Com cuinar una morena

per NacióDigital , 20 de març de 2015 a les 19:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Mercat Central de Càdis. Foto: Adrià Costa
 

 
Una morena, no només és un vena emprenyadora al cul: també és una bèstia que s'amaga a les roques marines. Sobretot si pels voltants hi ha algú de Cadis. Diu la Lola, peixatera del Mercat Central de Cadis, que és "ma buena que la merluza, más blanca". 


Avui no arriba a set euros el quilo. Diu la Lola que s'ha de tenir gràcia en cuinar-la. Primer, recomana que estigui morta. Bon consell. Segon, aconsella tallar-la a trossos i deixar-la en adob, en "mojao", amb un parell de grans d'all, orenga, i un got amb 3/4 parts de vinagre i la resta d'aigua. S'hi ha de deixar unes sis hores. Després es fregeix, però s'ha de fregir molt, molt, molt, perquè així la pell es torna com un "chicharrón". 

"La morena tá mu rica, como vosotros", ens ha dit la Lola, preocupada perquè amb la crisi, la gent no compra tant peix i se'n van a pescar-lo. Li cau molt bé en Pablo Iglesias. No sap qui votarà, però si que sap la millor recepta per a la morena. 


 

Foto: Adrià Costa

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació