El Primavera Sound rep més de 175.000 espectadors, un 46% estrangers

Regne Unit, Irlanda, França i Itàlia encapçalen la llista de visitants forans del certamen | La direcció del festival es mostra "prudent" sobre la possibilitat que el canvi de govern a Barcelona pugui perjudicar les subvencions

31 de maig del 2015
Actualitzat el 29 de maig del 2018 a les 6:03h
El públic, llançat amb Patti Smith.
El públic, llançat amb Patti Smith. | ACN.

El públic, totalment entregat a la poderosa actuació de Patti Smith al Primavera Sound 2015. Foto: ACN.


La 15a edició del festival Primavera Sound tancarà les portes aquesta propera matinada després de rebre més de 175.000 espectadors al recinte del Fòrum, una xifra molt similar a l'edició de l'any passat, segons ha explicat un dels codirectors del certamen, Alfonso Lanza. L'assistència global definitiva augmentarà un cop es comptabilitzin els concerts en escenaris 'alternatius' com el parc de la Ciutadella i en clubs de la ciutat, i es preveu que s'igualin els 190.000 assistents. Pel que fa al públic, es manté l'augment constant d'estrangers, que ja ronden el 46% del total. "Regne Unit, Irlanda, França, Itàlia i Alemanya encapçalen la llista de visitants forans del Primavera", ha detallat Lanza.  

"Estem notant molta empenta enguany d'italians i alemanys, i també un notable augment de nord-americans i mexicans", s'ha congratulat el codirector del Primavera Sound, que ha desglossat per dies el nombre de visitants al Fòrum: 20.000 ho van fer dimecres (jornada amb concerts gratuïts), 48.000 dijous, 52.000 divendres i 55.000 es preveuen aquest dissabte. "Ens sentim còmodes amb aquestes xifres, perquè el festival té el format que buscàvem", ha reconegut Lanza, tot i que seu company en la direcció, Albert Guijarro, ha deixat anar que potser en properes edicions es buscarà augmentar una mica més l'aforament al recinte del Fòrum. També hi haurà un petit canvi de dates, ja que l'any vinent el Primavera Sound tindrà lloc entre l'1 i el 4 de juny.

Entre les actuacions destacades en aquesta 15a edició del festival, brilla amb llum pròpia la musa del rock alternatiu Patti Smith, "tot i que la gent ha ressaltat el notable nivell de tots els grups que han sortit a escena". L'edició 2016 del Primavera Sound se celebrarà de l'1 al 4 de juny, i una de les voluntats de la direcció del festival és potenciar activitats com ara el Primavera als Barris i el servei d'streaming per a la gent que vol gaudir els concerts a través d'internet. "Comentar que enguany ha funcionat molt bé i ja acumulem més de 150.000 visualitzacions sense comptar la jornada d'avui, la més forta i multitudinària", ha comentat Alfonso Lanza.

Finalment, i sobre la possibilitat que el canvi de govern a Barcelona pugui perjudicar les subvencions al Primavera Sound, des de la direcció s'han mostrat d'allò més prudents. "Els concerts al recinte del Fòrum no necessiten aportació pública. Són les altres activitats les que es fan amb aportació pública i que potser hauríem de reconfigurar", ha reflexionat en veu alta Alberto Guijarro, l'altre codirector del certamen. "Creiem però que el nou consistori serà sensible amb la cultura i sabrà aprofitar la inèrcia positiva que genera el festival", ha reblat Guijarro.
 

L'edició 2015 del Primavera Sound ha permès gaudir de bon temps. Foto: ACN