Sitges celebra els 10 anys del Jurat Carnet Jove

L'esdeveniment reuneix els 50 joves que n’han format part | Aquest jurat permet que, cada any, cinc joves titulars del carnet s’integrin en un jurat oficial

Redacció
07 d'octubre del 2014
El Carnet Jove i el Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya van celebrar ahir al vespre a l’edifici Miramar un acte de reconeixement amb motiu dels 10 anys transcorreguts des de la creació del Jurat Carnet Jove de Sitges. Aquest Jurat, en el qual hi participen cada any 5 nois i noies titulars del Carnet Jove, permet que els joves interessats en el món i la crítica cinematogràfica s’integrin en un jurat oficial i es projectin professionalment. El Jurat Carnet Jove s’afegeix a la resta de jurats oficials del Festival: Jurat Oficial Fantàstic Competició, el Jurat Noves Visions, el Jurat Méliès, el Jurat Casa Àsia - Anima’t, el Jurat de la Crítica, el Jurat Nova Autoria, el Jurat Brigadoon i el Jurat Blood Window.

A l’acte de commemoració d'ahir al vespre hi van assistir joves que han format part del Jurat al llarg d’aquests 10 anys, cinc dels quals van recordar la seva experiència i van explicar els avantatges i la projecció professional que els ha donat l’oportunitat de formar-ne part. Des que es va constituir el 1994, 50 nois i noies titulars del Carnet Jove han estat membres del Jurat. 381 joves més han participat en les convocatòries per seleccionar als membres del jurat.

En l’edició d’aquest 2014 del festival, el Jurat Carnet Jove atorgarà quatre premis del Festival: a la Millor Pel·lícula de la Secció Oficial Fantàstic Competició, a la Millor Pel·lícula de la Secció Midnight X-Treme, a la millor pel·lícula Noves Visions Experimenta i a la millor pel·lícula Noves Visions Emergents. Els joves que en formaran part seran Adrià Guxens (Tarragona, 1992), Verònica Navas (Barcelona, 1986), Núria Ishii (L’Ametlla del Vallès, 1991), Maria Boto (Barcelona, 1985) i Cristian Planas (Barcelona, 1985).

Descomptes pels usuaris del Carnet Jove

Els més de 500.000 joves de 14 a 29 anys que són titulars del Carnet Jove tenen un descompte del 20% en el preu de l’entrada al Sitges 2014, per a totes les projeccions, llevat a les gales d'inauguració i cloenda, els maratons de l'últim dia, els abonaments, la butaca vip i la localitat numerada.