Duran perdrà 66.062 euros anuals

Si el líder d'Unió renuncia finalment a la presidència de la Comissió d'Afers Exteriors del Congrés i a la secretaria general de CiU, els seus ingressos cauran un 60%

per Gemma Aguilera , Barcelona , 8 de juny de 2014 a les 23:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juny de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Duran hauria decidit renunciar a dos càrrecs remunerats amb 66.062,16 euros anuals. 

El número dos de CiU té uns ingressos nets de 111.751 euros, després d'haver pagat 45.000 euros en impostos, segons les darreres dades disponibles al Congrés dels Diputats. Josep Antoni Duran Lleida configura la seva nòmina amb els ingressos procedents de les dietes -no percep un sou- com a secretari general de la federació, diputat al Congrés, president de la Comissió d'Afers Exteriors i portaveu titular de la Junta de Portaveus d'aquesta cambra espanyola. Dels ingressos totals, una part està exclosa de tributació perquè està destinada a despeses de representació o als desplaçaments. 

 
Si es confirma la informació que Duran Lleida ha decidit presentar la seva dimissió com a secretari general de CiU i com a president de la Comissió d'Afers Exteriors del Congrés després de la coronació de Felip VI, el líder d'Unió veurà reduïts els seus ingressos en 66.062,16 euros anuals. D'una banda,  deixarà de percebre els 28.848,10 euros nets -les dietes de transport, alimentació i allotjament no tributen- que CiU li paga sota l'epígraf de dietes i despeses de representació. I de l'altra, perdrà l'assignació com a president de la  Comissió d'Afers Exteriors de 20.038,34 euros anuals, més l'assignació exempta de tributació de 1.431,31 euros mensuals per a “despeses de representació”, és a dir, 17.175,72 euros nets. 
 
Poques hores després que es fes pública la informació, i que la vicepresidenta del Govern i membre del comitè de govern d'Unió, Joana Ortega, no la desmentís, CDC ha deixat clar per boca de Josep Rull que no veu compatible renunciar a la secretaria general de CiU i alhora aguantar el càrrec de portaveu del grup parlamentari al Congrés espanyol. Si es produís aquest extrem, Duran Lleida només conservaria el sou de diputat de 39.394 euros anuals bruts -amb una retenció propera al 40%- i 21.886,32 euros més, lliures de tributació, que s'assignen als diputats de fora de Madrid. Fent números, Duran Lleida perdria en aquesta operació al voltant del 60% dels seus ingressos provinents de la política. 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació