1 de 10

Text íntegre: La proposta de la direcció d'Unió a la militància

per Redacció, 2 de juny de 2015 a les 21:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PROPOSTA DEL COMITÈ DE GOVERN A LA MILITÀNCIA D'UNIÓ DEMOCRÀTICA DE CATALUNYA
                                                                                           

1. Amb l'anunci de l'avançament electoral, el president de la Generalitat ha emplaçat els partits polítics a pronunciar-se respecte de com cal donar continuïtat a l'anomenat "procés" al llarg de la propera legislatura.

2. A la vista d'aquest emplaçament, Unió Democràtica de Catalunya, que ha defensat en tot moment els drets de Catalunya i que ha estat i vol continuar essent part activa del procés, formula la seva pròpia proposta des de la doble i indissociable condició de partit nacionalista i social cristià, conscient també de la diversa i complexa realitat social de Catalunya.


3. Unió reconeix per a Catalunya la condició de subjecte polític nacional dotat, entre d'altres, del dret a l'autodeterminació. Aquest dret que ens pertany com a nació no s'exhaureix amb el seu exercici, és anterior al mateix Estat i es posseeix amb independència del seu reconeixement o no per part de l'Estat. Unió atorga també una importància cabdal al manteniment de la cohesió social i territorial al si de Catalunya, i també a la seva permanència dins la Unió Europea.

4. Així mateix, Unió considera que l'actual marc de relacions amb l'Estat ha esdevingut insostenible i lesiu per als legítims interessos de Catalunya, tant des del punt de vista d'allò que ens defineix com a nació (llengua, cultura, dret i model educatiu, entre d'altres), com també des del punt de vista del sosteniment d'uns serveis bàsics de qualitat i que han de ser garantia de cohesió.


5. Conscients que cap generació no té el monopoli de fixar per sempre més l'horitzó de sobirania que es vol per a Catalunya, Unió no limita a la defensa d'un model confederal les legítimes aspiracions d'un Estat propi i independent que pugui assumir democràticament una majoria dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya. Per a Unió, ni la confederació ni l'Estat propi i independent són finalitats per ells mateixos, sinó simples instruments al servei d'allò que sí que considerem veritablement important en tot moment: el reconeixement de Catalunya com a subjecte polític, el respecte a la seva realitat nacional i la conseqüent dotació d'instruments adequats d'autogovern.


Conscients de la transcendència del moment, el Comitè de Govern d'Unió us formula la següent pregunta:


Voleu que Unió Democràtica  de Catalunya continuï el seu compromís amb el procés, des del catalanisme integrador i d'acord amb els següents criteris ?

-    SOBIRANIA: sense renunciar ni posar límits a l'aspiració de plena sobirania per a Catalunya.

-    DEMOCRÀCIA: Prenent totes i cadascuna de les decisions  de forma netament democràtica,   de manera que cadascuna d'elles  gaudeixi de la majoria de vots de la ciutadania.

-    DIÀLEG:gestionant el procés des del diàleg entre el govern de Catalunya i el de l'Estat.Un diàleg sense renúncies prèvies i  amb voluntat de persistència, com a millor garantia de guanyar complicitats al si de la Unió Europea.

-    SEGURETAT JURÍDICA: garantint en tot moment la seguretat jurídica, excloent tant una eventual Declaració Unilateral d'Independència com l'obertura d'un procés constituent al marge de la legalitat.

-    EUROPA: descartant qualsevol escenari que pugui situar Catalunya fora de la Unió Europea,

-    COHESIÓ: vetllant, en tot moment, per la cohesió social i territorial de la nostra nació.

Barcelona, 2 de juny de 2015

 

Mostra el teu compromís amb Nació.
Fes-te'n subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te'n subscriptor

 

Participació