El Celler de Can Roca tornarà a ser el millor restaurant del món?

Londres acull aquest dilluns la gala de la revista "Restaurant" que escull els 50 millors restaurants del planeta

per ACN/Redacció , 1 de juny de 2015 a les 10:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els tres germans Roca a la cuina del Celler. Foto: Xavier Pi / ACN


El Celler de Can Roca té aquest dilluns una nova oportunitat de convertir-se en el millor restaurant del món, un reconeixement que va obtenir per primera vegada el 2013. Actualment, el restaurant gironí ocupa la segona posició a la llista que anualment publica la revista "Restaurant", per darrera del Noma de Dinamarca. El restaurant que lideren els germans Roca fa deu anys que és a la llista i ja va ser segon el 2011 i el 2012. El resultats de les votacions es porten amb secretisme i no es desvetllarà el guanyador fins al moment de la gala.


Londres es converteix en cita obligada per als millors cuiners del món. La revista "Restaurant" celebra una nova edició de la gala dels 50 millors restaurants del món i els germans Roca viatgen a la capital britànica amb l'anhel de tornar a recuperar la primera posició que van perdre l'any passat davant del restaurant danès Noma. 

El Celler de Can Roca fa ja una dècada que va entrar per primera vegada en aquesta llista i és el segon establiment gironí -després de El Bulli de Ferran Adrià- que va aconseguir coronar el rànquing. La gala va incorporar l'any passat un nou guardó: millor xef pastisser de l'any. El primer en endur-se aquest reconeixement va ser el responsable de la part dolça del Celler, Jordi Roca. 


Secretisme entorn al guanyador

La llista dels 50 millors restaurants del món que elabora la revista 'Restaurant' es configura a través dels vots de 900 experts del món de la gastronomia que voten set restaurants. No hi ha cap criteri establert per determinar per quin restaurant votar, i cada jutge escull segons la seva experiència personal.


Els organitzadors de la cita s'han marcat com a prioritat que no hi hagi filtracions i es preveu que el guanyador no es conegui fins la nit de dilluns dia 1 de juny, quan el Guildhall de Londres s'ompli per acollir les primeres espases de la cuina mundial. 

Aprofitant la projecció 

El Celler de Can Roca ha aprofitat al màxim la projecció d'haver ocupat el primer lloc de la llista i ha mantingut la filosofia ara que n'ocupa la segona posició. Durant els mesos que van coronar el rànquing, els germans Roca van treballar de valent: més de 348.000 km per fer 150 conferències (equival a nou voltes al món), 121.800 peticions de taula rebudes i 22.680 clients atesos, un 40% catalans.

A més, l'any passat van tancar el restaurant durant tot el mes d'agost per anar de gira als EUA, Mèxic, Colòmbia i Perú en una experiència sense precedent per tal de mostrar tècniques i compartir coneixements amb els cuiners i productors locals. Aquest 2015 el Celler repeteix experiència i durant cinc setmanes els germans Roca i 40 membres del seu equip visitaran Argentina, EUA i Turquia. 

Presentació dels darrers projectes 

Aprofitant que els germans Roca seran a Londres, el Patronat de Turisme de Girona organitza per quart any consecutiu un esmorzar per a periodistes especialitzats en el qual aprofita per difondre la gastronomia de les comarques de Girona i també la destinació. En el marc d'aquesta acció -batejada amb el nom "Esmorzar amb estrelles"- sempre es presenta també algun projecte relacionat amb el món de la cuina. 

Enguany, els germans Roca pronunciaran una conferència titulada "Ultimate", centrada en els darrers projectes iniciats des del restaurant. Entre ells, destaca "la Masia", un viver de creativitat gastronòmica, investigació i formació que han posat en marxa en un edifici situat davant del restaurant. 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació