ELECCIONS MUNICIPALS 2015

Societat Civil Catalana reclama a la Junta Electoral retirar estelades de 323 municipis

L'entitat espanyolista considera que els símbols independentistes en espais públics "vulneren la neutralitat política"

La denúncia s'ha realitzat a partir de la "col·laboració ciutadana"

| 07/05/2015 a les 12:50h
Especial: Eleccions municipals 2015
Arxivat a: Política, independència, estelada, Societat Civil Catalana, unionisme, eleccions municipals 2015, espanyolisme, municipals 2015
Aquesta notícia es va publicar originalment el 07/05/2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'estelada a la plaça Onze de Setembre de Manresa forma part de la llista de Societat Civil catalana. Foto: Pere Fontanals


Societat Civil Catalana ha denunciat la presència d'estelades hissades en espais públics de 323 municipis de Catalunya. L'entitat espanyolista considera que “es podria estar vulnerant la neutralitat política durant la propera campanya” i, per aquest motiu, ha instat a l'administració electoral a actuar. L'informe, elaborat a partir de “col·laboració ciutadana”, inclou estelades de totes les demarcacions i zones electorals del país.

Fa unes setmanes que Societat Civil va anunciar que aprofitaria la campanya electoral per forçar la retirada d'ensenyes independentistes. Ho va fer després que un jutjat de Barcelona desestimés la petició de l'entitat unionista de fer treure la de Sant Cugat del Vallès. En la sentència es considerava que formava part de la llibertat d'expressió però els instava a recórrer a la Junta Electoral aprofitant la campanya de les municipals.

Ara, han complert amb aquesta possibilitat i aquest dimecres van presentar un informe on denuncien estelades a 323 municipis. Societat Civil ja ha anunciat que continuaran recopilant informació per ampliar la denúncia.

Primera estelada retirada, a Tàrrega

L'acció de SCC arriba la mateixa setmana que la Junta Electoral hagi ordenat la retirada d'una primera estelada, a l'Ajuntament de Tàrrega. La decisió, motivada per una denúncia del PSC, també apel·la a la neutralitat del consistori durant la campanya electoral.
 

Llista completa de les estelades denunciades per Societat Civil Catalana (pdf)

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Podrien
Anònim, 07/05/2015 a les 13:16
+42
-0
dedicar el seu esforç a demanar els simbols franquistes que encara existeixen arreu i deixar en pau la nostra estelada. Ah, no...que els simbols aquets els representen a ells....
VISCA CATALUNYA LLIURE
Anònim, 07/05/2015 a les 13:23
+43
-1
I jo demano que desapereixi Societat Civil Catalana. Ja ja
NO IMPOSICIONS
Anònim, 07/05/2015 a les 14:03
+6
-71
si la gent vol estel.lades que les posi a casa seva no en espais publics.
Que diriem si anesisim per les Espanyes i a cada poble ens trobessim una gran bandera espanyola.
Diriem quins fatxes, doncs aqui igual,
penseu que no tothom s'ho empassa tot
Allò que de veritat importa a les persones.
Pere IV, 07/05/2015 a les 14:09
+25
-2
Aquesta gent ..... "tant ufana i tant superba", com diuen també els del PP i els C's, estàn per les coses que de veritat importes a les persones ¿ ... ? Quina poca vergonya que tenen tots plegats!. Sou una colla de lerrouxistes.
Més estelades als balcons!
Joan Carles de REUS, 07/05/2015 a les 14:15
+31
-1
Això ens ha d'animar a posar més estelades als balcons i renovar les que ja s'estan malmeten. Per altra banda, ja fa mesos que porto el CAT enganxat damunt de la E, "por imperativo legal". Que es vagin preparant que en som molts que ja tenim el DNI preparat per passar-lo per la destructora de papers. CATALUNYA NOU ESTAT D'EUROPA //*//
SCC, es una societat mol, però mol minoritària, algú o tenia que dir!!!
Cartanya, 07/05/2015 a les 14:49
+24
-1
I les dels particular també les fareu treure!!! NO, per que ningú pot prohibir posar-la a casa teva. Llavors no mes es una manera de tocar els collons, que en això ja comenceu a ser uns experts.
jo dic que ...
Anònim, 07/05/2015 a les 16:04
+22
-0
Ara només falta saber quantes entitas i ciutadans demanarien es retirés la rojigualda dels ajuntaments i altres llocs. Haurem de votar-ho.
Ja no saben que fer
DesmarCAT, 07/05/2015 a les 16:33
+24
-0
Diuen que es vulnera la neutralitat política... quina llàstima que fan aquests de sempre intentant impugnar mitjançant lleis i decrets tot el que el poble de Catalunya a decidit lliure i democràticament i que òbviament no els agrada gens ni mica.
Ens comparen amb regims autoritaris, amb terroristes, amb colpistes, i resulta ells no son capaços de condemnar una dictadura, no son capaços d'acceptar que un poble decideixi democràticament el seu futur, volen segregar els alumnes per raó de llengua, ens maltracten econòmicament i culturalment... De veritat que encara no saben perquè volem marxar??

Adéu Espanya, adéu!
Si primer
Anònim, 07/05/2015 a les 16:38
+22
-0
es retiren les banderes espanyoles, un altre simbol partidista (unionista). Aquests fatxendes es creuen l'amo de la finca i no tenen cap respecte.
Símbols franquistes
Anònim, 07/05/2015 a les 16:53
+26
-0
El dia que ells retirin TOTS els símbols franquistes que hi ha arreu del territori, inclòs l'ex rei i el seu successor, que també són imposicions franquistes, ens plantejarem el fet de retirar les estelades o no.
fatxes catalans
Anònim, 07/05/2015 a les 18:02
+5
-17
en aquest diari o ets independentista o ets un fatxa , hi ha gent que estem al mig, no ens identifiquem amb cap bàndol. Però aqui la gent s'atribueix el sentiment del poble català quan no es veritat .Una part (mol important això es veritat) vol la independencia , però només es mou el que vol canviar les coses. A l'hora de la veritat (si algun dia podem votar) es podrà veure fins a quin punt s'han inflat les xifres. Al temps.............
Adoradors de la mort
Anònim, 07/05/2015 a les 19:18
+18
-1
I encara tenen la barra de "denunciar" estelades quan en tenen un "monument" dedicat a l'ideòleg (Primo de Rivera) i a l'assassí i carnisser executor (Franco) a l'anomenat "valle de los caidos" allà al "cor" de la carpetovetònica Espanya.
Banderes espanyoles
Llest imposicions, 07/05/2015 a les 19:31
+16
-0
Pel que va de llest amb el tema de les no impisicions. Es nota que el menda es mou poc. A tots els pobles d espanya hi ha alguna bandera espanyola en algun eai public ja sigui en mastil o no. Agafa el cotxe xaval
Provolone
Anònim, 07/05/2015 a les 20:11
+7
-0
Tocant els ronyons per veure si en surt algú exaltat que foti alguna de grossa per tenir
llavors motius per justificar cara a l’opinió pública forana accions extremadament repressives. Per això no paren i continuen i ara mes que mai quan ja tenen sicaris com SCC establerts aquí.
Si home si...
Lo Terralti, 08/05/2015 a les 09:07
+7
-0
Com al Coll del Moro, amb dos pollastres com dos sols. Aquestes son les que us habríeu de penjar al balcó de casa vostra, evidentment.
Imposicions franquistes
Anònim, 14/05/2015 a les 18:39
+4
-0
Seria un simbol electoral si algun partir la tingues pero no es així.
cansat de indepentistas
Anònim, 15/05/2015 a les 11:02
+2
-2
Agafar la vostra estimada bandera us compreu una illa i la planteu alla Catalunya és un territori d'Espanya encara que us pesi, mai va ser envaïda ni conquerida. Així que si voleu posar banderes les poseu fora d'Espanya.
Gràcies SCC per aquest recull de fotos
JOAN Sabadell, 21/05/2015 a les 19:25
+0
-0
Quin bé de Deu d'estelades a tots els pobles de Catalunya, gràcies per aquest recull de fotos on es demostra que hi ha un sentiment ben viu que no podem amagar.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i les eleccions del 21 de desembre
 21:33 VÍDEO L’emotiu homenatge de Josep Rull als familiars dels dirigents empresonats i exiliats: «gràcies per la vostra dignitat i patriotisme». El conseller ha pujat a l'escenari visiblement emocionat en el míting de Junts per Catalunya a Terrassa, la seva ciutat natal.
 21:21 
 21:21 
 21:09 La número dos de Podem, Irene Montero, reclama el vot per a Xavier Domènech perquè «ni mentirà ni robarà». El cap de llista dels "comuns" acusa Inés Arrimadas de ser "la candidata d'Aznar" i promet no fer-la presidenta. Ho explica Sara González des del Prat de Llobregat
 

Xavier Domènech i Irene Montero, al Prat de Llobregat Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú

 21:03 Iceta s'alinea amb Cs i PP i retreu a l'independentisme que adoctrini els nens. "Els nens no han d'anar a fer gruix a les manifestacions, no se'ls ha de posar asseguts en una carretera per tallar-la", afirma el candidat del PSC. Iceta exigeix, però, a les forces unionistes que "treguin les mans" de l'escola catalana. Informa Jordi Bes.
 20:53 
 20:50 ENTREVISTA Òscar Peris (ERC): «M'imagino un resultat sobiranista aclaparador perquè o guanyem o ens arrasen». El cap de llista dels republicans per Tarragona està convençut que l'Estat manté empresonat Junqueras perquè "és líder més ben preparat per fer front al repte que té el país" i destaca que es presenten a les eleccions perquè no podien deixar Catalunya en mans del bloc del 155. Per Jonathan Oca. 
 20:49 Rovira s'envolta d'ex del PSC i acusa Iceta de supeditar Catalunya «als interessos del PSOE». La dirigent d'ERC rebutja acords amb el PSC, com vol Domènech: "Amb aquells socialistes amb què volíem pactar hem decidit fer una llista conjunta i concórrer conjuntament". Per Roger Tugas.
 20:46 La Guàrdia Civil deixa en llibertat el director general d'Unipost. El cos de seguretat continua registrant la seu de l'empresa de l'Hospitalet de Llobregat, que ha començat cap a les vuit del matí.
 20:34 El bloc unionista estalona en escons l'independentisme, segons El País. Els partits independentistes quedarien a cinc escons de la majoria absoluta, segons el sondeig.
 20:29 Albiol desinfla l'acusació d'espionatge contra els Mossos: «No em consta que sigui cert». El candidat popular demana que el 21-D es confirmi "el pas que va donar Rajoy" amb el 155.
 20:22 Puigdemont alerta del 155 «irreversible» que s'aplicarà a Catalunya si governa C's. El president de la Generalitat, en un míting a Terrassa, eleva el to contra els d'Inés Arrimadas i reclama votar "pensant en les futures generacions. Informa Oriol March des de Terrassa. 
 20:21 Xavier Domènech, a José María Aznar: "Ho sentim, la seva candidata, Inés Arrimadas, no serà presidenta de Catalunya. No donarem el govern a la precarietat, a l'Ibex 35 i a Aznar" 
 20:20 LA CARAVANA. Elsa Artadi i la gestió d'una remuntada. Crònica de la visita de la directora de campanya de Junts per Catallunya a l'autobús dels periodistes que segueixen la candidatura de Carles Puigdemont. Per Oriol March.
 20:19 Xavier Domènech reivindica que els "comuns" han aconseguit posar l'agenda social en el centre de la campanya electoral perquè la resta dels partits també en parlen
 
 
 
 20:13 VÍDEO Comín: «El PSC hauria de renunciar a les sigles i dir-se Partit Unionista Sobretot (PUS)». Exdirigents i exmilitants dels socialistes intervenen en un acte a Sant Andreu de la Barca per ratificar el seu suport a ERC com a pal de paller del socialisme sobiranista i carreguen contra el partit de Miquel Iceta. Ho explica Roger Tugas.
 20:06 
 20:05 Miquel Iceta reclama "treure les mans de la política" de l'escola. "Els nens no han d'anar a engruixir les manifestacions", defensa.
 20:00 Irene Montero, número dos de Podem: "Xavier Domènech és l'únic candidat que pot governar sense mentir i sense robar".
 19:52 Margallo exigeix suport als Bàltics en el cas català com a «contrapartida» als favors d'Espanya. L'exministre d'Afers exteriors revela que va demanar col·laboració a canvi dels "esforços" de l'executiu espanyol davant la crisi a l'est d'Europa amb Rússia. L'excap de la diplomàcia espanyola confessa que va voler combatre les simpaties de certs sectors bàltics amb el moviment independentista.
 19:46 La número dos de Podem, Irene Montero, acusa el PSOE i el PSC de ser capaç d'aliar-se amb "el partit més corrupte d'Europa", el PP, "per no reconèixer que els catalans tenen sobirania per decidir" 
 

Irene Montero, número dos de Podem, en un míting al Prat de Llobregat Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú



 
 19:41 
 19:48 La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, demana als "catalans que van votar Mariano Rajoy que tornin a votar el projecte del PP". "Gràcies a Rajoy hem aconseguit que no hi hagi independència", insisteix. 
 19:38 Marta Ribas, número quatre de Catalunya en Comú-Podem, des del Prat de Llobregat: "Què ha fet aquest govern per garantir els nostres drets? Retallar, retallar, retallar, mantenir les retallades d'Artur Mas i incomplir amb la ciutadania la garantia dels seus drets" 
 

Marta Ribas, en un míting al Prat de Llobregat Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú

 19:40 Ramon Espadaler, número 3 de la llista de Miquel Iceta, demana votar la llista del PSC a aquells que han vist que el suport a Junts pel Sí s'ha saldat amb ballar "el mambo pervers" de la CUP.
 19:34 L'economista Vicenç Navarro acusa el PP i Convergència de ser "partits clientelars, corruptes fins a la medul·la i neoliberals". També ha assegurat que durant la dictadura "Artur Mas estava estudiant oposicions, com José María Aznar"
 

L'economista Vicenç Navarro, en un acte dels comuns Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú

 19:28 
 19:24 
 19:17 Indra reconeix a NacióDigital l'atac d'Anonymous; ho explica Mercè Molist. Segons la multinacional espanyola dedicada a la difusió dels resultats provisionals, "no hi ha constància que els sistemes hagin estat afectats, ni que cap dada sensible hagi estat compromesa". Els hackers van assaltar una màquina virtual que estava desconnectada de les plataformes corporatives.
 19:00 El govern espanyol controlarà les xarxes socials per evitar «fake news». La Moncloa assegura que ja està actuant davant la "preocupació" d'alguns partits espanyols per diverses campanyes de "desprestigi" contra ells amb el 21-D a l'horitzó.
 18:53 Comença el míting d'ERC a Sant Andreu de la Barca amb representants provinents del PSC que han fet el salt a l'independentisme, com Ernest Maragall, Fabian Mohedano, Carme Labòria, Jose Rodríguez "Trinitro" o Maite Arqué i en que participarà Toni Comín a través d'un vídeo. Presenta l'acte Josep Maria Mainat.
 
 18:49 ANÀLISI A qui beneficien unes eleccions tan polaritzades?; l'anàlisi del politòleg Toni Rodon. Els estudis indiquen que, amb matisos, la polarització afavoreix a les opcions més "extremistes". El debat territorial, la crisi econòmica i la corrupció ha canviat el panorama de partits i ha provocat que l’elector hagi perdut el lligam emocional amb determinades sigles.
 18:31 LA CARAVANA El Domenèch bomber, astronauta i historiador. Contracrònica de Sara González de la campanya de Catalunya en Comú-Podem  
 17:48 LA CARAVANA Fachin sense filtres: Triple «hit combo» contra els «comuns»; contracrònica de Roger Tugas. 
 17:43 Albiol no pot confirmar el presumpte espionatge i demana explicacions a Puigdemont. El candidat del PP acusa Puigdemont d'haver actuat com un "règim totalitari" i la "Gestapo". Demana explicacions al president de la Generalitat: "Quant ha costat l'espionatge, per què, des de quan, què es pretenia descobrir, quina era la finalitat última?".
 16:12 LA CARAVANA Tots els balls de Miquel Iceta. ​El socialista duu esmorzar a l'autobús que el PSC ha posat als periodistes per cobrir la campanya del 21-D i aprofiten per posar el candidat a prova; contracrònica de Jordi Bes.
 16:00 El PP de Berga demana que es prohibeixin pancartes i símbols en favor dels presos polítics en edificis públics.
 15:32 La diputació permanent del Parlament es reunirà el 27 de desembre per decidir si porta el 155 al TC. Només Junts pel Sí ha sol·licitat convocar la sessió, que aquest dijous ha estat acordada per la Mesa i els portaveus dels grups.
 15:30 Trobada solidària de cristians per la llibertat dels presos polítics. D'onze del matí a cinc de la tarda a la plaça Sant Felip Neri de Barcelona es llegiran textos, poemes i es crearan espais d'oració i pregària.
 15:23 Junqueras, des d'Estremera: «Si el preu de la llibertat és la presó, l'hem d'assumir, per molt dolorós que sigui». El cap de llista d'ERC defensa que ningú podrà assenyalar els republicans com a "còmplices" del 155 quan ell és a presó.
 14:50 LA CARAVANA Lorena Roldán, «el bec d'or» que va embadalir Rivera. La número dos per Tarragona és una de les figures en alça a Ciutadans i molts la consideren "una Arrimadas en potència". La contracrònica de Pep Martí de la campanya de Ciutadans.
 14:29 Manifestacions ultres i articles contra el procés: l'historial del nou jutge que investiga l'1-O. El magistrat Jaime Conejo substitueix el titular del jutjat d'instrucció número 13, Juan Antonio Ramírez Sunyer, que està ingressat per una afectació intestinal.
 14:27 LA CARAVANA. Riera i Sànchez: de la Crida al Parlament (i les visites al calabós). El número 1 de la CUP i el número 2 de Junts per Catalunya tornen a compartir front després de tastar la "repressió" fa gairebé 40 anys; la crontracrònica d'Aida Morales
 14:25 VÍDEOS Cospedal treu pit d'unes forces armades preparades per «respondre a qualsevol possible atac a la democràcia». La ministra de Defensa del govern espanyol ha presenciat de primera mà les maniobres militars que s'estan portant a terme al Camp de Tarragona en el marc de l'operació "Eagle Eye". Informa Jonathan Oca.
 14:23 VÍDEO El sergent dels Bombers de Vic replica de nou les acusacions d'Albiol. El cap de llista del PP va carregar contra el cos per "posar" una pancarta dels presos polítics a la plaça de la capital osonenca.
 14:02 ÚLTIMA HORA El Tribunal Suprem cita a declarar Forn, Sànchez i Cuixart l'11 de gener. És una mesura que tots tres havien sol·licitat en els recursos interposats contra l'ordre d'empresonament.
 13:55 Els «comuns» retreuen a Junts pel Sí haver mantingut les retallades d'Artur Mas. Xavier Domènech aposta per una universitat "pública i gratuïta" i acusa el governs d'Artur Mas d'haver estat "matant la joventut" del país i d'haver "expulsat" 50.000 joves de la universitat. Ho explica Sara González
 13:43 
 13:34 Fachin avisa que cada vot als «comuns» serà contra «el projecte que més preocupa a Rajoy». L'exdirigent de Podem, en un acte amb ERC, acusa Domènech de no defensar la sobirania de Catalunya com quan compartien militància a Procés Constituent. Informa Roger Tugas.
 13:31 Xavier Domènech reivindica una una universitat "pública i gratuita" a Catalunya i un pla de retorn dels joves que han marxat a l'estranger 
 

Xavier Domènech, al míting a plaça Universitat Foto: Adrià Costa

Entrades anteriors »
Un cartell electoral d'ERC a tocar de la carpa de Cs | Adrià Costa
Toni Rodon | 2 comentaris
01/01/1970
Els estudis indiquen que, amb matisos, la polarització afavoreix a les opcions més "extremistes" | El debat territorial, la crisi econòmica i la corrupció ha canviat el panorama de partits i ha provocat que l’elector hagi perdut el lligam emocional amb determinades sigles
Estàtua de Francesc Cambó a la Via Laietana de Barcelona | Vikipèdia Commons
Pep Martí
01/01/1970
El líder de la dreta catalana adverteix que una victòria de les esquerres afectarà l'estabilitat econòmica
Horacio Seguí, a casa seva | Mariona Batllés
Esteve Plantada
01/01/1970
El llibre "La meva vida en un 'clic'", amb textos de Toni Vall, repassa la trajectòria d'una de les figures més impressionants del fotoperiodisme català | L'obra es presenta aquest dijous a les 18:30h a la Sala Berlín del Camp Nou
Lorena Roldán en un míting de C's a Tarragona diumenge passat | Ciutadans
Pep Martí | 3 comentaris
01/01/1970
La número dos per Tarragona és una de les figures en alça a Ciutadans i molts la consideren "una Arrimadas en potència"
Joan Brossa | MACBA/ACN
Toni Vall | 1 comentari
01/01/1970
«És bonic quan perceps que un artista és estimat. Quan en un museu costa donar dues passes seguides perquè està ple a rebentar vol dir que queda un bri d'esperança entre tanta foscor»
Acte central de la CUP a Barcelona. | Adrià Costa
Aida Morales
01/01/1970
Els cupaires també són diferents en campanya: no tenen director d'orquestra, les decisions es gesten en equip i preparen espots que ni tan sols demanen el vot