L’Europa que castiga els cellers

per Gemma Aguilera, Barcelona | 21 de juny de 2014 a les 10:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de juny de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'impost sobre vins tranquils i escumosos a la UE, a discreció dels estats membre. Foto: G.A

La diferència entre produir un vi en un celler de Catalunya o fer-ho en un d’irlandès és de 537,81 euros per hectolitre, i si el producte final és un escumós, 741,2 euros. És l’impost especial sobre l’alcohol i els begudes alcohòliques que estableix la directiva harmonitzada de la Comissió Europea de l’any 1992. Obliga els estats a recaptar un impost indirecte sobre cervesa, l’alcohol pur i els licors, però els permet fer exempcions voluntàries en el cas dels vins tranquils i els escumosos que no hagin tingut additius per a incrementar la seva gradació alcohòlica. Perquè no hi hagi un buit legal i els productors de vi de tots els estats puguin part del sistema intracomunitari de circulació de mercaderies, s’estableix un tipus zero per als vins en els països que hagin optat per l’exempció.   
 
Més informació a vadevi.cat

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació