Sitges obre la porta a les sèries de gènere fantàstic

'Fargo', 'Gotham' o el darrer episodi de 'Joc de Trons' es podran veure a 'Serial Sitges', una nova secció dedicada a aquest fenomen emergent

Esteve Plantada
26 de setembre del 2014
Actualitzat a les 18:20h
Fargo, un dels grans èxits de la temporada, en exclusiva a Sitges
Fargo, un dels grans èxits de la temporada, en exclusiva a Sitges
Fargo, un dels grans èxits de la temporada, en exclusiva a Sitges

Les sèries de televisió ocupen actualment un lloc central en el món de l’entreteniment audiovisual. L'auge viscut pel sector ha vingut provocat per un esclat del movimen 'fan', però també per una inversió clara dels estudis, per haver-se nodrit dels millors professionals i per haver entès la indústria televisiva com un canal òptim per a explicar històries de qualitat i de la millor factura, cosa que fins fa no gaire era poc més que impensable.

En aquest context de gran ebullició pel que fa a les sèries per a la petita pantalla, el festival de Cinema de Sitges obre la nova secció ‘Serial Sitges’, que recollirà la presentació de sèries televisives de contingut fantàstic i thrillers, així com TV movies, web sèries i formats similars. La nova secció s’incorpora a la graella del Festival amb l’objectiu de recollir un sector creixent i emergent: el de les sèries de gènere fantàstic. Aquest és un gènere pel qual les cadenes televisives estan aposten fortament en l’actualitat.

‘Serial Sitges’ és la resposta a l’experiència que el Festival va desenvolupar l’any passat a la mateixa Sala Tramuntana, amb grans resultats pel que fa als seguidors de les sèries. La secció ha programat deu títols enguany, entre els quals hi ha preestrenes com Fargo , un dels èxits actuals als Estats Units, l’esperadíssima Gotham, el primer capítol de la segona temporada de la britànica Utopia o l’aclamada i popular Joc de trons .

Serial Sitges es projectarà a la Sala Tramuntana i l’agenda incorpora un atapeït calendari amb col·loquis, presentacions, classes magistrals i sessions professionals, que permeten oferir propostes complementàries a les graelles de les sales cinematogràfiques.

Programació Serial Sitges

The Big Bang Theory
Divendres, 3 d'octubre, 22.30h.
La nit per als més freakis del festival. Projecció del primer episodi de la 8a temporada de The Big Bang Theory, amb moltes sorpreses.

Robot Chicken. Especial Star Wars
Dissabte, 4 d'octubre, 15h.
Episodi especial dedicat a Star Wars de la sèrie Robot Chicken. Una sèrie d’animació que utilitza la tècnica Stop-motion, creada per Seth Green i Mathew Senreich. La sèrie parodia una sèrie de situacions en les quals s’involucren sèries de televisió, actors de cinema, músics i videojocs.

Rick and Morty
Dissabte, 4 d'octubre, 15.45 h.
Rick and Morty, una sèrie d’animació nord-americana dirigida a un públic adult. La sèrie ens presenta a Rick, un científic alcohòlic i el seu nét Morty, en les seves aventures a dimensions alternes, que acostumen a causar problemes a la família de Morty, constantment atrapats en el caos.

John Snow, en un moment del darrer episodi de la quarta temporada de GoT Foto: GoT

Game of thrones
Diumenge 5 d'octubre, 20h.
Projecció de l’últim episodi de la 4a temporada de Juego de tronos, una sèrie d’èxit internacional basada en la saga de novel·les de fantasia escrites per l’autor nord-americà George R. R. Martin.

Utopía
Dilluns, 6 d'octubre, 20h.
Arrencada de la segona temporada de la mini sèrie britànica Utopía, creada i escrita per Dennis Kelly i que va suposar tota una sorpresa la temporada passada. Jessica Hyde roman capturada en mans de La Xarxa, que segueix observant-ho tot, mentre Becky, Ian, Grant i Wilson s'han dispersat. Però la conspiració entorn de l’experiment Jano no és una cosa de la qual puguin escapar fàcilment, i ells ho saben...

Gotham / True Detective / The Knick
Dimarts, 7 d'octubre, 20h.
Presentació del primer episodi de Gotham, una de les noves sèries més esperades de la temporada basada en els personatges creats per Bob Kane per DC Còmics. Una sèrie que s’endinsa dins dels misteris ocults de la ciutat de Gotham abans de l’aparició del Pingüí, Catwoman i Batman. Seguidament, es presentarà el primer episodi de The Knick, una sèrie creada pel gran realitzador i productor Steven Soderbergh i protagonitzada per Clive Owen i que s’endinsa pels passadissos de l’Hospital Knickerbocker de Nova York, on un prestigiós cirurgià no dubta en sobrepassar els límits de l’ètica i la moral en favor de la investigació científica. Gotham i The Knick seran emeses per Canal +.

Gotham: com era la vida a la ciutat abans que aparegués Batman?

The Darkside
Dijous, 9 d'octubre, 21.30h.
Projecció de 6 episodis de la minisèrie The Darkside, que reuneix una col·lecció de contes del més enllà procedents de diferents punts d'Austràlia. Una sèrie que compta també amb un llargmetratge que també es podrà veure a Sitges 2014. La projecció es farà en versió original amb subtítols en anglès.

Fargo
Divendres, 10 d'octubre, 22h .
Preestrena de la segona temporada de la sèrie Fargo, inspirada en el peculiar univers creat pels germans Coen vista a la pel·lícula Fargo (1996). Un hipnòtic thriller ple de suspens i humor negre, que s’ha consolidat com una de les millors sèries de l’any. Un èxit avalat amb tres premis Emmy a la millor minisèrie, millor direcció de minisèrie i millor càsting de minisèrie. Fargo també ha estat guardonada amb el Critics Choice Award a la millor minisèrie. La preestrena a Sitges es fa coincidint amb la seva estrena a Canal +.

Serial Sitges està patrocinada per l’Fnac i programada a la Sala Tramuntana de l’Hotel Meliá Sitges, amb entrada gratuïta.