L'espanyolisme diví que ve d'on sempre

Societat Civil Catalana pretén ser vista per l'opinió pública com una formació que combat l'independentisme des de posicions totalment demòcrates

El president, Josep Ramon Bosch, també lidera Somatemps, fundada pocs mesos abans, amb base ultra

| 10/10/2014 a les 23:59h
Arxivat a: Política, 12-O, procés català, Josep Ramon Bosch, Somatemps, unionisme, Societat Civil Catalana, espanyolisme
Aquesta notícia es va publicar originalment el 10/10/2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Míting de Josep Ramon Bosch a l'acte de Societat Civil Catalana a Tarragona. Foto: Jordi Borràs/Nació Digital.


Societat Civil Catalana (SCC) és la nova entitat unionista que, diumenge, organitzarà la commemoració del 12 d'Octubre a la plaça de Catalunya de Barcelona. Una plataforma amb dirigents de diverses sensibilitats polítiques, des de Ciutadans al PP, PSC i UPyD. Però el seu cap visible, l'exmilitant del PP Josep Ramon Bosch, també presideix formalment l'entitat Somatemps, que va organitzar l'escrache davant de CDC en protesta pel "cas Pujol" i que es va sumar a la concentració de Plataforma per Catalunya (PxC) davant del Parlament pel mateix motiu. Una entitat en què hi conflueixen tot de personatges amb un historial democràtic més tèrbol, que el mateix Bosch va fundar just uns mesos abans de la flamant SCC.

Prèviament a SCC, ja havien organitzat la mateixa commemoració de la Hispanitat les entitats D'Espanya i Catalans (2012) i Som Catalunya, somos España (2013), dues estructures que no van acabar de quallar. Però ara, l'unionisme ha aconseguit articular una nova plataforma, visible tant per als mitjans de comunicació espanyols com pel propi poder executiu estatal, sobretot a través de la incorporació de dirigents de l'òrbita socialdemòcrata, com Joaquim Coll, Álex Ramos o José Rosiñol. Tot plegat, amb l'objectiu de mobilitzar el màxim de catalans possibles en contra de l'independentisme.

Però uns mesos abans del naixement de SCC, Josep Ramon Bosch havia promogut la creació d'una altra entitat, Somatemps, que tampoc no va aconseguir treure's de sobre l'aire autoritari que acostumen a desprendre les entitats espanyolistes. I, a dia d'avui, formalment, encara n'és el president, segons consta al registre d'Entitats Jurídiques de la Generalitat de Catalunya i ha constatat Nació Digital. Bosch assegura que no, que va deixar-ne la presidència a l'assemblea fundacional, el 26 d'abril al monestir de Poblet -just tres dies després de la presentació pública de Societat Civil Catalana-, però el canvi formal encara no s'ha dut a terme, reconeixen des de la nova junta, encapçalada formalment per Jordi Cabanes.

Somatemps va néixer el novembre de l'any passat a Santpedor, municipi on resideix Bosch. Els Bosch de Santpedor, de fet, són una reconeguda família franquista d'aquest municipi del Bages. El pare del president de SCC i de Somatemps, José María Bosch Espinet, era amic personal del notari Blas Piñar, i va formar part de les llistes de Fuerza Nueva a les eleccions de 1980. Fins el 2005, organitzava una missa anual en honor a Francisco Franco i José Antonio Primo de Rivera, fins que el canvi de mossèn santpedorenc va posar punt i final a aquest pràctica.

Una milícia intel·lectual

El nom triat a Santpedor per designar la nova plataforma espanyolista, Somatemps, volia ser un joc de paraules entre "hi som a temps" (d'aturar l'independentisme) i el sometent (milícies catalanes de gent armada no professional constituïdes amb l'objectiu d'autodefensar-se). En aquella reunió inicial, hi van assistir tan dirigents de Plataforma per Catalunya (PxC) com de l'ultradretà Movimiento Social Republicano (MSR), el referent a l'Estat espanyol de partits com el grec Alba Daurada o el Partit Nacional Britànic (BNP). Bosch s'excusa assegurant que, en un primer moment, va concebre aquella reunió com una trobada de només una desena de coneguts, però que finalment la convocatòria es va estendre per molts cercles i que a Santpedor s'hi van presentar gent de múltiples procedències, sense que aquesta fos la seva intenció inicial.

Un dels membres més actius de Somatemps des del primer moment, el sociòleg i vocal de la nova junta Javier Barraycoa, reconeix que el llavors màxim dirigent del MSR, Juan Antonio Llopart, va ser present a la reunió fundacional del think tank. Tot amb tot, coincideix amb Bosch que a Santpedor "hi havia molta gent" i que Llopart "no és un dels elements claus de la fundació de Somatemps". "Sense Llopart, Somatemps també hagués tirat endavant", assegura.

Llopart va ser jutjat i condemnat a dos anys i mig de presó, però finalment absolt, pel cas de la Llibreria Kalki-Círculo de Estudios Indoeuropeos (CEI)-Ediciones Nueva República, en què el fiscal el va acusar d'un delicte continuat d'idees genocides, associació il·lícita i delicte contra l'exercici dels drets fonamentals per editar, publicar i distribuir milers de llibres d'ideologia nazi.

Actualment, Llopart ha abandonat l'MSR i ha creat Soberanía y Libertad (SyL), partit que va triar l'acte de Societat Civil Catalana a Tarragona, per la Diada, per realitzar-hi la seva primera aparició pública. "En el tema separatista, seguirem donant suport a l'associació Somatemps, que està realitzant una tasca cultural i de correcció històrica inigualable", assegura SyL a la seva pàgina web.

Josep Alsina, de la vella escola ultra

 
L'actual vicepresident executiu de Somatemps, Josep Alsina, dóna una versió un pèl diferent a la de Bosch i Barraycoa. Assegura que Llopart "va ser un dels promotors de Somatemps", però limita el seu paper "a un moment molt determinat". Alsina, de fet, reconeix que és amic de Llopart, i que publica llibres a la seva editorial i dirigeix la revista "Nihil Obstat", editada per Ediciones Nueva República.

Quan era jove, Alsina havia militat al Partido Español Nacional Socialista (PENS), una organització neonazi creada a Barcelona l'any 1970 i que va tenir forts vincles amb els serveis secrets franquistes del Servicio Central de Documentación (SECED), fins al punt que va poder pagar un local i imprimir grans tiratges de propaganda nacionalsocialista. El PENS, durant la seva última època, va realitzar atemptats contra llibreries, sales de cinema i teatre o distribuïdores de llibres i editorials.

El propi Alsina reconeix la seva militància extremista al llibre Ultracatalunya, de Xavier Casals. En aquest llibre també s'assegura que, després de la dissolució del PENS, Alsina va ingressar a Fuerza Nueva, fins a ocupar-ne el número quinze a la llista electoral de la formació d'extrema dreta a les eleccions espanyoles de 1982.

Alsina no nega el seu passat ultra, però tot seguit afirma: "Una cosa és el que fas quan ets jove... Jo ara tinc 60 anys, i durant aquest temps he fet moltes altres coses", com fundar un sindicat de professors, per exemple. Lamenta que, ara, "el discurs unionista és molt pobre", en el sentit que només branda la legalitat per aturar el procés independentista, i creu que es podria articular "un discurs català, catalanista i hispanista" que podria captivar els catalans dubtosos. Un discurs que, molt possiblement, seria molt mal rebut al conjunt de l'Estat espanyol. "Però és que tan hi ha separatistes com separadors!", s'exclama.

Barraycoa corrobora l'evolució ideològica d'Alsina: "Ara està molt allunyat de totes aquelles idees. Suposo que és cosa de l'evolució natural, des de l'extrem cap al centre."
 
Tot amb tot, Alsina sí que ha participat recentment en actes de formació a diversos nuclis de l'MSR arreu de l'Estat, i recentment ha publicat unes "aportacions a la línia política de Soberania y Libertad" en què reflexiona sobre què ha de fer per sortir de la marginalitat el que anomena "el área patriótica".

La irrupció del PSC

Però Somatemps podia aspirar a conquerir el centre social català amb aquest bagatge? En algun moment dels seus contactes amb diverses dirigents polítics per tirar endavant Somatemps, Bosch va creure que no. Més enllà dels veterans Llopart i Alsina, l'entitat només atreia l'interès de gent com la jove advocada Ariadna Hernández, actual coordinadora de Vox a la demarcació de Barcelona i parella d'un dels principals impulsors del neofeixista Casal Tramuntana, el regidor de PxC a l'Hospitalet de Llobregat Alberto Sánchez.

 
De tot plegat, en va acabar sorgint la necessitat de crear una nova entitat, l'actual Societat Civil Catalana (SCC), on militants i simpatitzants de l'òrbita socialista també poguessin sentir-s'hi còmodes. El periodista Xavier Rius-Sant apunta a la teoria que va ser la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, la que va convèncer Bosch de la necessitat d'una entitat que agrupés també a dirigents de l'òrbita socialista, una hipòtesi que Bosch nega en rodó.

Tot amb tot, l'exdirector de Comunicació de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, sota la presidència de Pasqual Maragall, Jordi Mercader, sí que apunta una dada: "Josep Ramon Bosch ha dit en alguna ocasió que no coneixia a Joaquim Coll d'abans."

I és que, paral·lelament a Somatemps, a l'entorn del PSC havia sorgit l'organització Federalistes d'Esquerres, constituïda el juliol de 2013 i presentada formalment en societat el 25 de setembre. Joaquim Coll, vicepresident de l'entitat federalista i un dels grans ideòlegs del PSC de Pere Navarro, de cop va passar a ser també vicepresident primer de Societat Civil Catalana.

En aquells primers moments en què no era del tot clara quina seria l'entitat que acabaria unint el conjunt de l'espanyolisme, el desembre del 2013 Coll va publicar un article a El Periódico en què lloava la tasca de Somatemps.

Finalment, ja com a dirigent de Societat Civil Catalana, Coll va tenir un teloner de luxe en un esmorzar-col·loqui a Barcelona per presentar en públic l'entitat: ni més ni menys que l'anterior president de la Generalitat, José Montilla, davant del qual va assegurar que "Catalunya és un país políticament malalt".

 
Pocs dies més tard, en qualitat d'historiador, participaria a Ripoll al I Congrés de Catalanitat Hispànica organitzat per Somatemps, en què dissertaria sobre "el futur de Cataluny" conjuntament amb el diputat popular Fernando Sánchez-Costa.

"No tenim cap relació"

SCC, doncs, neix amb la voluntat de no tenir cap mena de vincle ultradretà. Conformada per tot de partidaris de la unitat d'Espanya, amb un discurs més o menys dur, però dins dels límits democràtics. El vocal Juan Arza, militant del PP, sosté amb vehemència: "No tenim cap relació amb Somatemps. Bosch se'n va desentendre molt ràpid."

Ell, explica, es va incorporar "tard" a les reunions preparatòries de SCC, i relata que el conjunt d'actuals dirigents es van anar coneixent a mida que s'anaven reunint. "La junta no té cap mena de vincle amb la ultradreta, ho tenim totalment clar. No hi tenim vincles", insisteix.

De fet, aquest 12 d'Octubre, Somatemps ha decidit adherir-se a la manifestació que començarà a les 11 al passeig de Gràcia i que desembocarà a la plaça de Catalunya a migdia, on hi tindrà lloc l'acte de SCC. Però no s'ha adherit formalment a l'acte de SCC.

Però Bosch encara consta oficialment com a president de Somatemps. La mateixa Somatemps que va ser concebuda amb tot d'ultres rondant pel seu entorn. Bosch emfasitza la no-adhesió de Somatemps a la concentració de plaça Catalunya per defensar que no hi manté cap vincle, però ningú no s'ha preocupat de notificar-ho oficialment a l'administració. La defensa de la unitat d'Espanya a Catalunya, ara amb suports "divins", continua arrossegant un pecat originari.
 

Ferran Brunet, responsable de d'assumptes econòmics de Societat Civil Catalana, sostenint la pancarta de Somatemps durant l'escarni davant la seu de CDC del juliol. Foto: Jordi Borràs/Nació Digital.

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Recuperem el seny, recuperem la senyera?
Anònim, 11/10/2014 a les 00:15
Molt interessant
+120
-8
I de tot el que els caracteritza, la bandera franquista i el caràcter autoritari, que en fam?.

No cal que dissimulin...
Resumint neofranquistes
Anònim, 11/10/2014 a les 00:18
Molt interessant
+112
-6
Si aquests manessin molts perdrien el coll o haurien d'emigrar
per enèssima vegada

El què dic neofranquisyes intenant passar per una altra cosa
Això és el que ens ofereix escanya, més opressió
La verdad
Angel, 11/10/2014 a les 01:00
+36
-165
Ahora nos pondrán verdes, pero no pasa nada, la gran mayoría de personas de Catalunya opina como nosotros, estamos cansados de tanta farsa y mentira.
Se us veu el plumero!
Marti, 11/10/2014 a les 01:05
Molt interessant
+118
-7
I algu s`extranya?

El nacionalisme espanyol populista intenta maquillarse, pero ja sabem de quin peu calçen! En el fons tots son iguals.

PP, Vox,Ciutadans,UPyD,Societat Civil, Falange; Alianza Nacional,DN,España 2000,Plataforma x Catalunya, MSR, Casal Tramuntana,...Tota la Fauna reunida el 12O.
I despres a qui li toca? A la guardia civil, la policia nacional i la legion, no?
No entenc com encara hi ha gent que es diu d`esquerres i defensa l`unitat d`espanya.
Construim un nou pais! Independencia!
Pels seus fets els coneixereu
Hostes vingueren , 11/10/2014 a les 01:41
Interessant
+88
-5
Aquest article és molt interessant perquè ajuda a conèixer la procedència de cadascú i dóna claus al lector per a entendre determinats discursos i trajectòries. Per ampliar l’article, respecte a l’esmentada Ariadna Hernández, afegir que ja havia passat abans pel PP(assegura a Linkedin que va ser assessora del grup municipal a Sant Cugat), després va dirigir a Barcelona Sociedad Civil y Democracia de Mario Conde, i coincidint amb les eleccions europees, es va passar a VOX a Barcelona des de febrer. La seva mare va tenir una dilatada i també conflictiva trajectòria política, participant en diverses llistes electorals de dretes i el 2010 va ser cessada com a presidenta de la junta del PP a Sant Cugat per un conflicte intern. En definitiva, la gent no fa les coses perquè sí; tot se situa en un context i uns antecedents determinats, certament. No es tracta de jutjar ningú, cadascú fa el que vol, però res és espontani. Paradoxalment, i també és una dada que ajuda a comprendre la complexitat sociològica catalana, un familiar va ser un admirat alcalde del PSUC.
La mateixa base de la tifa
Anònim, 11/10/2014 a les 02:07
Interessant
+76
-3
PP,PSOE,Vox,Ciutadans,UPyD,Societat Civil, Falange; Alianza Nacional,DN,España 2000,Plataforma x Catalunya, MSR, Casal Tramuntana. I què pretenen tots ells?. Doncs... més España i menys Catalunya.
Quin tuf de nazi i feixista !
Anònim, 11/10/2014 a les 02:09
Interessant
+83
-5
I quin fàstig ! ...................
MARE DE DÉU...
JUDAS PRIEST., 11/10/2014 a les 02:21
Interessant
+83
-5
...quin fàstic!!!. Si el meu pobre avi, per part de mare, al qual els franquistes van intentar assassinar en un petit poble de la província de Palència, ressucités i veiés això, diria el que la meva mare em va dir que deia cada cop que sentia a Franco per la ràdio. "Hijo de pu**!!!".
Angel, 11/10/2014 a les 01:00
Observant, 11/10/2014 a les 02:50
Interessant
+73
-8
La verdad no se contruye a partir de un relato. La "mayoria de personas" se cuentan votando. Si los fascistillos os creeis que nos vais mantener en esta Espanya retrograda sin que antes podamos abrir la boca, lo llevais claro. Y en todo caso, de la misma forma que Catalunya daba la victoria al PSOE, también puede darsela a Podemos, que no le iria mal a este agujero llamado Estado. A ver si hacen limpieza.
Són vomitius
Anònim, 11/10/2014 a les 07:49
Interessant
+81
-4
L'escòria d'Europa. Bus i samarretes gratis per anar a fer el fatxa a Barcelona. D'on surten els diners? La samarreta jo no la voldria ni per passar baieta.
Tarragona
Sorpres, 11/10/2014 a les 08:01
Interessant
+85
-3
Jo era a Tarragona el 11 stbre ,soc d, aqui i a la manifestacio de Tarragona hi havien tots el fatxes de la ciutat,nostalgics del franquisme i funcionaris molts d,ells jubilats. ,(que et deien que no t, entenien si parlaves catala). tambe hi havia algun despistat que es creia allo de ,,recuperem la senyera,, en fi molta caspa i molta nostalgia espanyolista.

SOM INDEPENDENTS. I tenim passaport Espanyol per imperatiu legal ,per la força.
Deixeu fer..
empordanesa, 11/10/2014 a les 08:36
Interessant
+65
-2
Quants més grupuscles creïn millor per nosaltres. Ja ho diuen divideix i guanyaràs. Quants en porten de creats? I després diuen que nosaltres no ens posem d.acord..Quin riure! //*//
a veure
Anònim, 11/10/2014 a les 08:55
Interessant
+59
-3
11 de Setembre de 2014, 1.800.000 persones com a mínim omplen els carrers de Barcelona per formar la impressionant V Catalana organitzades per ANC i OMNIUM. CUP,ICV,ERC i CIU s'identifiquen clarament amb l'esdeveniment i el recolcen.

12 de Octubre de 2014, quantes persones aplegaran PP + C,s + SCC + UPyD + FAES + FALANGE + TOTA LA EXTREMA DRETA en les 7 manifestacions convocades ?.

Primer, parlen d'unionisme i son ells els que cada un fot la guerra pel seu compte. 7 manifestacions, 7.
Segón, si no tenen pebrots de treure al carrer al menys 500.000 persones, menys d'una tercera part de la V, i si realment son tant demòcrates com diuen, potser haurien de reconeixer i acceptar la realitat.
////
Anònim, 11/10/2014 a les 09:00
+24
-95
Nació Digital fent creure que tots els que no volen la independència són uns feixistes d'extrema dreta.Què passa?A cas sols es poden manifestar els independentistes?Si es manifesten catalans que també se senten espanyols ja són poc menys que uns nazis?Feu-vos ho mirar xavals.Esteu creant una societat dividida i enfrontada,no teniu perdó de Déu.
I sí,la senyera catalana autèntica i de tota la vida és "la senyera quatribarrada",i no eixa estelada cubana que s'han tret de la màniga els separatistes.
Dfrag
Anònim, 11/10/2014 a les 09:20
Interessant
+54
-3
Quan una persona es reuneix continuament amb fatxes no és precissament per dir-los "oh, feu-vos del PSCeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee" si no perquè hi tenen afinitats. Paco Frutos és d'Alternativa C'siudadana uProgresistayD, hi va continuament. I demà SCC té una concentració a les 12h pel dia de la raza tal com s'estàn fusionant diversos grups fatxes. Un dia mentre Blas Piñar era viu, fa pocs anys els van comptar. 700 persones. Amb SCC, segurament, també seràn 700.
Un tipus de catalans
Òscar, 11/10/2014 a les 09:29
Interessant
+63
-3
Gran article, si senyor. Un fet destacable es que la majoria d'aquests filo-feixistes que surten a l'article tenen cognoms catalans. Sempre m'ha costat molt d'entendre com uns senyors que es fan dir patriotes poden ser tan traïdors a la terra que els ha vist neixer i els ha donat els cognoms i la llengua en la que parlen. En aquests moments defensar la integració total a Espanya significa assumir la irremissible desaparició de la nostra nació. S'esta demostrant empiricament cada dia que seguir com estem ens va condemnant cada cop mes a la subsidiaritat politica, cultural i econòmica. Si això es el que volen els "catalanets" de SCC doncs per mi han decidit fer un paper ben galdos a la seva estimada societat.
Enhorabona per l'article.
Els cognoms
Anònim, 11/10/2014 a les 09:55
+15
-26
Òscar,cognoms tan "catalans" com els de David Fernández Ramos,de la CUP.Segons eixa regla de tres,ell hauria de ser més espanyolista que ningú no?
Ai, "l'Angelet"!
Huck, 11/10/2014 a les 09:59
+50
-2
Mira què diu el col·laboracionista: "pero no pasa nada, la gran mayoría de personas de Catalunya opina como nosotros, estamos cansados de tanta farsa y mentira".Ves per on! "La Mayoría"? Segur, sipai? I perquè no ho votem i sortim de dubtes, "polaco" (perquè els teus amos a tu, quan et gires, t'anomenen igual que a mi, els etoncentristes són ells...)? Nosaltres estem farts, molt farts de la gentola com tu que, essent quatre matats, quatre gats mal comptats que us repetiu més que l'all (t'has llegit l'article, intoxicador?) arrogueu (ves a saber per quina raó "divina") la majoria de l'opinió del poble de Catalunya, des del propi i presumptuós nom que adopteu ("Societat Civil", vés per on, allò que ha caracteritzat sempre el nostre país que ha hagut de suplir un Estat que li ha estat i li és completament agressiu i, justament, al qual la gentola com tu voleu seguir-nos tenir encadenats!) fins reclamar que, davant l'enorme distància numèrica en el poder de convocatòria (que prové de la CONVICCIÓ, fatxet, no ho oblidis mai!) entre els col.laboracionistes (hi ha qui, sense el bonisme intrínsec a les posicions independentistes en diu renegats, jo no ho faré, però per descompataT si que cal dir-ne col.laboracionistes amb l'Estat al qual volen seguir mantenint-nos "units", en diuen ells...) i els independentistes. Quan, rabiüts i impotents, us adoneu d'això, intenteu deslitigimar-ne els números quan, a ull de tot el món, el nostres procés d'alliberament nacional està sentant precedent per ser modèlic, transversal, no-violent i constant, sense defalliments (5 anys sortint cada cop més gent cada 11-S!!!!! i ho veu tothom qui no es deixa obnubilar pel seu "Màtrix unionista" sentimental...).
Vosaltres doncs, aneu saltant d'un gruspúscle a un altres (Secta Cínica Catalanofòbica; "Multiplícate x lo que vales = 0"; "Somatemps...de caure"; Colono's; Ppepperus; Psoeciates, i ara també tots aquests grupets pressumptament d'ultraesquerra que, sense cap rubor, s'uneixen als grupúscles ultranazionalies de dretes escanyolistes, a l'hora de defensar allò que tenen en comú: "España, lo único importante").
Que tinguis sort demà, us desitjo bon temps (perquè així jo aniré a la muntanya) i a veure si comenceu a pensar-vos una bona excusa per dir.los als vostres fils quan us preguntin què feieu durant aquests dies i per què us volieu vendre la mare...
Siau, col.laboracionista de l'absolutisme escanyol i la seva intransigència!
EL ORA CULO
ANTON, 11/10/2014 a les 10:08
+49
-0
TODO ESTA ATADO Y BIEN ATADO...... despres et parlen d´una transicio que mai ha existit i al final t´adones que els fills i nets dels feixistes son els que segueixen tenint el poder, uns com a politics, altres com a jutges, militars, banquers, periodistes, empresaris o capellans, ATADO Y BIEN ATADO.
A los fachas
Anònim, 11/10/2014 a les 10:16
+42
-1
Certament l'historia posa cada un on li toca.
Mai com ara no s'havien donat totes les condicions per fer sortir Catalunya de l'Estat espanyol.
Blai, 11/10/2014 a les 10:24
+39
-1
Els espanyols són uns hipòcrites. Es fan els estranyats davant de la força de l’actual moviment separatista català, com si els vingués de nou el Procés Sobiranista d’ara. Saben perfectament que aquesta no és l’única temptativa de secessió que registra Catalunya. La més important fou la del 1640, la guerra de Separació o dels Segadors; ens va fallar l’ajut francès i fracassà; per contra a Portugal no li va fallar l’ajut anglès i per això va reeixir. La segona temptativa va ser la de 4 novembre 1926 organitzada per Francesc Macià, la de Prats de Molló. La tercera va ser la del 6 octubre 1934 regida per conseller de Governació, Josep Dencàs. La quarta va tenir lloc a finals del 1936 i fou dirigida per president del Parlament, Joan Casanovas Maristany; fou reprimida per l’anarquia en el poder.

Ara és el moment de fer l'esforç suprem per guillar d'Espanya-Estat. Ara és l'hora d'organitzar-nos a l'entorn de l'Assemblea Nacional Catalana, l'hora de votar sí-sí. Endavant president Mas, us fem costat. Per la independència nacional de Catalunya!
UN GRAN RELATO INFORMATIVO
G.Bellalta - Soluciones Ciudadanas, 11/10/2014 a les 10:26
+26
-2
De todos es conocida las andanzas de todos estos personajes
pero es muy equivocada su trayectoria ,pregunten ustedes ha
personas que henos estado toda la vida en estos círculos y
trabajando contra esa manera de pensar estos que no son los míos están para colocarse en tiempos revueltos, y sacar tajada de lo que puedan,quien paga la fiesta de donde se financian donde van y adonde quieren llegar si la consulta no se celebra que reivindicaran, todo tiene un objetivo,
"Todo por la pasta"
Al de les 09:00
Anònim, 11/10/2014 a les 10:29
+28
-0
No manipulis, ningú pretén fer creure que unionisme és igual a ultradreta espanyola, però, no pot pas negar que l'espanyolisme no es pot desempallegar, ara com ara, dels grupets espanyols que hi ha de caire neofranquista.

Sense anar més lluny, a Tarragona, SCC va haver de "negociar" amb un d'aquests grups que volia accedir a l'acte de SCC en formació "paramilitar".

Tot plegat fa restar en ridícul l'"argument" d'alguns unionistes enfront de l'independentisme: "pensamiento único", amollen, a qui pretenen aixecar la camisa?

Pel que fa a les banderes, tu et penses que l'estelada és l'única del món que s'ha inspirat en una altra? No ens facis riure.

A més la senyera de "tota la vida" també ho és al País Valencià i l'espanyolisme va canviar-la per una "versió" amb franja blava que en realitat representa la "província" de València, creada al segle XIX, tal i com la "província" de Castelló de la Plana, en té una altra amb una franja verda.
La majoria dels fills i dels néts dels franquistes, avui militen a les files del separatisme català. Perquè Espanya ha fracassar en l'intent d'espanyolitzar Catalunya.
Jesus, 11/10/2014 a les 10:29
+29
-2
Catalunya mai no serà Espanya.
Finançament?
Sccddb, 11/10/2014 a les 10:31
+37
-0
I a tot això, qui cony els finança a aquesta colleta? Perquè els orígens "ideològics" són ben coneguts, de fet, són els de sempre... Però benvolgut Bernat, perquè no investigues igualment el sosteniment econòmic d'aquest gurpúscle? Perquè ells vinga a difamar a l'ANC dient que cobra subvencions (el números són ben públics, l'ANC és ben transparent) però ells, cóm poden mantenir el ritme d'aparicions públiques del Triumvirat (són pocs més...hehehe) que hi ha al front (al qual s'ha de reconèixer que són quasi ubicuus...) i els "akellarres", "autos de fe" i "performances" que monten amb assitència de "compatriotes" d'arreu del seu estat absolutista? Per què no fan com l'ANC a qui tant critícquen i se'ls deixen auditar? No vull creure (Déu-nos en guard!) que dels meus impostos, una part va a parar a aquesta colleta de col.laboracionistes (a qui jo no anomenaré, ni molt menys, renegats, valga'm Déu! ni se m'ocurriria, mai de la vida!) a través de les clavagueres de l'estat que ens oprimeix... Vinga, Bosch! Vinga, Coll, publiqueu-ho, va! Potser en totes aquestes reunions amb la senyora Virreyna hi ha intercanvi... d'idees... per sobres blancs? La millor manera de saber-ho és fent públics els comptes! Una entitat tant ·democràtica", que s'arroga la representació majoritària de qulcom tant seriós com TOTA la SOCIETAT CIVIL CATALANA, és de llei (a ells que els agrada tant i que, com diu el lema del PP: "els catalans, som gent legal"...) que siguin transparents i ens ofereixin els seus comptes dignament auditats, eH srs. Coll i Bosch?
Atado
Anònim, 11/10/2014 a les 10:38
+26
-1
y bien atado lo dejó Franco.
TIP,s de'n COLL
Anònim, 11/10/2014 a les 10:40
+39
-0
en Bosch i aquests quatre arreplegats col.laboracionistes! Massa que surten per la nula representació que tenen! I a sobre els periodistes i els mitjans d'aquí els aneu fent la gara-gara per aquest cony de bonisme mal entès i aquest acomplexament propi del que ha viscut esclavitzat tota la vida. Poca feina farem així! En qualsevol lloc civilitzat, aquesta gentola que actuen esbiaixadament (molt demanar comptes als altres però encara és l'hora que ens han d'explicar d'on surt el seu finançament tot i que és notori que, mentre no diguin el contrari, és l'estat qui els financia, tots nosaltres, per tant; van de víctimes quan són els victimaris, molt criticar els mitjans d'aquí quan a Escanya no hi ha cap simetría ni se'ns dona veu...) tindria una presència en els mitjans proporcional a la seva representació social. Fins que no es demostri el contrari, de moment només coneixem un grupet molt reduït de persones que, cal dir-ho, estan a tot arreu però sempre els mateixos. Un grupet de persones que, quan han convocat grans actes, aquests han resultat més aviat "fuixets" (per dir-ho suau) tot i comptar amb els altaveus de tot un Estat al darrera des de les clavagueres i els "sobres blancs" fins ésser rebuts per la més alta representació deGovern d'aquest Estat catalanofòbic i sense plasma pel mig! encara és l'hora que aquest mateix Govern que es diu que també governa per tots els catalans, i és cert però "A LA CONTRA" c.e.v.d., no ja que rebi l'ANC o l'OC, sinó que simplement actui amb neutralitat...). Tanta dedicació... cóm és recompensada? D'on surt el finançament d'aquesta secta"?
Ja està bé de fer tant de cas a aquesta colla d' intoxicadors!
Atado
Anònim, 11/10/2014 a les 10:40
+6
-38
y bien atado lo dejó Franco.

D.Francisco Franco Bahamonde general a los 33 años.
Enemigo interno
Anònim, 11/10/2014 a les 10:59
+16
-54
Los independentistas considerais que teneis la verdad absoluta y no sois capaces de ver vuestros propios defectos.
¿Realmente confiais en que un partido de la "casta" como CiU os lidere hacía la independencia?
No sabeis que CiU pertenece a una burguesia catalana que siempre se ha sabido adaptar a los cambios de la historia española haciendo prevalecer sus intereses económicos a los nacionales y enriqueciendose a costa del proletariado tanto catalán como español.
No queda tan lejos en la historia cuando los ricos burgueses catalanes aclamaban a Franco al entrar en Barcelona al finalizar la guerra civil o cuando CiU pactaba con el ultraespañolista gobierno de José Mª Aznar.
Deberiais dejar de buscar enemigos externos cuando el enemigo lo teneis dentro del propio nacionalismo.
Nacionalismo burgués que tiene como única patria el dinero.
Aclariments
Òscar, 11/10/2014 a les 11:07
+37
-0
@Anonim de les 9:55. De fet, jo no estic dient això, dono per suposat que tenir cognoms catalans no és garantia de res. El que dic és que és paradoxal i ben cert, que els que lideren aquests moviments siguin nets de nets de nets de catalans que sempre han viscut aquí i que només per això se suposa que han d'estimar, no més que els Fernández o Rodríguez, la seva terra. O sigui, una cosa no treu l'altre. I afegir, que per mi es més la satisfacció que els Fernandéz, Lopez... siguin tan amants de la nostra nació, que la insatisfacció de veure els Coll i els Bosch tan proclius a la genoflexió hispànica.
PORCS !!!
MariaRosa CAT, 11/10/2014 a les 11:18
+39
-3
Home, parlar de tots aquests desagradables i antidemocràtics galifardeus com a gent amb "historial més o menys TÈRBOL" ....
Francament, em sembla que heu estat particularment benèvols ....
És clar que si en parléssim com es mereixen, potser ens trobaríem tots plegats com a "imputadíssims" al seu estimat , imparcial i, sobretot, íntegre i democràtic Sistema Judicial ....
Salut i Independència !!!
Todo por la pasta.
Anònim, 11/10/2014 a les 11:36
+28
-1
Està clar que la caverna bonifica bé la creació de grups unionistes dins de Catalunya. No és normal que en pocs mesos en surtin 4 o 5 de nous. Aquest fundador prolífic fill dels "Rinconete y Cortadillo" deu cobrar bé posar les bases, i un cop cobrat, ja en funda una altra. Total que es fotrà d´or, i al final deixant-los tots penjats, ELS FATXES VEURAN QUE SÓN ELS MATEIXOS DEL PRIMER DIA, 4 GATS ESCALDATS, que és el que realment són.
Independència és el millor futur, lliure de corrupcions i gentola que no vol treballar. Endavant Catalunya.
I LA ANC
ROBERT ALCÀSSER I PERET, 11/10/2014 a les 11:47
+11
-52
ESPERO AMB CANDELETES VEURE AVIAT UN REPORTATGE SOBRE LA ANC I EL EX-MEMBRES DE TERRA LLUIRE , EX-TERRORISTES I DEMÈS PATULEIA.
Traïdors, simplement!
Anònim, 11/10/2014 a les 12:59
+27
-0
Són exactament com els col·laboracionistes francesos, durant l'ocupació nazi a França. També es presentaven com els veritables defensors de la França eterna, quan en realitat eren uns fastigosos traïdors.

Són quatre gats, molt ben finançats, que faran una mica de soroll i res més. Ni cas!
@ Òscar, 11/10/2014 a les 09:29
Huckelberry, 11/10/2014 a les 13:09
+26
-0
D'acord al 100% amb el company Òscar! Encara una altra cosa per reblar el què dius. Cal que comencem a anomenar a cada cosa pel seu nom. El "bonisme" propi de l'independentisme ens du, sovint, a ser còmplices o traidors de les situacions. Per exemple: perquè hi ha d'haver sobredimensió de l'opinió col.laboracionista amb l'absolutisme escanyol als mitjans de comunicació mentre que el sobiranisme és perseguit i demonitzat des dels mitjans (TOTS! ELPAIS i la SER inclosos) escanyols? Per què hem de suportar que, a sobre, aquesta "tertulians", vagin de "víctimes" en aquests mateixos mitjans i que gairebé els haguem de demanar eprdó per poder respirar? er què no deixen parlar, cridant m,és que els altres sense argumentar, fent-se els ofesos si algú manifesta alguna veritat que els molesta, etc.? Per què ells ens poden ofendre i nosaltres hem de demostrar sempre que som més honestos que la dona del Cèsar? Ja està bé de fer-los tant de seguidisme. A les coses pel seu nom. I com molt bé dius, de tota la vida, als inadaptats amb les seves arrels se'ls ha dits RENEGATS! No dic que ho siguin. Dic que és com sempre se'ls ha nomenat... Perquè hem de fer cas Orwell i començar a modificar el llenguatge mitjantçant eufemismes? Aquesta gentola és, justament, un bon exemple "orwellià": acaben essent les víctimes quan, originàriament, han estat els col.laboradors dels botxins!
Per cert, que sàpiguen que aquest seu país ha estat derrotat i que és "por derecho de conquista" que ens passen les coses que ens passen. I ells col.laboren amb això! Els(ens) agradi o no, són tan catalans com la resta i és per això que a ells, els seus amos escanyols també els consideren "polacos" i és per això que els seus compatriotes no entenem que vulguin tant mal futur pels seus fills fins el punt d'arribar a vendre's la mare...
Si podeu, reflexioneu!
POR LA LIBERTAD DE LAS NACIONES
RESISTENCIA ANTIESPAÑOLA, 11/10/2014 a les 13:52
+27
-1
Comunicado de la Resistencia :

El día 27 de septiembre de 2014, hemos asistido al acto histórico de la firma del decreto de convocatoria para la Consulta del 9 de Noviembre en Catalunya, por la cual el Pueblo Catalán está llamado a las urnas para decidir su futuro político.

Desde la Resistencia Antiespañola queremos manifestar nuestro mayor entusiasmo ante este paso importante, decisivo, en el Proceso de Construcción Nacional, que ha sido consecuencia de la necesaria unidad mostrada por las formaciones políticas más representativas del poder popular, las cuales han conseguido aunar voluntades para hacer posible que el Proceso Constituyente siga su curso, a pesar de los denodados intentos por parte del estado español por hacerlo descarrilar.

Expresamos, desde nuestra organización resistencial, nuestro más profundo agradecimiento a todas las personas que están haciendo posible que este sueño, largamente esperado, se esté llevando a cabo. A todos los que desde su compormiso político con Catalunya, a través de organizaciones como CiU, ERC,CUP,ICV,ANC,Omnium Cultural, etc.,están dejándose la piel para que la hoja de ruta continúe por su camino trazado para llegar a buen puerto, y gracias también a todos los ciudadanos de a pie, que están mostrando el sentir mayoritario de la sociedad catalana.
A este respecto, queremos hacer una mención especial a la persona del President de Catalunya Artur Mas, que está mostrando una actitud de entrega, dedicación, compromiso, y coraje político, digna de admiración por parte de todos los que repetamos y deseamos la expresión de la voluntad ciudadana en las urnas.

Sabemos que los obstáculos están siendo, y posiblemente seguirán siendo muchos en el camino hacia la libertad. Por ello , creemos necesario que la sociedad catalana esté dispuesta al mayor grado de compromiso, a tener su mejor disposición y empeño en defender el Proceso Constituyente y a las autoridades que lo están haciendo posible, en el caso de que se produjeran incidencias no deseadas.
A nadie escapan de su conocimiento las múltiples amenazas que se están vertiendo desde las altas instancias españolas hacia el Govern y las autoridades catalanas, relativas a posibles medidas represivas contra las personas que están tomando parte activa en la organización y desarrollo de los actos que llevaran a la consulta.
El Pueblo Catalán deberá estar alerta ante las posibles actuaciones que desarrolle el estado español para frenar la jornada electoral.

Animamos a todas las fuerzas políticas a favor del Derecho a Decidir, (CiU, ERC, CUP, ANC, etc.) a continuar los esfuerzos en esta hora trascendental, para que, con el entusiasta y firme apoyo de la sociedad catalana, se cumplan los plazos fijados y se celebre la Consulta en la fecha prevista, el 9 de Noviembre

Hacemos extensible nuestro deseo de aunar a todos los pueblos que luchan por la libertad, ( catalanes, vascos, galegos,etc ) y exhortamos a las Naciónes Vasca, Galega, etc a una movilización cada vez más activa en pro de un porcedimiento consultivo similar a los emprendidos en Catalunya y Escocia.

Para terminar, nos dirigimos a las autoridades españolas, y a los ciudadanos del estado español, para que tengan altura de miras, y permitan que el Pueblo Catalán pueda votar sin presiones ni actitudes arbitrarias y represivas, para que todo el trámite consultivo se lleve a efecto en un clima de convivencia que garantice la paz y seguridad de todos.

Esperamos que el camino emprendido siga su trazado de la manera más pacífica y armoniosa posible, y que se respete el derecho de expresión de la voluntad popular.

Adelante, Catalanes, no os rindáis !! Seguid la lucha por las libertades democráticas !!
Vivan los pueblos que luchan por su libertad !!
Ramon Franco Bahamonde
Anònim, 11/10/2014 a les 15:13
+5
-41
Sabíais que el hermano del dictador Franco, Ramón Franco Bahamonde, militó en ERC en los años 30? Dios los cría y ellos se juntan.
Estirant del fil...
Anònim, 11/10/2014 a les 17:17
+28
-0
És el que té el nacionalisme espanyol, que l'invoques i et surten feixistes de sota les pedres. No crec que a en Bosch tot això li espantés massa. Fa veure que s'aparta de Somatemps per estratègia i prou. Com bé diu l'article no pots aspirar a agrupar gent del PSC i esquerres en general si et mous amb el feixisme més nostàlgic de Catalunya. Segurament per això ha volgut apartar-se de la presidència de Somatemps i liderar SCC. Somatemps és el poli dolent, que es manifesta de bracet amb PxC i festeja amb la ultradreta espanyola com VOX i partits minoritaris de simbologia nazi, i en canvi SCC va de poli bo que es fa el simpàtic i aglutina PP, PSC-PSOE i C’s. Tant per tant són la mateixa colla amb nom diferent. El fet que Joaquim Coll i Ferran Brunet es deixin veure als actes de Somatemps és absolutament simptomàtic. Bosch no ha comunicat res als registres oficials perquè el seu cognom és el més influent de tots (com diu l’article, la seva família estava i està de ple amb els franquistes).
I ara permeteu-me que us expliqui que fa temps que segueixo l’activitat de Somatemps. Sobretot des de que em van dir que un vell conegut, Enrique Martínez, es va deixar veure a la presentació. Però comencem pel principi. L’article parla del I Congrés de Somatemps i ho fa arrel del membre més conegut, Javier Barraycoa. Si mireu els ponents a la seva web veureu que la meitat són professors de l’Abat Oliba, com Jordi Cabanes, Carmen Cortés i Alessandro Mini, i per tant companys d’en Barraycoa a l’Abat Oliba. Ja tenim un primer nexe, però n’hi ha molts més. Als vídeos i fotos és on reconec entre el públic, com m’havien dit, a l’Enrique Martínez. És director de l’escola tomista de Barcelona i està públicament enemistat amb tot el sector eclesiàstic català per les seves tesis ultracatòliques. Jo sóc laic, l’he escoltat, i us prometo que en acabar us agafen ganes de cremar-ho tot. Al Martínez també se’l coneix per donar cabuda a la Balmesiana a gent relacionada amb la secta ultracatòlica Yunque, com els professors Martín Echevarría i Pablo Nuevo, aquest últim coordinador de la Fundación Burke a Barcelona, i als carlistes Miguel Ángel Belmonte i Javier Barraycoa (tots recordem l’article d’en Barnils a Vilaweb, oi?) Tots ells, absolutament tots, són professors a l’Abat Oliba. Sabent això no és estrany que la presentació del nou llibre de Barraycoa a Barcelona fos a càrrec de la Fundación Burke. Com es pot veure, tots es coneixen i tots es recolzen. I ara ve el cas més divertit. Segur que tots coneixem Joan López Alegre de les tertúlies a RAC1 on és l’individu més incendiari de tots, a més d’impertinent i difamador. Doncs l’Alegre és ex-parlamentari del PP, assessor de C’s, i proper a VOX, i com no, professor a l’Abat Oliba. El paquet tot en un. El cas és que un amic que coneix de prop els inicis de l’Abat Oliba em va dir fa poc una frase demolidora: L’Abat Oliba és on fan cap tots els professors massa ultres per la UIC (de l’Opus). Que cadascú tregui conclusions.
A SOBRE IGNORANT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Srta. Pepis, 11/10/2014 a les 17:18
+22
-0
Homeeeeeeee! El col.laboracionista ja no pot més... en la seva "piulada" amb el "nick" Anònim, 11/10/2014 a les 15:13 la diu de l'alçada d'un campanar: Imbècil! Ramon Franco bahamonde, germà masó del dictador, va militar a... "IZQUIERDA REPUBLICANA" de l'Azaña, ignorant! I, naturalment no tenia res a veure amb ERC, eren dos partits completament diferents tot i anomernar-se (cada un en el seu idioma) d'esquerres i republicans... Quanta ignorància!
Colon's, si us plau, abans de deicar-los anar a la xarxa, "arrimeu-los" a la cultureta genral que sinó, estareu "Mejor Hundidos"!!!!!
Es fan apostes.
Anònim, 11/10/2014 a les 18:07
+8
-2


Vot positiu. No passen de 10000

Vot negatiu. Entre 10 i 20 mil

Cap vot. Només 500 (comptant els que reparteixen la paella)
.
Anònim, 11/10/2014 a les 18:56
+4
-38
Mañana estará el pueblo catalán, la Cataluña no oficial.
tots pagats per Rajoy i Cia
Anònim, 11/10/2014 a les 19:05
+21
-0
Tots pagats per Rajoy i Cia.

VISCA CATALUNYA INDEPENDENT.
Vespres de molt ...Dies iraes de res
Miles gloriosus, 11/10/2014 a les 19:28
+17
-1
La diferència entre els nacionalistes espanyols desubicats i els nonacionalistes espanyols ubicats entre la Franja i la Mediterrània és que uns són uns grans fills (i filles) de la seva mare .
I els altres fills (i filles) de la seva gran mare.
por sus actos los conocereis:
Anònim, 11/10/2014 a les 21:57
+4
-39
3 macromanifestaciones independentistas, ningun ataque españolista
Una manifestacion en tarragona y dos en barcelona
Una joven y un hombre con sus hijos agredidos

Después hablad de democrácia y tolerancia
emapecé aserejé
Anònim, 11/10/2014 a les 23:45
+0
-0
no surt MPC? heheh
A n'Òscar, de les 11:07 d'ahir
Anònim, 12/10/2014 a les 01:19
+9
-0
Jo encara hi afegiria a la satisfacció dels Fernandéz i Lopez, els Sgrò, Villavecchia, Ainaud, Vigneaux, Dencausse, Hofmann, Müller, Amstberg, Gamper, Geest, Canher, Smith, Olwer, Peters, Carvalho, Esteves, Silva, Pinheiro, Izagirre, Etxebarria, Høverstad...
Recuperar la senyera?
Anònim, 12/10/2014 a les 01:25
+13
-1
Però si oneja a totes els ajuntaments!

En tot cas s'ha de recuperar la senyera, sense afegits, a la resta dels Països Catalans i foragitar l'estanquera dels edificis públics.
Qué bien se lo monta
Anònim, 12/10/2014 a les 08:07
+2
-14
A ver, no olvidéis ser buenos chicos, os acaba de decir Artur que no os equivoquéis de adversario, que el adversario es España, a ver si a alguien se le va a ocurrir pensar que el adversario es la derecha, tanto española como catalana, CiU, PP, etc.; ni se os ocurra pensar eso, ya sabéis que quien putea a los trabajadores catalanes son los trabajadores españoles. sed buenos, y obedeced, eh.
del manifest no al referendum
apunteu aixo, 12/10/2014 a les 08:32
+10
-0
el personatge quie dona la cara al manifest de Lidia Falcon,es diu Joanen Cunyat es de Unificacion Comunista de España, que en el 2006 va demanar el vot per Ciudadados i el 2008, per UPyD. Aneu en conta
A la Srta. Pepis
Anònim, 12/10/2014 a les 08:51
+3
-8
Que no!! Que no te enteras!!! Tu si que eres ignorante, estuvo en ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA!!!!

Ramón Franco obtuvo un acta de diputado por Esquerra Republicana de Catalunya en las elecciones generales de 28 de junio de 1931!!

Ignorante y manipulador!!!! Así os luce el pelo indepes!!
Ramón Franco y la Srta. Pepis
Anònim, 12/10/2014 a les 08:54
+2
-13
Sexto candidato por Barcelona ciudad por ERC, en la lista, para todos historiadores indepes que dan lecciones a la gente SIN TENER NI IDEA!!!%20franco

Saludos y buen dia de la HISPANIDAD!!
El cor amb les dues banderes
Anònim, 12/10/2014 a les 10:26
+15
-0
Ciutadans va fer servir l'altre dia a Girona un cor amb les banderes catalana i espanyola. Aquest cor amb les dues banderes posades al mateix nivell, ocupant cadascuna el mateix espai, no representa el cor d'aquesta gent. En el seu cor, la bandera espanyola està per sobre de la catalana i és la que ocupa més espai.
Es passen el dia dient que són catalans i espanyols, però dir això és no dir res. Ja ho sabem que són catalans. No cal que ho vagin repetint. El que haurien de dir és si per a ells Catalunya és el seu país o és només una regió d'Espanya. Això seria més precís que dir que són catalans i espanyols. Així ens entendríem millor. Però no ho diran, és clar. La idea de Catalunya com a país està massa estesa a Catalunya com perquè surti un polític català i digui coses com: Catalunya no és cap país; l'únic país dels catalans és Espanya; primer Espanya i després Catalunya, etc. El polític que digui això, sigui de Ciutadans, del PP o del partit que sigui, sap que s'arrisca a perdre vots. Per això aquests treuen aquest cor trampós, que en realitat és la pell de xai amb què volen tapar el seu espanyolisme. Per sort, la majoria de catalans ja no caiem en aquesta mena de trampes.
Les trampes en què hem caigut fins ara són:
Blai, 12/10/2014 a les 12:38
+3
-0
A l'Anònim del 12 octubre 2014, de les 10:26.

el mundialisme bleda, panoli i "papanates"; l’encaixisme; el pactisme; el possibilisme; el malthusianisme; la basarda; la mol·lície; la renúncia; el materialisme; l’individualisme; el derrotisme; el partidisme; l’estigma feudal, etc. Però ara les expectatives són excel·lents. Ara és un moment immillorable per recuperar la independència pàtria, de guillar de l'Estat espanyol. El separatisme mai no havia estat tan fort i nombrós com ara. Perseverem, enquadrem-nos, militem en les formacions secessionistes. Lliurem a la causa catalana el millor que tinguem: temps, dedicació, coneixements, experiència, generositat de tota mena, disciplina, ordre, complicitat nacional catalana, etc.
Fórmula del SCC
Tedio Plómez Sopor, 12/10/2014 a les 12:53
+7
-0
SCC = militants d'ultradreta+militants del PXC + burgesos amb cognoms catalans però inadaptats+ borja-maris amb camises Ralph Lauren i jersei Lacoste lligat al coll+ ex-franquistes nostàlgics.....
Al final si que han pogut reunir una bona colla.
potser l'hem cagat
Algoritme Neperià, 12/10/2014 a les 13:05
+9
-0
potser l'hem cagat, i jo el primer, en penjar als balcons l'estelada.
Em fa moooooooooooolt mal als ulls veure la senyera en aquestes manifestacions. La senyera és de qui se l'ha estimat sempre.
Aquests se l'han apropiat, mai l'han volgut, recordeu les polèmiques per posar-les als ajuntaments.
Una vegada vaig escoltar a una persona d'aquí " Cataluña es maravillosa: la costa brava, Montserrat, el valle de Arán..solo me sobra una cosa..los catalanes!!"
Es verídic i és el que pensen molts dels que avui onegen la senyera a la Plaza Cataluña, segur que a l'arrivar a casa l'endrecen i es desinfecten les mans.
RECUPEREM LA SENYERA !!!!!!!!!!!!!!!
Deixeu de manipular
JoJaSócLliure, 12/10/2014 a les 13:12
+0
-11
La ortodòxia nacionalista és clara: Viure en el gulag de la ignorància per tal de preservar uns objectius que han esdevingut obsessió patològica. Tot s’hi val… “Todo por la patria”, però no pas en sentit figurat, sinó real: Amb aquesta consigna, els nacional-catalanistes pretenen imposar la seva ideologia com si fos un Dogma de Fe, manipular la Història per adequar-la al tamany de la seva petita ideologia, construir una realitat virtual-nacional paral·lela i simulada, narcotitzar als ciutadans amb fantasies autodestructives, malversar sistemàticament el diner públic, conservar en formol unes tradicions fossilitzades.

No es pot construir un país amb aquestes bases de mentida, ignorància i engany. No ens podem guiar exclusivament per l’estètica o les formes. No ens poden obligar a estudiar, treballar i cagar en català. Això no té futur.

Els catalans ens mereixem que no ens enganyin. Hem superar els mites i mentides nacionalistes, per tal de ser lliures de debò: sense enganyifes.
//// Anònim, 11/10/2014 a les 09:00
The Equalitzer, 12/10/2014 a les 13:19
+1
-9
Dius: "Feu-vos ho mirar xavals.Esteu creant una societat dividida i enfrontada,no teniu perdó de Déu."
Mira, sipai, per començar, no barreigis Déu en tot això que prendrem mal... (així van començar els talibans...).
En segon lloc qui s'ho ha de fer mirar ets tu. Penses en castellà (només cal veure la teva construcció sintàctica i la traducció quasi literal de cestes expressions i frases fetes...) però això no seria significatiu si no et traís la tema cosmovisó: la teva òptica és escanyola, esviaxada des del Km. 0: "societat dividida i enfrontada"? I com hem estat els darrers 300 anys? Encantats de la vida? Que hi hagués repressió o, fins i tot desmemòria, no vol dir que hagués deixat d'existir un fet (que és el que vosaltres negueu acusant-nos de "radicalitzar la història" quan els fets són els fets, a saber:): que fa 300 anys els teus amos van decidir que prescindissim dels nostres drets i furs ("constitucions", a vosaltres que s'us omple la boca amb aquesta paraula, els nostres avantpassats la utilitzaven en eplural, ves per on... com "Espanyes", també ves per on... t'has aturat mai a pensar perquè, absolutista-prohibicionista?) "por derecho de conquista"...
I això vol dir que els que mai ens hem sentit escanyols no ha estat fins ara que ens sentim dividits i enfrontats?
A cagar a la via (tercera), sol.laboracionista! que s'us vue el llautó! Voleu guanyar sempre, tenir sempre raó (no en teniu mai!) i imposra-la ifeu trampes fins i tot al solitari, tril.lers!
Catalunya mai no serà Espanya.
Blai, 12/10/2014 a les 18:40
+3
-0
Espanya viu a expenses de Catalunya. Espanya roba Catalunya descaradament. Secessió!
////
Anònim, 12/10/2014 a les 21:38
+0
-0
Mira Equalitzer,ni pense en castellà,ni sóc castellanoparlant,ni sóc un espanyolista com tant us agrada repetir,i dir "no teniu perdó de Déu" ho empra molta gent, tant creients com no creients.
El que sóc és una persona coherent,que no puc soportar com es posa al mateix sac que als ultradretistes (que hem pogut veure avuí a Barcelona i el passat dia 9 a València), a gent normal i corrent que no vol la independència,que repetisc,hi tenen el mateix dret que tu i que jo a poder manifestar-se.Encara que no es digui clarament,a aquest i altres diaris digitals es dóna a entendre en alguns titulars i retrats en gran(dels ultres),que tots hi són uns radicals i no és així.
I cosa apart els comentaris cada vegada més radicalitzats i intolerants contra qui tingui l'atreviment de discutir un punt de la fulla de ruta de l'independentisme,o sigui ambigu amb aquest tema.
Respecte el dret a decidir,però no en aquests termes i en aquestes condicions.De veritat creieu en Mas,Junqueras,Forcadell.....? Ja us haveu oblidat del tripartit? De veritat,pense que esteu fent la feina bruta a tots aquestos polítics,s'estàn aprofitant de vosaltres.MAI han parlat de com s'organitzaria una Catalunya independent ni dels pros i contres que hi pugui tenir, MAI.Sols parlen de "al 9N a votar" baix una bandera que no ha sigut mai la catalana,però ¿sap la majoría pel que van a votar realment,a part de que Catalunya s'independitzi?
El més lògic seria primer unes eleccions amb un programa que parlés clarament del que es farà,punt per punt(com a Escòcia) i que els catalans votin en conseqüència,i no sols deixar-se dur com una massa de borreguets cridaners.
Ho dic per que encara crec en el SENY dels catalans i catalanes,però no tant en el dels polítics que porten la vara de comandament.NACIONALISTAS CATALANES.
Anònim, 13/10/2014 a les 19:40
+0
-3
VALLA TELA CON LOS NACIONALISTAS CATALANES ESTOS , NO PERDONAIS NI UNA , YA NO SE PUEDEN REUNIR UNOS CUANTOS NO NACIONALISTAS NI NUESTRO DIA , EL DIA DE TODOS LOS ESPAÑOLES , ANTES DE HABLAR DE FASCISTA MIRAR UN DICCIONARIO Y DESPUES MIRAROS AL ESPEJO ANALIZADO VUESTRA PROPIA CONDUCTA , SOIS TAN FACHAS QUE NO DEJAIS NI PENSAR DIFERENTES A VUESTROS PENSAMIENTOS , EN TIEMPO OS PONDRA EN VUESTRO SITIO, SOLO FALTA QUE ENGORDEIS A TERRA LLIURE Y FUSILEIS A LOS QUE PIENSAN POR SI SOLOS . VISCA TERRA LLIURE PERO DE CHORIZOS.
vuestras opiniones
Anònim, 13/10/2014 a les 23:12
+1
-1
Viendo la mayoria de vuestras opinones se nota que sois muy democraticos, si os leeis y os parais a pensar un poquito no encontrareis diferencias entre lo peor de unos y de los otros.
no ens agrada
jaumandreu, 16/10/2014 a les 19:31
+4
-1
Lúnic que em sap greu de tot això, es que aquest xicot, en Bosch, sigui de Santpedor, per que jo també ho soc i ,la majoria, som désquerres, o, dúna dreta molt moderada. Bé, tenim alcaldessa dÉRC,i estem encantats.Per els que no coneixeu la família us diré que son el mes ranci de léspanyolisme, de la falange, i, de lúltra dreta mes trista. No han fet cèntims amb la política(fins ara), però s´han fet malveure sempre per les ideesfranquistes i molt poc dialogants. Anar a casa seva, era escoltar l´himne nacional i, veure penjades de les parets, les fotos dén Fraco i Jose Antonio. Aixo, per els del meu poble, ha sigut una pedra a la sabata sempre, i em sap greu, molt....Sort que tenim en Guardiola¡¡¡¡¡
Catalunya
Anònim, 15/11/2014 a les 21:54
+0
-2
Es bó tenir tota aquesta informació com bó seria tambė que algú ens informés dels antecedents històrics i socials de l'ANC o Omnium Cultural o altres associacions,ateneus, etc...no estic gaire segura de que no sortissin antecedents similars o potser d'un altre signe però a la fï, iguals. Qui va pertányer a Terra Lliure, per exemple ? Aquest moviment no va progressar perquê sortossament els catalans som gent de seny i majoritàriament sabem posar límits a la violência física. Tot el que expliqueu són les reminiscēncies d'un passat on les diferències socials ens van portar a una situació de guerra que es va viure fa molts anys , que va fer molt de mal a tots i que semblava superada desprès de que es signés un pacte constitucional que ara es vol trencar. Catalunya és diferent? Perquè té més recursos? Perquè esta més a la frontera amb Europa? Perquè es van fer més inversións industrials? ( peix al cobe ). No crec que és perquè som diferents . El cas que tots hem fet un camí i hem arrivat a on hem arrivat, res no justifica trencar la convivència i dividir els ciutadans. Tots els pobles tenen els seus herois. A Catalunya hi ha uns fets fonamentals en aqueta evolució independentista i son la educació que ignora la nostra pertenència a un país que esta més enllà del territori català i el control dels mitjans de comunicació públics amb informació totalment escorada que assenyala el que és bó i el que no ho és,el que convé dir i el que no a efectes de potenciar una corrent de pensament entre la població i aqui ER ha remenat molt les cireres. Han de canviar moltes coses però Catalunya no és diferent, només és la nostra casa i ha diferents maneres de veure les coses que s'han de respectar. Ara mateix els ciutadans estem segrestats pels mitjans i pel Pralament....Molt heavy!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Puigdemont, a Brussel·les | EP
01/01/1970
El fiscal demana l'execució parcial de l'ordre de detenció i descarta el delicte de corrupció | L'advocat de Puigdemont assegura que el fiscal vol analitzar si el delicte de rebel·lió pot ser equivalent al "delicte de coalició de funcionaris"
Jordi Turull, Josep Rull, en una imatge d'arxiu. | ACN
01/01/1970
Els cinc primers llocs de la candidatura del cap de l'executiu pel 21-D, on cal afegir Jordi Sànchez, estaran ocupats per personalitats empresonades o exiliades | Cardús, Requejo, Bayés i el pare Manel s'incorporen en llocs simbòlics
Una sessió del cicle de cinema per a infants El Meu Primer Festival | El Meu Primer Festival
Esteve Plantada
01/01/1970
NacióDigital recomana la Fira del Pa i de la Xocolata, el Meu Primer Festival de Cinema, el Temporada Alta, el Dau 2017, i el festival Som Cultura a Girona
Pep Palau | Adrià Costa
Esteve Plantada
01/01/1970
Del 19 al 21 de novembre, Girona torna a convertir-se en un gran referent de la cuina amb la celebració del Fòrum Gastronòmic | "El restaurant del futur serà sostenible o no serà", afirma el director del certamen
Jofre Font i Júlia Bertran, a | TV3
Toni Vall | 1 comentari
01/01/1970
«No pot ser que un programa de cultura sigui cancel·lat una, dues, tres i les vegades que calgui per posar al seu lloc una tertúlia política. Què hi ha més important que la cultura? Res. Ni presons, ni manifestacions, ni Bèlgica, ni res»
La pobresa, un fenomen també femení | Jordi Jon Pardo
Guillem Genovès | 1 comentari
01/01/1970
Tant a Catalunya com a la resta del món, les dones tenen majors dificultats per tenir una feina digna | La nova estratègia contra la feminització de la pobresa i la precarietat a Barcelona pretén acabar amb la pobresa femenina i aconseguir una equitat real entre homes i dones
Imatge del consell nacional del PDECat | PDECat
Oriol March | 3 comentaris
01/01/1970
El consell nacional atorga plens poders al president català per bastir una candidatura amb fitxatges de la societat civil i poca presència orgànica | Mas demana "generositat" en una reunió on no hi ha hagut intervencions en contra de la fórmula per anar a les eleccions del 21-D