El Festival de cinema de Sitges també celebra els 75 anys de Batman

L'editorial catalana ECC Ediciones i Àngel Sala presenten el còmic d'homenatge al superheroi

990_1412962876batman_sitges
990_1412962876batman_sitges | ACN
ACN
10 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 19:46h

Moment de la presentació del còmic dels 75 anys de Batman, a Sitges. Foto: ACN

 

El Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ha celebrat aquest divendres els 75 anys d'un dels superherois més mítics: Batman. L'efemèrida s'ha celebrat amb la presentació Del còmic Batman: Especial Detective Comics 27 - 75 años de Batman, publicat al mes de maig, per l'editorial catalana ECC Ediciones, que publica les obres de DC.

El director del Festival de Sitges, Àngel Sala, l'editor de DC Gustavo Martínez i el professor associat de la UB Jordi Ojeda han estat els encarregats de parlar d'aquesta obra que reuneix un particular homenatge a Batman d'alguns dels millors autors de la industria del còmic, com Gregg Hurwitz, Peter J. Tomasi, Scott Snyder o el mallorquí Guillem March. En la presentació, Sala ha apuntat que el món de Gotham "s'ha reproduït a la realitat i és l'espai de còmics que més ha encertat amb una gran ciutat occidental i Batman s'ha adaptat i sobre tot en les seves adaptacions de cara el cinema". El director del Festival de Sitges ha recordat la trilogia del director Christopher Nolan que "parla dels terrors que existeixen al món".
 

Portada del còmic que publica ECC.

Sala ha dit que té passió per la trilogia de Nolan "i totes elles tenen el mateix nivell", però ha manifestat que li agrada molt Batman Vuelve de Tim Burton. "Crec que és la millor pel·lícula de Burton", ha assegurat. Mentre, s'ha mostrat molt crític amb Batman & Robin dirigida por Joel Schumacher.