-2
Rotko, m'alegra saber que estarás d'acord amb el resultat que surti.
Dius que l'Estat no acceptarà el resultat per no tractar-se de un referèndum acordat, però per altra banda es nega a fer-lo, aleshores com ens ho fem si no és amb una DUI?
Apel•lar, apel•lar, apel•lar....
Anònim, 20/06/2015 a les 21:10
+19
-86
Es muy triste pedir pero mas triste es robar. Deme argo senior...

Mica en mica es va quedant solet, amb una colla de irredents i la guardia pretoriana del rull, turull i homs. Pero apel•la a tot quisqui per no quedar-se sol del tot. Poble (populisme) i societat civil (demagogia) es el que li queda per salvar la cara. O aixo o no convocar eleccions i aquantar uns anys mes venent la moto.
@Rotko
Josep Fourier, 20/06/2015 a les 21:14
Interessant
+58
-2
Vius a Catalunya? I en cas contrari, quines són les teves fonts d'informació sobre Catalunya?
Esquerra Recolza Colau
Jordi M, 20/06/2015 a les 21:41
Interessant
+101
-16
Primer va ser que el sobiranisme d'Artur Mas no els semblava prou de fiar (quan, recordem-ho, venien de fer-li de palanganers a Jóse Montilla). Després va ser que no les tenien totes que hi hagués pregunta. La mandanga següent va ser que desconfiaven que s'acabés fent realment la consulta. Llavors van venir-nos amb l'argument que la unitat només era per dissimular el sorpasso d'ERC. Quan el sorpasso ja era ciència ficció van centrar-ho tot en Duran. Em demanava amb quina ens en sortiria ara ERC per continuar torpedinant la unitat el 27S. Més amunt un d'aquests carallots fa un intent que francament no li veig molt recorregut: la candidatura de país no seria possible per culpa de Maria Eugènia Cuenca.
Necessitem líders amb coratge, intel.ligència i experiència política
Paula, 20/06/2015 a les 22:26
Interessant
+76
-15
Tot el meu respecte pel president Mas, a qui, fins ara, no he votat mai. Penso que aquest home és realment un estadista. Té serenitat, coratge, determinació i experiència política i de govern. Això, en aquesta situació, és importantíssim. No podem córrer riscos evitables; ja prou difícil que serà tot plegat. Ara necessitem algú solvent i Mas ho és.
Penso, una mica en la línia de l´anònim 18:55, que Junqueras s´ha anat desdibuixant com a líder. Tot i això, també té el meu respecte perquè em sembla un home honest, que estima el país. A més, la situació és complicada i els errors no són d´estranyar: no hi ha mapa per fer el que volem fer. Tampoc les CUP, que he votat per primera vegada a les municipals, no estan d´acord amb la llista única, tot i que són inequívocament independentistes. Ningú no té la bola de vidre que li asseguri quin serà el millor camí.
Però, així com crec que Junqueras s´ha anat desdibuixant, també penso que Mas -al contrari- s´ha anat assentant com a possible líder, degut a la seva intel.ligència política i a la seva determinació.
Tot i que, segurament, estic a les seves antípodes ideològiques, sento que aquest homé té el tremp, l´experiència política i la intel.ligència necessàries par a fer el que calgui fer. Perquè, sense la independència, no podrem bastir cap societat més pròspera ni més justa ni més sostenible. El govern espanyol ja s´encarregarà, com ha fet sempre, d´empobrir-nos, deixar-nos sense opcions de futur i anorrear-nos com a cultura. I qui vol això? Catalunya té dret a organitzar-se perquè tots els seus ciutadans i ciutadanes visquin en una societat millor. Lluitem, doncs, de la millor manera que puguem, per aconseguir-ho!
Itaca tralara
Anònim, 20/06/2015 a les 22:55
+9
-77
Sr. Más usted no representa a casi ningú, no ha trabajado nada, no ha hecho nada, despilfarrar dinero que no es suyo.

buenas censor
Jordi M, tens tota la raó
Un de tants, 20/06/2015 a les 23:21
Interessant
+77
-21
Tenen fòbia a convergència i per extensió a Mas. Han venut fins ara que Mas no és de fiar i ara es demostra que son les esquerres que estan en un desert buscant aigua.
Volen fer de Mas i no en saben.
Mas vol que l'ANC i l'Òmnium l'aclamin
Enric L., 21/06/2015 a les 00:31
+33
-71
Que no deia fa quatre que si la llista que ell encapçalava no guanyava se'n tornaria a casa? Ha canviat d'opinió i ara està disposat a no encapçalar la llista? O pretén endur-se Òmnium, l'ANC i l'AMI a la llista del president amb el president (encapçalant-la perquè tots així li ho demanen)? Per cert, aquest matí en Pere Pugès, exmembre de la direcció de l'ANC, ja publicava un article al PuntAvui en el mateix sentit (

)
-
Anònim, 21/06/2015 a les 00:53
+4
-45
"...que todos como verdaderos hijos de la Patria, amantes de la libertad, acudirán a los lugares señalados, a fin de derramar gloriosamente su sangre y su vida por su Rey, por su honor, por la Patria y por la libertad de toda España"
(Rafael de Casanova y Diego de Villaroel, 1714).
endavant President !!
Anònim, 21/06/2015 a les 01:48
+45
-23
PP, PPc, Ciudadanos, ICV, PSOE, PSc, Podemos.....es matarien entre ells però tenen un gran punt en comú: fotre fora al President Mas costi el que costi i sigui com sigui.
Perquè ?, perquè estan cagats de por !!! El MHPresident Mas és el lider que necessitem per aconseguir una Catalunya lliure i ho saben.
I el Junqueras ?. Us heu adonat que ni en parlen ?

President Mas, el meu més gran respecte i reconeixement. Tenim la millor oportunitat de la Historia de fer-ho i vos sou l'elegit per portar-nos a la Llibertat.
I si no ho aconseguim ara, ens tornarem a aixecar i hi haurà gent de les noves generacions que seguiran el vostre cami i que no pararan fins a fer realitat el nostre gran somni.
President Mas, passi el que passi ja heu guanyat !!.
Bravo Mas!!!!
Anònim, 21/06/2015 a les 02:12
+46
-23
Bravo Mas!!!!
Això és un president !!!
Anònim, 21/06/2015 a les 02:16
+47
-23
Això és un president !!!
per l'Anònim de les 18:55
Anònim, 21/06/2015 a les 03:25
+16
-47
Ho sento molt, de veritat que ho sento moltíssim perquè realment penso que obres de bona fe però jo ho veig completament al revés, precisament va ser a les famoses conferències del Desembre on vaig acabar de decantar la meva opinió més favorable a l'Oriol Junqueras que no pas a l'Artur Mas.

No em va agradar gens el xantatge que ens va fer a tots plegats començant per l'ANC, o es fa com jo ho dic o no hi ha eleccions, efectivament ja fa temps que haurìem d'haver votat però no vulguis donar la culpa a ningú més, l'únic que signa la convocatòria és ell.

Tant de bo tinguéssis tota la raó i el Messies ens dugués a la terra promesa, t'ho ben juro que seria la persona més feliç del món però no puc deixar de tenir la mosca darrera la orella, fins i tot ara que ja s'ha tret al Duran del damunt encara surt la Maria Eugènia Cuenca per Can Cuní expressant que no està per la independència, doncs així a què estem jugant?, quina conya és aquesta?

Us han venut la moto de la llista única com si fos la solució de tot i us han volgut presentar el Junqueras com el culpable si la cosa no anava endavant i us ho heu empassat, és com allò de la propaganda del Goebbels que dient una mentida mil vegades al final era veritat, doncs això mateix.

Tu et penses que molta gent que votarà ERC ho hauria fet si s'haguéssin diluit en una llista que encara que no dugui el nom tingui un cert tuf convergent?, de ben segur que no, és a dir, que tinc molt clar que en aquest cas sumar no multiplica sino que divideix, és a dir que 10 + 10 en aquest cas no fan 25 sino 15.

L'Oriol Junqueras va fer el què havia de fer, i no pas per motius egoistes com alguns ho voleu presentar sino pensant en el bé del país, inclús et diré que pot ser que no ho hagin fet tot bé, es poden haver equivocat en alguna decisió quan s'han trovat entre la espasa i la paret però estic convençut que en tot moment han actuat de bona fe, ara per ara encara m'inspira més confiança ERC que no pas CDC.
CDC
Anònim, 21/06/2015 a les 09:19
+36
-4
Una mica tard,però benvinguda sia la nova orientació de CDC.T'aconsello Artur,un cop més,que et posis l'últim de la llista.Un partit sense les patums de sempre i social-liberal,torna a ser atractiu.
NOU DE COP
pep - manresa, 21/06/2015 a les 09:40
+29
-32
Torno a observar (com ja havia fet altres vegades) que hi ha comentaris que de sortida ja ténen un grapat de valoracions, és així com jo que estava pendent de quan es publicava un comentari meu d'aquesta nit he vist que se n'han publicat uns quants de cop, tots ells amb nou (9) valoracions positives menys el meu que en tenia nou (9) de negatives, això m'indueis a pensar que el mateix censor de ND que quan li sembla no et publica un comentari perquè no és del seu grat també manipula les valoracions a la seva conveniència.

En fi, aneu fent.
molt pesant
Anònim, 21/06/2015 a les 10:07
+8
-7
Amb el govern "peperu" actual és com intentar moure una muntanya.
Aclarant conceptes a alguns.
Anònim, 21/06/2015 a les 10:28
+37
-20
Lo que Mas diu es que la independencia no la farà ell, LA FAREM NOSALTRES SI VOLEM. Mas sap prioritzar, sap que els elements més petits van dins dels elements mes grossos, con en una Matrioska russa. Els que barrejen ideologia + independencia volen construir la Matrioska a partir del segon element, i s'ha de fer a partir del primer element. Si es barreja ideologia amb independencia Catalunya mai serà independent, l'exemple "cientific" de la Matrioska ho demostra. Aznar (que es un castellà amb les idees molt clares) sap que nosaltres tenim aquest defecte i per això va dir: "antes se partirá Cataluña que España".
de ridicul en ridicul
arcadi tarrida, 21/06/2015 a les 11:01
+26
-34
fins la patacada final...que encara hi ha gent que cregui en el senyor Mas és el millor exemple que catalunya és i será un pais de fireta..aixó si , TOT PER LA PATRIA!!!
lio candidatures
Jordi56, 21/06/2015 a les 11:15
+5
-2
Lluis Llach recorda que la possibilitat de vot divers i plural pel 27S és un “privilegi” que no va tenir el Quebec o Escòcia -ambdós amb resultats negatius- i assegura que no serà més complex, ans al contrari, si la prioritat és clara. Llach afirma que a dia d’avui tenim la gent, un “centre dreta fort i ben liderat”, un centre esquerra “obert i ampli” i una esquerra “radical i de base magnífica”. Per últim, fa una crida a sumar, debatre i incloure perquè “no en tenim d'altra … i després, si cal ,preparar-nos x la intervenció de l'estat”.
Potser hi ha gent que valorant lo positiu de la proposta de Mas prefereixin seguir votant a ERC o a una plataforma d'esquerres.
Aquest lio de les candidatures per al 27S és perquè no s'explica bé qui manarà després de les eleccions. Majoria de diputats? qui farà la nova constitució ?, etc.
sí a MAS
Anònim, 21/06/2015 a les 11:24
+34
-21
Visca el nostre President!! ell si que s'ha mullat! !!!!
TENIM UN PRESIDENT PREPARAT ,SAP PARLAR ,SAP IDIOMES ,SAP ESTAR ,SAP ESCOLTAR,NO INSULTA ....PER AIXÒ LI TENEN TANTA RÀBIA...I POR!!!
pel de les 03.25
Anònim, 21/06/2015 a les 11:29
+34
-12
llegin-te, hom s'emporta la impressió que el que més t'importa no és assolir la independència, sino atacar mas, com fan els espanyolistes.

deixa de pensar en enfrontaments amb qui no toca, company. i pensa en enfrontar-te amb qui sí toca: amb espanya.

els catalans de dretes són tan companys meus com els d'esquerres. els espanyols, cap ni un. no siguis com els dels combats a la via laietana a la guerra civil, que enlloc de matar fatxes preferien matar-se entre ells mentre els feixistes se'n reien.
ja ja ja
Anònim, 21/06/2015 a les 11:30
+23
-34
unir derechas , izquierdas y mas izquierdas en un mismo conglomerado sera como juntar agua y aceite , ja, ja, mientras franco avanzaba ellos se mataban.
Units per la Independència
Joan Jaume, 21/06/2015 a les 11:32
+5
-25


S'ha de fer un logo i un eslògan comú ( Units per la Independència) per tots els partits ( pluralitats) que volen aconseguir la indepedència de Catalunya.
I que cada partit emmagatzema el màxim de vots.
La propuesta del sr.Mas es la MEJOR OPCION DE UNIDAD
Anònim, 21/06/2015 a les 11:34
+36
-24
El Presidente lanza a las fuerzas sociales su propuesta de UNIDAD en torno a ellas o sea la AMI, ANC y Omnium Cultural.
El Sr.Sanchez la sra Casals y la AMI no pueden decir que NO a liderar el ultimo tramo del Proceso y quien se quiera unir que se una.
Mira por donde las criticas del PSC que se entienden pero las que no se entienden son las de ERC.
Que tienen en contra ERC que las entidades sociales lideren el Proceso si se quieren integrar que se integren pero no les pueden negar el ser lideres porque de ellas nacio la llamada del pueblo.
ERC no esta a la altura del momento porque solo ellos quieren liderar este Proceso, pero el sr.Mas ya se aparta el mismo esta Lista no es de el pero pueden contar con el en donde sea, sea en el medio, detras etc.
junqueras deberia de dar un paso por la unidad y no ser un excluyente.
Sin unidad y liderazco de las fuerzas sociales el fracaso lo tenemos el 27 S.
Això és la segona edició del 9-N
Anònim, 21/06/2015 a les 12:32
+13
-6
Després no es va saber arribar a un acord que va fer al president Mas retrassar les eleccions de Març al Septembre.I ara tampoc n´hi haurà,em temo,la victòria segura passava llavors per la unitat,com ara.
De l´única forma que es pot anar a aquesta unitat i a la victòria,passa desde el meu punt de vista per desbloquejar les llistes independentistes,de manera que siguin els votants qui decideixin.De fòrmules n´hi ha si tenen la voluntat de fer-ho.Tot el demés serà crear embolics,ja ho veureu
La AMI
Anònim, 21/06/2015 a les 12:45
+3
-33
Han fet algun tipus de consulta estos ajuntaments per saber si la majoria dels seus ciutadans estan per la independència? NO,ens declarem partidaris perquè nosaltres ho valem,sense comptar per a res amb els habitants dels municipis.Tot molt democràtic,sí senyor.
Error!
Anònim, 21/06/2015 a les 12:50
+15
-36
Confrontar-se a la Colau i als del "sí se puede" és un error garrafal, sense ells no hi ha independència. Són sobiranistes, en tant que defensen el dret a decidir, o sigui que reconeixen catalunya com a subjecte polític. La Colau és reuneix amb ANC i diu que no serà un pal a les rodes pel procés....

i ve ARTUR i no para de insultar. Molt bé. Fent amics. Queda clar que la questió social l'importa molt més que la independ`pencia en realitat... L'importa més mantindre les poítiques neoliberals que la independència..
Adéu, Mas!
Anònim, 21/06/2015 a les 13:22
+26
-35
En Mas és una cadàver polític, que ja no té empenta ni per a forjar la seva pròpia - i tan esbombada pels convergents, d'un temps ençà - "llista del president".

Tanta prepotència i tant "aquí mano jo", per a la fi haver de baixar-se els pantalons i arrossegar-se a demanar a les entitats civils que li muntin la llista, perquè a ell ja no li fa cas ningú.

Veste'n ja, Mas! Ens faràs un favor a tots.
03:25
Anònim, 21/06/2015 a les 13:32
+34
-13
Junqueras va desestimar la llista separatista única proposada pel president Mas. Això és així. És tan clar com que Déu existeix i ens estima. L’ERC sembla com si lamentés que Convergència s’hagués passat al separatisme; ho hauria de celebrar amb grans alegrois i un castell de focs. Artur Mas és el president de Catalunya, Junqueras d’un partit polític. És notòria l’enveja que Junqueras tributa a Mas. La Cuenca és una política del passat com en Recoder, avui dia no pinten res. El que puguin dir no compta gens. La Cuenca és del sector espanyolista de Convergència, el d’en Recoder. Un sector molt minoritari, sortosament.

Visca Catalunya independent i unificada!


No sé, no sé
Anònim, 21/06/2015 a les 13:32
+19
-29
Pues a mí esto me suena a renuncia del Mas.
No te vayas todavía, no te vayas por favor.....
Anònim, 21/06/2015 a les 13:39
+20
-22
¿Y nadie sale a decirle que no, que no se vaya? ¡Qué triste!, ¿no?
Amb confiança
Anònim, 21/06/2015 a les 13:50
+21
-29
Que es presenti amb la gent de Cdc ... o no hi te confiança?, i que es deixi de lios i d'enredar. Segur que tindra el recolsament dels Pujols, i d'altra gent important en la politica dels ultims anys ...
¿Què ho fa que el terme "messies" tingui tan mala premsa si és un mèrit, una benedicció tenir el nostre.
Anònim, 21/06/2015 a les 13:59
+27
-17
Quan l'adversari no té arguments, davant del carisma, la capacitat i l'honradesa d'un cap, se li endinya la llufa de "messies". Doncs sí, si per messies entenem un dirigent, un polític o estadista a l’alçada del càrrec que ostenta, que ho fa bé i inspira confiança, doncs sí, messies no és cap insult sinó una necessitat peremptòria per a qualsevol nació. El messies de Catalunya, doncs, és el nostre president i cap, Artur Mas Gavarró. Fem-li costat que ens està duent al deslliurament nacional de Catalunya, a recuperar la independència política, a l’estatalitat sobirana tan anhelada i necessària.
Consigna, derrocar al líder
Escolteu bé un vell, 21/06/2015 a les 14:06
+31
-14
Al preu que sigui, les masses han d'estar sumises a la norma establerta pels dominadors sempre absolutistes, aquí i a tot arreu.
La tàctica és antiga per apaivagar als revoltats. Primer atacar els flancs des de dins amb els estris perfectes i infal·libles que mai fallaran, els espanyols que viuen a Catalunya que s'auto-proclamen catalans, que ni ha un bon grapat i els botiflers que son un altre grapat. Tots ells resguardats amb el coixí de la legalitat centralista son els contraris que estan actuant com a talps contra la legitimitat dels sobiranistes.

Els sobiranistes han de suportar les envestides de dins i de fora i no amb carros de combat que no quedaria bé dins Europa, sinó amb l'ofegament econòmic, industrial i cultural per fer desapareixer el rastre del poble català amb la seva llengua que és l'espina que no es poden treure de damunt els castellans tot i els segles que ho intenten.

Observeu la naturalesa que no hi ha ningú més savi que ella i on podreu veure que cada manada té un líder al que seguir per defensar el seu territori.
Que us penseu que fa el poble castellà sinó el mateix que el català per imposar la seva cultura.
Té una avantatge Castella, que té el poder per menystenir una cultura.
Però sempre tindrà una desavantatge, que quan els castellans van arribar a la nostra terra, nosaltres ja hi erem, per tant els castellans sempre seran els colons invasors.


NO HEU ENTÈS RES
pep - manresa, 21/06/2015 a les 16:50
+5
-17
Sóc el de les 03:25 que per una vegada no he pensat a posar el nom, i alguns no heu entès res, torneuvos-ho a llegir, si us plau.
Per què serà que, quan diu que "apel·la", em sona a corrupció i a "la pela"?
Anònim, 21/06/2015 a les 16:52
+18
-23
Per molt que el Mas ara es vesteixi amb una neta camisa blanca, prou sabem allò que han estat fent en el decurs dels decennis que ens han dominat a base d'eleccions guanyades amb diners procedents de la corrupció.

"Ara és l'hora", efectivament, ara és l'hora de fotre'ls a fora, per sempre més.
lo que mas temen es la unidad de las fuerzas civiles catalana
Anònim, 21/06/2015 a les 18:56
+21
-10
Es la unidad lo que mas temen y Lluis Llach tiene razon en dar nombre para esta lista Unitaria de la sociedad civil soberanista.
La ANC no puede perder el tiempo prejuntando a sus afiliados en esta lista puede estar junqueras y Mas por la mitad de la lista pero lo que no se puede hacer es estar en contra de esta lista para estar mas posicionado a la silla de Presidente de la Generalitat.
Junqueras tienes que ser generoso y ponerte en la lista con la ANC, Omnium y AMI despues si se gana la concentracion y el mando sera tuyo y del sr.Mas.
No pasa nada por tener dos presidentes hombre, pero se generoso y deja que las entidades lideren.
sin Unidad la derrota sera total
Anònim, 21/06/2015 a les 18:58
+23
-10
Mi madre con 91 años me lo dice pasara lo mismo que en el 36 que sin Unidad nos derrotaran.
Quanta raó té aquesta mare de 91 anys
Escolteu bé un vell, 21/06/2015 a les 20:07
+25
-0
La guerra civil es va perdre per uns il·lusos que feien la revolució pel seu compte i el govern de la República no podia controlar. Allò era xauxa, cada un pel seu costat sense cap ordre ni cap pla d'estratègia. A tirar trets i prou i així no es guanya cap guerra.

Com es pot fer entendre a uns i altres, que per guanyar el que primer que es necessita és un pla. En democràcia el pla es convencer a la gent que tots anem a la una i anar dividits no porta enlloc per la fita històrica que volem assolir.

Catalans que anem a peu, ara ja no hi ha mitges tintes, hi ha dos blocs, els del si i els del no i hem de decidir quin bloc volem.

Els del SI/NO, que vol dir estar igual, amb l'indefinició d'esperar la bona voluntat de Madrid, el pes dels vots es decantaran cap el NO ja que aquest no voles ser independents i ens quedarem igual o pitjor. AQUEST ES UN PLA ASTUT I BEN ORQUESTRAT PER DURAN, HERRERA, ICETA...

No podem aconseguir ser lliures mirant-nos el melic.

ERC
Aurembiaix d'Urgell, 21/06/2015 a les 21:54
+21
-6
La última vegada que vaig votar ERC van fer coalició amb el PSOE i van posar de President el Sr. Montilla; No m'en fio...potser el 27S posen de President el candidat de ICV-Podem. Per si de cas, votaré Mas.
Aurembiaix d'Urgell, 21:54
pep - manresa, 22/06/2015 a les 01:35
+2
-17
T'HE GUANYAT, ho sento però t'he guanyat, ja vas ser prou ruc si vas esperar que Montilla fos president per deixar de votar ERC, jo ja ho havia fet quatre o cinc anys abans, és a dir, abans que fos president el Maragall, ben aviat vaig veure que amb aquesta ERC del Carod no anàvem enlloc.

De tota manera tampoc vaig ser gaire espabilat perquè cada vegada que votava CiU m'havia de tapar el nas i fer veure que no sentia cap mena de pudor.

L'emprenyada gran va arribar el 2012 quan encara vaig ser tan ruc de votar CiU malgrat l'Artur Mas representava que ja s'havia fet "sobiranista" mentre el Duran anava fent pública professió de fe no-independentista en plena campanya electoral, vaig ser tan ruc que el meu vot va servir perquè durant aquest temps haguem tingut al Parlament diputats d'Unió que s'ha demostrat que éren cavalls de Troia.

De tota manera m'heu superat en la ruquería els que heu votat CiU en aquestes municipals, ¿no us queda cara de tonto quan penseu que heu posat als ajuntaments catalans elements d'Unió?

No em sabra greu si el 27-S guanyeu els de la llista del president i aquest compleix la seva paraula, que està per veure, però a mi ja no em tornen a enredar més, malgrat errors puntuals que tothom pot tenir una cosa tinc clara:

Encara no conec ningú d'ERC que no estigui per la independència, mentre que fa un parell de dies Maria Eugènia Cuenca (CDC) feia de Duran i es declarava públicament contrària a la independència.

Val més anar sobre segur.
El gran empresariat botifler s'ho juga tot a la carta Podemos
Jordi M, 22/06/2015 a les 14:48
+1
-0
Espanya troba que li pot ser de profit acusar Mas de 'messiànic' i ho fa servir. Però Espanya no troba que la candidatura d'Ada Colau hagi estat messiànica, noooo, i ara. Posar la cara fins i tot en les paperetes, no, això no és messianisme, això no és personalisme, no, això és lideratge.
De Duran se sentia parlar cada dia, de la Cuenca fins ara no se n'havia sentit res.
Dr. Benway, 25/06/2015 a les 18:13
+0
-0
Potser la Cuenca és un talp de Duran. Però si CDC se n'ha desfet de Duran, no crec que d'una dona que no s'havia sentit parlar des de feia molt de temps ens hagem de preocupar.

I per part meva prefereixo sentir a la Cuenca dir que no està a favor de la independència (està en tot el seu dret d'opinar) que no pas haver d'aguantar durant quatre anys a l'Ada Colau i el seu equip fen dia si dia també bajanades impròpies del seu càrrec. (Gala Pin i la seva rentadora, per exemple. El tema dels bitllets de metro...)

Els que tant es preocupen de la Cuenca, ho fan més per tirar per terra a Mas que no pas pel perill que pugui representar.

I mentre tant, ICV (ningú sembla recordar-se d'un tal Quim Bruguè que intentà torpedinar el 9-N) + Podemos (Te el vistiplau del falangista Saenz d'Ynestrillas) i d'altres grupuscles en la seva òrbita no tenen cap inconvenient de sumar perquè "Si se puede" i la dreta espaÑolista més rància també vol unir-se per combatre el 27-S. I nosaltres mentrestant, dividits posant-nos a parir els uns als altres i fent el joc a l'enemic. I a sobre de tot sabent (tant els d'ERC com els de CDC com els de les CUP) que si ho deixem escapar ens esperen uns anys de revenja brutal per part dels espaÑols que potser ens farà fins i tot desaparèixer com a poble.

Aneu fent, la unitat que demostrem (jo inclòs) en atacar al d'ERC o al Convergent o al de les CUP la podríem emprar en anar tots plegats. Una vegada proclamada la Independència ja podrem votar com un país normal.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
A Catalunya cada any s'utilitzen 892 milions de tovalloletes | Adrià Costa
Guillem Genovès | 13 comentaris
01/01/1970
Les depuradores pateixen avaries per culpa de les tovalloletes llençades al vàter, que embussen les instal·lacions | Aigües de Barcelona impulsa una campanya per conscienciar d'aquest mal hàbit
Puigdemont, amb Junqueras i Turull, l'endemà de l'1-O. | Martí Albesa
01/01/1970
La proposta de nou punts programàtics compartits deixa de nou en suspens el desplegament de la República però manté aquest horitzó | Les dues candidatures pretenen centrar-se en el procés constituent per ampliar les adhesions socials a la independència i en sumar suports internacionals per forçar l'Estat a negociar
L'ABaC de Jordi Cruz aconsegueix la tercera estrella Michelin. | Guia Michelin
Sergi Ambudio
01/01/1970
Els restaurants barcelonins Dos Cielos i Disfrutar han obtingut el segon estel | Caelis, el Castell Peralada i Enigma han entrat per primera vegada a la prestigiosa llista d'establiments guardonats
Jordi Bes
01/01/1970
Ampli dispositiu policial aquest dimecres al matí per desallotjar el segon local ocupat de Gràcia
L'ICAB ha acollit avui un acte per la llibertat dels presos polítics. | @omnium
Pep Martí
01/01/1970
Òmnium i l'ANC omplen el Col·legi d'Advocats al crit de «llibertat presos polítics!»
Deixem rastre a totes les xarxes socials | Adrià Costa
Josep Lluís Micó
01/01/1970
«Umberto Eco va avisar de la invasió dels imbècils que es pensen que tenen el dret a opinar del que sigui sense mesura. Doncs bé, ja els tenim aquí»
La comissaria de la policia espanyola de la Línea | Google Maps/NacióDigital
Isaac Meler | 18 comentaris
01/01/1970
Un jove de Sabadell assegura que un agent de la Policia Nacional li va fer preguntes sobre la seva ideologia i li va impedir denunciar un robatori amb arma de foc
Agustí Alcoberro, Gemma Recoder i Linus Puchal, en la presentació del concert del 2 de desembre | ACN
Roger Tugas | 5 comentaris
01/01/1970
Els grups tocaran gratuïtament i els recursos nodriran la caixa de resistència, que ja ha pagat 3,05 milions en multes i fiances i encara té 1,5 milions més | Entre els músics del recital del 2 de desembre hi ha Gerard Quintana, Pemi Fortuny, Lluís Gavaldà, Els Catarres, Joan Rovira, Oques Grasses, La Sra Tomasa, Doctor Prats, Itaca Band, Judit Neddermann o Els Amics de les Arts