Antonio Banderas rep el Gran Premi Honorífic a Sitges

L'actor ha presentat 'Autómata' aquest dijous, una pel·lícula que es planteja què passaria si la intel·ligència artificial superés la humana

Antonio Banderas, amb el Gran Premi Honorífic del festival de Sitges
Antonio Banderas, amb el Gran Premi Honorífic del festival de Sitges | ANC
E.P./ACN
10 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 7:41h

Anotnio Banderas creu que la seva vida ha estat Foto: ACN


Sitges s'ha vestit de llarg aquest dijous per rebre una de les estrelles més internacionals de l'estat espanyol, Antonio Banderas. L'actor malagueny ha rebut aquest darrer vespre, enmig d'una gran expectació, el Gran Premi Honorífic per la seva trajectòria cinematogràfica al 47è Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya de Sitges. Banderas ha presentat al certamen el film 'Autòmata' de Gabe Ibáñez de la qual n'és protagonista i ha confessat que "el més de ciència ficció que he fet ha estat la meva pròpia vida". "Em sembla que un dia m'hauré de pessigar per despertar d'un somni absurd, i al mateix temps bell", ha afirmat.

Després de rebre el premi de mans d'Àngel Sala, Banderas ha assegurat que rebre un premi per la carrera feta és "molt reconfortant". "Naturalment, és bo per la vanitat, però al mateix temps també ve a donar un estímul que entronca amb la història de la pel·lícula". 'Autómata', que s'ha projectat al Festival de Sitges després de l'entrega del guardó, és segons Banderas, "un film fora dels paràmetres normals del cine de ciència ficció que generalment es fa als Estats Units i amb molts diners". L'actor ha dit que "l'han fet amb suor, sang i llàgrimes i l'esforç il·lusionat de molta gent".

L'actor malagueny ha explicat que quan va rebre el guió va veure en la mirada del director del film Gabe Ibáñez "uns ulls que eren" com els seus quan pensava que algun dia podria ser actor i dedicar-se professionalment a això. "Jo volia formar part del club de persones que explicava històries a la gent", ha assegurat. I va decidir llançar-se al projecte d''Autómata'. Ha volgut dedicar el guardó a la productora executiva de la pel·lícula Yolanda Jimenez "que representa a les persones que fan el cine que són tan invisibles com absolutament imprescindibles".

Gabe Ibáñez: 'Autómata' "s'ha generat" al certamen de Sitges

Per la seva banda, Gabe Ibáñez, director del film 'Autómata', ha agraït al Festival de cinema de Sitges per donar a tot l'equip l'oportunitat de ser aquí. 'Autómata' "s'ha generat" al certamen de Sitges, ha recalcat. La pel·lícula planteja el debat sobre què passaria si la intel·ligència artificial superés la humana.
 

Banderas s'adrea a l'auditori del festival de Sitges. Foto: ACN