La UPC s'adhereix al Pacte Nacional pel Dret a Decidir

La Politècnica diu: "Com a universitat i com a institució pública que és no pot ser aliena al context polític i social de Catalunya"

per La Torre, 3 d'octubre de 2014 a les 12:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'octubre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Campus de la UPC Terrassa Foto: Upc

La UPC s’ha adherit al pacte en favor del procés de l'exercici del dret a decidir i de la celebració d'una consulta sobre el futur polític de Catalunya. Així ho ha aprovat el Consell de Govern de la UPC, reunit el 2 d’octubre.


L’exposició de motius és la següent: el Govern de la Generalitat de Catalunya, diverses institucions públiques i privades, així com partits polítics, associacions i entitats catalanes d’àmbit municipal, cultural, educatiu, comunicatiu, social, cívic, esportiu, generacional, sindical, empresarial i professional van constituir el 2013 el Pacte Nacional pel dret a decidir, amb l’objectiu de fer partícips del procés de l'exercici del dret a decidir i de la celebració d'una consulta sobre el futur polític de Catalunya la societat civil, les institucions més representatives del país, el món local i les forces polítiques que hi siguin favorables, més enllà de la seva posició final.

El Pacte Nacional pel dret a decidir està format per entitats diverses, com Ajuntaments i diputacions provincials, Organitzacions sindicals i empresarials, cambres de comerç, Col·legis professionals, el Consell de Treball, econòmic i social, l’Institut d’Estudis Catalans, etc...

L’article 5 dels Estatuts de la UPC recullen els seus principis informadors, entre els quals figura "donar suport científic i tècnic al progrés social, cultural i econòmic de la societat, en especial de la catalana, i que el desenvolupament de la vida universitària de la Universitat Politècnica de Catalunya s’inspira en els principis de llibertat, democràcia, justícia, solidaritat, igualtat d’oportunitats, solidaritat i respecte a la pluralitat. La Universitat ha de vetllar perquè aquests principis siguin efectius".

És per això que la UPC "com a universitat i com a institució pública que és no pot ser aliena al context polític i social de Catalunya", assenyalen.  Correspon al Consell de Govern !manifestar la seva opinió sobre problemes que afecten la Universitat o el seu entorn" (art. 59.f dels Estatuts de la UPC) i per això, el Consell ha estat l'encarregat d'aprovar l'adhesió al Pacte.

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

 

Participació