Teresa Forcades es posiciona sobre l'ebola

| 22/08/2014 a les 18:18h
Arxivat a: Societat, OMS, virus, Ebola, ebola
Aquesta notícia es va publicar originalment el 22/08/2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Conspiranoia capítol 1.563
Flipant, 22/08/2014 a les 20:44
+19
-26
Aquesta monja vol substituir la ciència i la medicina per xarlataneria, curanderisme, pseudociència i superstició. El que explica aquest 'horticultor' és surrealista i només pot ser fruit d'una ment malalta. I que li doni crèdit algú que ha estudiat medicina és per flipar. Fins on es pensen aquesta gent que arriba la nostra credulitat?

Ja sabem que les farmacèutiques volen guanyar diners i sovint recorren a la mala praxi, com totes les empreses. Però substituir la ciència per pràctiques primitives i medievals pròpies d'èpoques on la gent moria als 30 anys, és aquesta la solució de les irregularitats?

Però que hem de pensar d'una monja. A fi de comptes la seva casta s'ha passat dos mil anys combatent la ciència i el coneixement i difonent la superstició.
Conspiranoia capítol 1.563
Flipant, 22/08/2014 a les 20:57
+11
-19
Aquesta monja vol substituir la ciència i la medicina per xarlataneria, curanderisme, pseudociència i superstició. El que explica aquest 'horticultor' és surrealista i només pot ser fruit d'una ment malalta. I que li doni crèdit algú que ha estudiat medicina és per flipar. Fins on es pensen aquesta gent que arriba la nostra credulitat?

Ja sabem que les farmacèutiques volen guanyar diners i sovint recorren a la mala praxi, com totes les empreses. Però substituir la ciència per pràctiques primitives i medievals pròpies d'èpoques on la gent moria als 30 anys, és aquesta la solució de les irregularitats?

Però que hem de pensar d'una monja. A fi de comptes la seva casta s'ha passat dos mil anys combatent la ciència i el coneixement i difonent la superstició.
Curiositats
David, 22/08/2014 a les 21:16
+14
-6
És curiós que el virus de l'ebola ha anat matant gent des del 1976, quan se l'identifica per primer cop, i mai no se n'havia gairebé ni parlat.

Ara resulta que sí, que és un virus perillosíssim i que ens amenaça a tots.

I què ha canviat des del 2012 al 2014? Casualment que als EUA ara sí tenen un tractament, experimental però tractament, i el 2012 no.
grip A
Anònim, 22/08/2014 a les 21:45
+12
-3
Despres que la ministra, compres una cantitat com es sol dir indecent de vacunes, va resultar que la cosa no era per tant i allà va parlar la monja que no es una "mongeta tipica " te estudis de medicina i treballa a Inglaterra crec que va dir.
Grip a i èbola.
Anònim, 23/08/2014 a les 00:42
+2
-5
Grip A.

Afortunadament, la grip A encara no ha esdevingut mai la gran pandèmia que podria arribar a ser perquè no oblidem que la grip es contagia encara més fàcilment que el temut virus èbola. Sóc doblement grup de risc per la grip a, em vacunen des de que hi ha la vacuna per consell de la metgessa de capçalera i estic convençuda que les vacunes són un gran avenç per a la Humanitat i que són efectives (salven moltes vides). L'èbola, quina por ara, en les condicions de des protecció que tenim. Tant de bó es trobi, tractaments eficaços i vacunes el més aviat possible. Un altre gran repte per a la Humanitat. I "ya nos vale" la passivitat dels països occidentals durant aquests quaranta anys d'èbola a l'Àfrica. Només han treballat cooperants, quina vergonya!
Tòtila de les 00.42
Anònim, 23/08/2014 a les 13:01
+7
-1
A veure. Què vol dir que "encara" no ha esdevingut?

La grip A, perquè ho sàpigues, és la grip comuna que hi havia fins als anys 50 a Europa i tot el món.

Tota la puta vida la grip a mutat d'un any a un altre i no ha provocat cap pandèmia des de fa 100 anys, quan les condicions de vida i higiene no tenien res a veure amb les actuals i "gràcies" a una guerra mundial que no es va controlar a temps.

Si ets grup de risc, és evident que millor que et vacunis perquè una grip (la simple, la de tota la vida, no cal que sigui ni la A ni la Z) et pot matar, però per a tota la santa resta de població, una grip es cura en 7 dies o, si et tractes, en una setmana. I tots en passem cada any i les taxes de mortalitat fora de les poblacions de risc és 0% (zero per cent).

Però mentre hi hagi rucs n'hi haurà que van a cavall.
Tò paternalista
Arnau, 26/08/2014 a les 10:15
+1
-2
És molt interessant el que es diu al video. Però jo només volia fer referència a dues coses:

Senyor Pàmies, per favor, no parli d'Àfrica com un tot indivisible. Àfrica com vostè sap és un dels territoris més diversos del planeta, i a pesar de que molts paisos africans comparteixen problemes, crec que ja seria hora que no generalitzem. Finlàndia i Grècia tenen poc a veure i és per això que quan parlem de Grecs no els empaquetem a Europa amb noruegs, britàncis i portuguesos.

Deixi de referir-se a les poblacions de Guinea Conakri o de Nigeria (o d'Africa com vostè diu) com a 'Negritos'. Per favor, no es posi en ridicul a vostè mateix. Em pregunto d'on ve aquest diminutiu tan despectiu? Que potser són tontets pobrets els negritus? Mare de deu!
conspiracions i mes conspiracions
Anna1234, 07/10/2014 a les 09:48
+3
-1
Estic molt d'acord en el que diu: en els paisos desenvolupats (sobretot USA i Europa) moltissima gent pren medicaments quan no son necesaris, per exemple quan tenen mal d’estomac, mal de cap, etc etc. Quan molt cops hi ha solucions naturals que es podrien utilizar. A les farmaceutiques no els interessa, aixi que segueixen fent campanya de lo bons que son els medicaments.Estic d’acord en que herbes i remeis naturals s’haurien d’utilitzar mes, i la gent hauria d’apendre mes de les seves qualitats i aixi utilizar tots els recursos que la naturalesa ens ofereix.

Pero el senyor del video questiona a metges sense fronteres i la creu roja dient que son una mafia, quan hi ha moltissims metges que están salvant vides i que posen la seva vida en perill en zones de conflicte (per exemple gaza). Tambe diu que les vacunes son dolentes i que s’han inventat per fer riques a les farmaceutiques, pero les vacunes han salvat moltissimes vides. Tambe questiona als metges “blancs” que están intentant evitar que l’ebola es contagi mes, i precisament comentaris com aquest han fet que l’ebola es contagii molt mes rapid.

La medicina tradicional i natural ha existit per moltissims anys. Com es, doncs, que a europa la esperanca de vida es moltissim mes alta ara que quan no existía la medicina moderna? Com es que en llocs on per desgracia no tenen acces a hospitals (sobretot africa) i on utilitzen remeis naturals/curanderos i plantes medicinals locals la gent te una esperanca de vida de 49 anys? perque a l'africa (sierra leone, que es el que conec) si que utilitzen remeis naturals i locals (al contrari del que diu el senyor). es l'unic que tenen! pero per desgracia molts cops no es suficient, i junt amb la falta d'aliments, fan que moltissima gent mori d'enfermetats que nosaltres mai tindrem. la medicina natural es molt bona, pero molts cops no es suficient!

Vacunes: A els paisos desenvolupats, per sort, no morim mes d’enfermetats com el polio, rubeola, sarampio… i es gracies a les vacunes. Per tant, quan el risc de patir aquestes enfermetats es quasi zero, es molt maco dir que els remeis naturals poden curar quasi tot, i que les vacunes son dolentes. Fins i tot si alguns nens no es vacunen, quasi segur no patiran les consequencies perque la majoria de gent esta vacunada i el risc de contagi es quasi nul (tot hi que en una zona dels USA els pares van deixar de vacunar als fills i va haver moltissims casos de sarampio, posant en risc la vida dels nens i crec que algún va morir). Pero dir coses com diu el senyor, que les vacunes son dolentes a gent de paisos en desenvolupament es el que fa que alguna gent no es vulgui vacunar i tingui el risc de morir jove. Pero com mostren aquests números, gracies a les vacunes , i molts cops tambe gracies a unicef, creu roja i metges sense fronteres, que donen les vacunes gratis , s’ha avancat moltissim (pero encara hi ha problemes!):

measles (sarampion), a viral respiratory infection, remains a leading cause of death among young children: killed over 500,000 children in 2003, more than any other vaccine-preventable disease. In 2010, an estimated 139,300 people – mainly children under the age of 5 – died from the disease. Nevertheless, thanks to the Initiative, these deaths decreased by 71 per cent from 2001 to 2011

pero com ja he dit, la nova moda de no vacunar, esta portant problemes a paisos desenvolupats:The global maternal neonatal tetanus program, which immunizes pregnant women and those of child-bearing age, has also made enormous strides. When it started, in the late 80’s , there were over 800,000 tetanus deaths a year, now that number is down to less than 60,000. The global polio eradication program last year saw the lowest number of cases ever reported - just 223 cases worldwide.

Ebola: lo que diu el senyor del video sobre l’Ebola, no se si es veritat o no, pero totes les fonts que jo tinc, tant de diaris, com MIT, com gent de Sierra Leone es que el problema ha sigut molt mes greu justament per seguir les tradicions locals, tan medicinals com d’enterraments, i de no fer cas a metges sense fronteres i d’altres ajudant.

- La gent es pensaba que els metges “blancs” son els culpables, i no volien anar a hospitals

- La gent anava a curanderos tradicionals, que no havien vist mai res aixi (el ebola mai havia arribat a west africa), i per tant no seguien els protocols de desinfeccio, ni sabien els perills de contagi.

- La gent no feia cas als metges moderns (tan blancs com locals) sino a curanderos tradicionals (sense coneixement sobre el virus,dient que el virus era mentida, etc etc) sobre el perill de tractar amb els familiars morts, i la gent es seguia infectant. Comentaris com el del senyor al video, que diu que les mesures de proteccio son una farsa i pantomima i que no cal anar protegit, no em semblen comentaris informats ni educats.

o As the epidemic spread to Sierra Leone in May, brought in by a traditional healer who tended to ailing Guineans and then returned home, similar problems surfaced. Family members defied a local quarantine, thereby spreading infection. By the end of May, authorities were losing track of Ebola sufferers amid widespread fleeing from health facilities; the toll of missing patients approached 60 by June.
o Some local leaders spread rumors that "the white people" were conducting experiments, infecting Sierra Leonians or cutting off people's limbs. Doctors Without Borders warned that widespread belief that Ebola does not exist threatened to spread the disease regionally.
- Metges sense fronteres, creu roja, OMS, UNICEF etc, no diuen la solucio al problema es una vacuna, ni una medicina miraculosa que vindra dels USA, sino un reconeixement rapid dels infectats (i de posibles infectats), aillament, i pendre totes les precaucions per a que no hi hagi contagi i aixi parar que el virus passi a altrres persones:

o The key to stopping its spread is rapid identification of the sick; removal of the ailing and deceased from their homes; and quarantine and high hygiene measures to prevent transmission of the virus to family members and health care workers.

- Comentaris extremistes com el del senyor al video, posen en perill a metges (internacionals i locals)

o In April, a mob claiming that foreigners were spreading diseases attacked a Doctors Without Borders clinic in rural Guinea and forced the Nobel Peace Prize-winning group to abandon its mission. The charity returned only after it had negotiated its safety with local religious leaders. In the capital city of Conakry, families have been hiding their ailing relatives. Even the local Red Cross was forced to abandon a part of the country after men brandishing knives surrounded them.

- Tot aixo ha causat una rapida expansio del virus, cosa que mai hagues passat a paisos desenvolupats si es tenen en compte les precaucions necesaries. Com hem vist als USA, que el virus no s’ha expandit tot i havent-hi 1 o 2 infectats.

Altres enfermetats: a mes a mes de tot el que he posat adalt, la medicina moderna ens ha ajudat a combatre moltes malalties i a salvar moltes mes vides. Un altre exemple es el SIDA. Gracies a la investigacio (i perque no, tambe a les farmaceutiques), la gent avui en dia no mor de SIDA en els paisos desenvolupats si tenen access als medicaments. Avui en dia pots ser protador del virus, pero gracies a les medicines, pots viure amb ell molt mes anys dels que mai s’hagues esperat. I els metges i investigadors segueixen lluitant per aconseguir la cura final. Per desgracia, a paisos en desenvolupament, on no tenen acces a les medicines (ja sigui per que no arriben o perque son molt cares) la gent encara mor moltissim de SIDA

Conclusio: en la meva opinio, crec que els dos tipus de medicina s’han de combinar. Utilizar remeis naturals sempre que sigui posible, i entendre les repercusions de pendre tants medicaments (aspirines, iboprifeno, antibiotics, etc etc), com fem avui en dia.

Pero no perque els remeis naturals son bons vol dir que la medicina moderna es una farsa i una mafia com diu el senyor, i demonitzar a la medicina moderna sent tan extremista em sembla fatal. Aviam que fara el senyor aquest quan li entri una embolia i li hagin d’operar. O si te una infeccio de rinyons i no vol pendre antibiotics. Molt del que diu al video son mentides i no esta sent merament informatiu a favor de la medicina natural, que es el que hauria de fer: explicar els beneficis, etc, pero no criticar a la medicina moderna que ha salvat tantes vides. Molts cops, els remeis naturals locals no son suficients, com ja he explicat ens els punts anteriors. I a vegades, creences i remeis tradicionals sobre com curar enfermetats son pitjors.

Nosaltres tenim moltissima sort d’estar en una part del mon on moltissimes malalties que abans mataven a la gent (i encara ho fan en moltissimes parts del mon) ja no representen cap risc per nosaltres, gracies a la medicina moderna. Tambe crec que hi ha moltes organitzacions, metges, etc que son bones persones i intenten ajudar a la gent. I tambe moltes fortunes de families (com bill gates que ell tant critica) que son essencials per erradicar malalties .
Tenim menjat el coco...
Anònim, 07/10/2014 a les 11:46
+3
-4
Quasi tots els comentaris que he llegit fins al moment, demostren la manipulació tal brutal que portem a sobre. En el fons, responen a les pors que també ens han tramés les organitzacions...
Agraïts al diari per la diversitat i que ens porteu a la Teresa Forcades i al senyor Pàmies.
A casa hi ha dos metges, i sense descartar la medicina al·lopàtica quan cal, ens inclinem per l'alternativa en la gran majoria d'ocasions.
per favor...
Anònim, 09/10/2014 a les 15:02
+4
-1
Pàmies: "MSF son col.laboradors de genocidi" i altres tonteries... no us fa vergonya publicar aquest video?
Hi si té raó
Anònim, 09/10/2014 a les 21:31
+1
-1
Hi si té raó que pot curar l'Ebola? Qui fallo seria no deixar-ho probar.S'ha de saber escoltar i analitzar per veure fins a quin punt pot ser veritat que pugui anar bé.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Oriol Junqueras i Carles Puigdemont, en una sessió al Parlament | Adrià Costa
Oriol March
01/01/1970
Junts per Catalunya i ERC ja negocien el paper del president i del vicepresident en cas de victòria electoral, i aposten per restituir-los | En cas que els dos estiguin privats de llibertat, s'investiria un nou cap de l'executiu i d'aquí que aparegui el nom de Marta Rovira
01/01/1970
El manifest va adreçat a les Nacions Unides, el Consell Europeu i la Comissió Europa
01/01/1970
Els republicans obtindrien 38 diputats, segons el sondeig del rotatiu | Junts per Catalunya, C's i PSC empatarien a 25 escons i la CUP n'aconseguiruia entre 7 i 8
Un dels cuiners del Fòrum Gastronòmic, en plena feina | J.M. Gutiérrez
01/01/1970
Recull de les millors imatges de J.M. Gutiérrez
Un cartell a la conselleria de Justícia, demanant l'alliberament de Mundó | Twitter @oburgada
01/01/1970
El conseller de Justícia insta a anar a votar el 21-D
Robert Muggah | Adrià Costa
Karma Peiró | 2 comentaris
01/01/1970
El politòleg i urbanista opina que "les nacions no poden reduir-se a fronteres rígides, són una expressió diària de «consentiment»|El fundador de l'Institut Igarapé i un dels principals ponents de l'Smart City Expo explica que els grans reptes de les ciutats del futur seran les migracions i l'ús de la tecnologia en temps real
Vladimir Putin i Mariano Rajoy | Europa Press
Roger Pi de Cabanyes | 6 comentaris
01/01/1970
Els interrogants creixen per la magnitud de les afirmacions i per la manca de concrecions de l’executiu espanyol | El govern espanyol haurà d’acabar fonamentant la denúncia de la ingerència russa si no vol caure en el descrèdit a Europa i a Catalunya