El creador de «Gremlins» explica a Sitges que hi haurà tercera part

Joe Dante és el protagonista de la cloenda del festival d'aquest dissabte, amb 'Burying the ex'

Joe Dante i Gizmo, el gran protagonista de «Gremlins»
Joe Dante i Gizmo, el gran protagonista de «Gremlins» | ACN
10 d'octubre del 2014
Actualitzat el 21 de juny del 2016 a les 10:52h
Joe Dante és una de les grans estrelles de la 47ena edició del festival de cinema fantàstic que es celebra a Sitges. Conegut mundialment per ser el director de Gremlins, aquest dissabte serà el protagonista de la clausura del festival, amb l'esperadíssima Burying the ex. La seva darrera pel·lícula promet ser una zom-com de luxe, que explica com l'exparella d'en Max, el protagonista, s'involucra novament en la seva vida just quan comença una història d’amor amb Olivia. Però hi ha un detall important: Evelyn, la seva ex, és una difunta que torna de la tomba, disposada a passar el que li quedi de "no vida" amb ell.

Comèdia, acció i efectes especials prometen ser presents en una cloenda d'altíssim nivell, amb un film dirigit per un dels "artesans irreductibles" del fantàstic. Dante va començar la seva carrera l'any 1978 amb Piranya, treballant per a la factoria de Roger Corman igual que ho van fer Francis Ford Coppola i James Cameron. L'any 2005 va dirigir un capítol de Masters of Horror anomenat Homecoming que va aconseguir l'esment especial del jurat del Festival de cinema de Sitges l'any següent, així com el premi al millor guió.

El mite de Gremlins tornarà a reviure

En la roda de premsa celebrada aquest divendres –i que ha hagut de traslladar-se al lloc habitual, perquè l'Espai FNAC ha quedat petit–, Joe Dante ha estat preguntat de manera recurrent pels seus grans èxits dels 80: la primera i la segona part de Gremlins, tot un referent per a les generacions actuals que van créixer amb les mítiques produccions d'Amblin. Fundada pel director Steven Spielberg, Amblin Entertainment va produir Gremlins i diverses pel·lícules del propi Spielberg, però també Retorn al futur: La trilogia, Qui va enganyar Roger Rabbit? o The Goonies, entre moltes altres.

En aquest sentit, i preguntat per la qüestió, Dante s'ha mostrat convençut que hi haurà una tercera part de Gremlins, "però segurament no tindrà la mateixa aparença que les dues primeres". També ha admès que no sap quins plans té la productora, i que no hi està involucrat. "No sé què fan i com estan les coses", però "Gremlins és "un títol massa potent perquè no es faci res amb ell", ha assegurat, entre gran expectació.
 

Joa Dante, aquest divendres a Sitges en roda de premsa. Foto: ACN