Una aproximació al mite del vampir guanya el Premi Minotauro

El Festival obre la porta a la literatura i premia ‘Verano de miedo’, de Carlos Molinero

Carlos Molinero, guionista i escriptor .
Carlos Molinero, guionista i escriptor . | Sitges Festival
E.P./Redacció
08 d'octubre del 2014
Cada vegada més obert i global, el festival de cinema que es celebra a Sitges ha anat afegint nous llenguatges a la seva proposta cinèfila: sèries de televisió, art i literatura, que enguany ha vist com se li sumava també els premis literaris. Aquest dimarts, el Festival ha estat l’escenari on Minotauro ha lliurat el principal premi de literatura fantàstica en llengua castellana, que ha guanyat el guionista Carlos Molinero amb la seva primera novel·la, Verano de miedo. L'autor ha definit l'obra com un intent de tornar a la novel·la epistolar de Drácula, basant la història partir de "notes, cartes i missatges". Molinero ha volgut retratar "el vampir autèntic: un ésser malvat i fotodegradable, no fotosensible com els de la saga Crepúsculo". 

Marcela Serras, directora editorial de Minotauro, ha mostrat la seva satisfacció per la vinculació del premi amb Sitges: “el Festival és com una casa per a nosaltres; moltes de les novel·les que hem publicat s'han acabat convertint en pel·lícula". La porta oberta a la literatura fantàstica ha portat la presentació de diferents llibres en la programació de les activitats paral·leles. Subway placebo, de Rosario Curiel; Nadie desaparece del todo, de Lázaro Covadlo, Muertos vivientes, d’Alberto Bemúdez; Dios y otra al diablo, de Guillermo Zapata; La escuela nocturna, de Noel Ceballos, Diario de un zombi, de Sergi Llauger; Elhuerto del espantapájaros, d’Allan J. Arcal; o l’antologia Todos son sospechosos són altres de les novel·les i relats de gènere que han circulat pels fòrums del Festival.

A aquestes presentacions s’hi han sumat altres treballs, com el llibre oficial del Festival: Pantalla rasgada de Desirée de Fez i Jordi Sánchez Navarro.