Ha mort Carme Barba, mestra i pedagoga digital

Pionera de l'Associació Catalana de Webquest, era també col·laboradora de Nació Digital

per Redacció, Barcelona | 17 de setembre de 2014 a les 19:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de setembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquesta matinada ha mort a Barcelona a l'edat de 68 anys la mestra i pedagoga Carme Barba i Corominas, cofundadora de l'Associació Catalana de Webquest i impulsora de la formació del professorat i de l'alumnat en la cultura digital com a eina imprescindible per a les noves formes d'estudi.

Carme Barba s'ha distingit per la seva passió a la recerca d'una innovació permanent en l'àmbit pedagògic i, al temps, per una tasca de difusió d'aquesta inquetud. En aquest sentit, ha estat col·laboradora de Nació Digital, amb la publicació de diversos articles en els darrers mesos.


Encara fins la setmana passada va mantenir en actualització el seu compte de Twitter, visible a la pàgina https://twitter.com/carmebarba. També escrivia el seu bloc personal, titulat "De @mestra a @mestra", i un espai molt actiu a Pinterest.

Carme Barba havia estat formadora de l’equip Àmbit TIC+C de l'ICE de la UAB i formadora del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. Com a escriptora, va publicar Nens de Vidre (Editorial Columna, 1998), i va coordinar el llibre Ordinadors a les aules-La clau és la metodologia (Editorial Graó, 2010), essent coautora d'altres obres i publicacions diverses.


Avui mateix, un grup de companys i companyes de treball ha fet arribar a Nació Digital aquest escrit de reconeixement a la seva persona:
 

"Aquesta matinada la Carme ha marxat entremig de trons i llampecs"

Carme Barba ens ha deixat una bona empremta en la seva llarga trajectòria com a mestra i especialment com a innovadora en l'àmbit pedagògic. En aquest sentit ha estat un exemple a seguir en el món educatiu. Carme estimava l'escola i encoratjava als mestres a cercar les millors metodologies educatives, l'essència de les quals era compartir  la il·lusió per aprendre amb els nens i nenes, als quals estimava per damunt de tot. Va ser cofundadora de l'Associació Catalana de Webquest. Una Webquest és una proposta didàctica de recerca guiada, que utiliza principalment recursos d'Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d'un producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats.
Va portar el seu preuat missatge, les webquestes, les intel·ligències múltiples i les
Competències Bàsiques arreu de Catalunya i d'Espanya. Recordarem  Carme Barba per la seva generositat, humanitat i per la seva entrega al servei de l'educació. "Els alumnes han de construir el seu coneixement", deia Carme Barba
Una gran mestra, una gran persona. Una gran pedagoga.
17 de setembre de 2014".

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació