El terror i la fantasia de Sitges comencen aquest divendres

La 47ena edició del festival és dedicada al món del somni i el mite | [REC]4, dirigida pel català Jaume Balagueró, és la pel·lícula que inaugura el certamen

Europa Press/ Redacció
02 d'octubre del 2014
Antonio Banderas produeix i protagonitz Autómata.
Antonio Banderas produeix i protagonitz Autómata. | Autómata
Velasco rep les instruccions de Balagueró mentre roden 4 Foto: Filmax

El terror, la màgia i la fantasia de la 47ena edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya que se celebra a Sitges donen el tret de sortida aquest divendres i es prolongaran fins al 12 d'octubre amb la projecció de l'última producció de Jaume Balagueró, '[REC 4] Apocalipsis' , en una edició que estarà dedicada al món del somni i del mite.

A escasses hores d'iniciar les projeccions, el festival ha venut ja més de 36.400 entrades de les 100.000 que posarà a la venda, a banda dels abonaments, que equivalen a unes 10.000 entrades. En aquesta primera jornada de divendres, a banda de Balagueró i el tancament de la saga , hi haruà l'estrena del curt de Rodrigo Cortés, '1.58' patrocinat per Gas Natural Fenosa, i que té la col·laboració de Gabino Diego i Julia Otero.

El protagonista, però, serà el cineasta alemany Roland Emmerich, alma mater de títols com 'Independece Day', 'Godzilla', 'Anonymus' i 'El dia de demà', que aterrarà a la localitat costanera per rebre el Gran Premi Honorífic del festival durant la vetllada inaugural, que donarà el tret de sortida a nou dies de cinema 'non stop'.

Rialles, sofriment i humor

El director del certamen, Àngel Sala, ha assegurat aquesta setmana que el festival presenta la "programació més àmplia de cinema de gènere" del moment, i ha promès "rialles, sofriment i molt humor" de la mà de zombis castors, 'serial killers' i vampirs que, lluny de repetir-se clònicament, canvien de perspectiva amb nous temes.

"És impossible veure-ho tot: cal fer-se menús a la carta", ha lamentat aquesta setmana Sala, que ha convidat els espectadors a organitzar-se un 'selfie' de la programació al gust de cadascun, ja que el certamen es dirigeix a molts tipus de públic.

Entre l'"interessant planter de convidats" destaquen Roland Emmerich, Antonio Banderas, Takashi Miike i Joe Dante, qui estarà en la clausura al costat de l'actor octogenari Dick Miller, qui rebrà un premi honorífic.

Antonio Banderas produeix i protagonitz Autómata. Foto: Autómata