Sistach reitera l'oposició a l'avortament, també en cas de malformacions

Sosté que la llei del govern espanyol és "positiva"

| 03/02/2014 a les 10:09h
Arxivat a: Política, cristianisme, Lluís Martínez Sistach, avortament
Aquesta notícia es va publicar originalment el 03/02/2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, assegura que la llei de l'avortament presentada pel govern espanyol és "positiva", perquè "en reduir els supòsits que es pot avortar pot reduir el nombre". Així mateix, si aquesta norma acaba permetent la interrupció de l'embaràs en cas de malformacions, l'Església "hi sortirà en contra"."La llei, per reductiva que sigui, és injusta perquè hi ha vida humana", ha dit en una entrevista emesa aquest diumenge al vespre a La Sexta.

Sistach ha assegurat que el mateix Papa ha dit que "la pau perilla quan es falta a la dignitat de les persones, i un aspecte important és respectar la vida humana del més dèbil: un fetus que està a punt de néixer".

Sistach ha defensat que als homosexuals "se'ls ha de respectar com a qualsevol altra persona", tot i que no ha valorat si són malalts o no, com opina part de l'Església. "La moral cristiana qualifica com a bones o com a dolentes determinades coses, però no només els homosexuals", ha aclarit.

Finalment, ha defensat que l'església també ha patit retallades "entren menys diners per les necessitats pastorals" i ha justificat que el seu sistema de fiançament "respecta la llibertat religiosa i la voluntat dels ciutadans" perquè poden decidir en la declaració de la renta si destinen el 0'7% dels seus impostos a l'església. "El 0'7% no ens dóna ni per pagar els sous dels sacerdots, que no arriben als 1.000 euros mensuals, no els arriba ni per viure", ha assenyalat.

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Reponsabilitats col·laterals
J.P.M., 03/02/2014 a les 10:27
+10
-8
Respectant el dret que tenen uns pares i en concret una dona per decidir si tenen un fill, concretament penso que en el cas de malformació, encara estan més legitimats a decidir-ho i més tenint en compte els grans ajuts que tenim cada vegada més per part de l'administració i les grans dificultats que pateixen les famílies que es troben en aquest cas.
Si el clero considera que s'han de tenir si o si (tant de bó també votin si si...) per què no munten una residència gratuïta per aquests casos i assumeixen el cost que supusa tenir un fill d'aquestes característiques i se`n fan càrrec ells?
Doncs el Papa no pensa el mateix
Anònim, 03/02/2014 a les 10:28
+9
-2
El Papa Francesc I va dir que us deixéssiu d'obsessionar pels homosexuals, les dones que avorten i el divorciats.
Si sou catòlic heu d'acatar el que diu el Papa de Roma.
I si seguiu per aquest camí, l'únic que aconseguireu és que l'església es vagi buidant.
I li asseguro que qualsevol organisme sense una clientela, ja pot plegar i tancar la barraca.
Malformacions...
Panellet (Amposta/Sabadell), 03/02/2014 a les 10:29
+10
-8
Per a malformacions les que teniu al cervell i la llengua, a banda de la vostra excrescència de la COPE insultant a tort i a dret! I d'això, en dieu propagar la paraula del Senyor...

Autoritat
Anònim, 03/02/2014 a les 10:34
+5
-12
I amb quina autoritat es permet d'opinar un senyor, membre d'una organització de senyors que no es volen casar?

I per quants vots va ser escollit representant d'aquesta organització? Zero o cap?
Sí a la vida
Anònim, 03/02/2014 a les 11:27
+8
-5
Em sembla molt lògic el que diu. Llàstima que el dret a la vida només el defensi l'Església gairebé en solitari i molta gent l'ataca amb l'excusa que és una cosa de l'Església, quan és una cosa que hauria de preocupar a tota la societat.
La gent parla amb frivolitat de l'avortament sense saber ni pensar en el que és realment. Recomano a tothom que s'informi del que és un avortament, de l'evolució del fetus, etc... Qualsevol que ho faci ha de sentir repugnància per un avortament i veure que és una cosa que prohibit o no, la societat ha d'evitar tant com pugui.
HIPOCRITES
R. Areip, 03/02/2014 a les 12:55
+4
-9
NO ES ESTRANY QUE AMB MENTALITATS COM AQUESTA, CADA COP ELS PRACTICANTS SIGUIN MES REDUÏTS I MES FANÀTICS O IGNORANTS, CALLEU DAVANT LA CRUELTAT DE LES GUERRES I EL SEUS EFECTES COL•LATERALS A LES POBLACIONS I ALS NEN, PERQUÈ DEUEN SER D’UNA ALTRE RELIGIÓ.
VERGONYOSA E HIPÒCRITA LA VOSTRA ACTITUD.
Hipocresia social amb els minusvàlids i discapacitats
Anònim, 03/02/2014 a les 13:50
+14
-4
La nostra societat, seguint l'exemple dels seus dirigents, és cada vegada més hipòcrita.
Als minusvàlids i discapacitats de tota mena, físics o psíquics, se'ls té en compte, es pensa en ells, se'ls valora, se'ls hi donen facilitats, s'exigeix que les construccions estiguin adaptades a les seves necessitats específiques, etc.
Sí?
Doncs resulta que quan es parla de l'avortament es diu obertament d'ells que "així no val la pena viure", "és una càrrega insuportable", "pateixen molt" i s'arriba a insultar fins al punt de dir que "no és una vida plenament humana". Tot això per a justificar l'avortament per minusvalies i discapacitats del fetus.
En que quedem?
Perquè una cosa o l'altre. Si es diu el segon es que tot el primer és comèdia. I si es diu el primer no pot ser que aleshores s'al·leguin totes les barbaritats del segon.
Què hipòcrita que és la nostra societat!
Els escarabats farien bé d'ocupar-se més dels seus PProPPis violadors de nens i nenes ( també relacionas forçades homsexuals en major part )
Sigma, 03/02/2014 a les 15:13
+16
-7
L'Esglèsia el primer que ha de fer és una Pprofunda confessió pública, un PPrPPòsit d'esmana i pagar imdemnitzacions civils i sancions penals que corresponen pels PPecats PProPPis .


O digué Jesucrist : Qui estigui lliure de pecat , que llançi la primera pedra !

Però als escarabats , com els del PP , PPrefereixen més PParlar semPPre dels pecats dels altres !
Incoherència total
Ciutadà, 03/02/2014 a les 16:54
+6
-7
Els qui lideren realment el món, siguin qui siguin, sembla que han perdut el nord.
Posar el "benestar" com a criteri és molt perillós, tant que arriba a ser absurd. Tant si és personal com familiar o col·lectiu.
Perquè:
Quins són els criteris?
Quins són els límits?
Qui ho decideix si és prou benestar o no?
Quines conseqüències pot tenir això a la curta i a la llarga? (com obligatorietat en determinats casos, p.e.)
Perquè despenalitzar l'avortament en alguns casos, on no hi hagués mala fe, podria ser encara tolerable, sempre que contribuís a que n'hi haguessin menys; legalitzar-lo ja són paraules majors, és molt greu. I considerar-lo un "dret" ja és una barbaritat, està fora de mida, no té nom.
Quan hem de vigilar tant tothom amb el que fem, diem o deixem de fer, perquè per moltes coses de molta menys importància, com aparcar malament o fora d'hora, ens poden multar i per altres, com un pare o una mare que pega a un fill, fins i tot anar a la presó, com és que se'ns indueix a veure l'avortament com un "dret"? Quina base té doncs tot l'altre? Què porta als qui realment dominen el món a aquesta bestiessa? La superpoblació? Perquè aquí a Catalunya, a Espanya i a Europa no, res d'això.
Aquesta barra lliure, aquest tot s'hi val per l'avortament, és molt incoherent amb el fet que alhora se'ns possin normes, prohibicions i restriccions per a gairebé tot. Perquè doncs precisament en un fet tan greu com l'avortament volen imposar el no passa res i el fes el que vulguis, el que et doni la gana? I si és així perquè no ho podem fer amb temes molt menors com el tabac, l'alcohol i tants altres? Perquè aquesta grandíssima incoherència?
Alguna cosa de molt bàsica falla.
En canvi l'Església com a mínim té una postura clara, lògica i coherent en aquest tema com en d'altres.
11.27
Anònim, 03/02/2014 a les 17:09
+0
-11
Abans de dir imbecilitats, llegeix-te l'article del Joan Francesc Mira "El bateig de la mòrula". No és el primer cop que en parla com a expert en moralitat i doctrina de l'Església.
Que pensin en la Helen Keller
Anònim, 03/02/2014 a les 22:24
+5
-6
Amb els avenços de la ciència preocupa on es posaran les fronteres d'aquestes suposades "malformacions".
Els avortistes citen els casos pràcticament inviables o extrems, però i els altres?
Si el nen serà cec és prou motiu? I si serà sord? Amb síndrome de Down? amb qualsevol malaltia hereditària greu o ni que sigui lleu? Coix, mut, nan? I així fins arribar al pur caprici de la que el porta a les entranyes: si serà lleig, amb qualsevol imperfecció física, etc. I al final potser si no és del sexe desitjat, si algun dels progenitors té alguna tara psicofísica - en el qual cas primer sels convidarà a avortar i amb el pas dels anys, quan la cosa estigui ben consolidada es pot donar que se'ls arribarà a obligar a fer-ho - o és "econòmicament inviable" encara que sigui saníssim. I moltes més coses que poden afectar psicològicament a la portadora quan ho decideixi ella per causes internes o externes, i que la ciència aviat dictaminarà des de quasi el moment de la concepció.

Malgrat tota la oratòria oficial en contra, que és que implícitament en el fons hi ha la idea que aquests col·lectius no haurien d'existir o, en el millor dels casos, pensen que són inferiors? S'ho han preguntat a ells si tenen ganes de viure i si se senten amb tants drets com els altres?
No estem parlant d'uns pocs casos excepcionals sinó de 117 mil avortaments a l'any amb l'agreujant que en una recent estadística que ha sortit uns partidaris es queixaven que només el 0'9 % dels casos en que s'avorta per malformació o per perill de la mare posen en risc la vida de la dona o creen una veritable incapacitat vital per l'infant i que per tant només aquests entrarien en la nova llei. I el 99'1 % que ara s'avorten també sobre aquests supòsits, què?
Les vides humanes, per deficiències que tinguin respecte a la "normalitat" i al "standard", que poden variar amb el temps i amb els llocs, sempre són vàlides i valuoses i per sobre de tot són humanes. Es podria citar el cas de la famosa Helen Keller, sord-muda i cega i tot i així amb doctorats universitaris, conferenciant de gran qualitat per tot el món i molt feliç de viure; clar que ella va tenir com a mestra a una altra dona extraordinària, Anne Sullivan. Sort va tenir perquè ara si detectessin un cas així en el ventre matern segurament s'avortaria pràcticament sempre.
Resulta que creient-nos més llestos que la Natura ens estem posant en un carreró sense sortida.
Que n heu anat a missa els missaus avui que esteu tot s per aquí ?
Sigma, 04/02/2014 a les 01:24
+5
-5
O és que us paguen hores extres ?


NO A LES GUERRES I UNA XIC MÉS D'AMOR PELS ANIMALS ... MISSAUS !

AHHHH I SI POT SER ... UNA MICA MENYS D'HIPOCRESIA CATÒLICAQ , EH !

APA , ADÉU ... MACOS !
El PProblema dels catòlics : SON MASSA CATÒLICS i MASSA POC CRISTIANS !
Sigma, 04/02/2014 a les 01:45
+5
-5
Això fa que siguin essencialemnt HIPÒCRITES FINS AL MOLL DELS OSSOS !


A la merda ja ! ..... Fatxes !
Tot torna
D'aqui, 04/02/2014 a les 11:31
+3
-5
Amb les avortistes torna el "Lo amté porque era mio" ara d'algunes dones amb els seus fills nonats. I a més legal i progre, tu!
I si?
Anònim, 04/02/2014 a les 13:27
+3
-5
I si els avenços genètics descobreixen ja a l'úter que patirà autisme o anorèxia o serà diabètic o de gran tindrà predisposició hereditària a desenvolupar un càncer, què?
Posats a filar prim a qui deixaran viure per no tenir cap defecte?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Cartells electorals de Ciutadans per al 21-D | Josep Maria Montaner
Pep Martí | 1 comentari
01/01/1970
La campanya de la formació taronja explota la imatge presidenciable d'Inés Arrimadas a Catalunya pensant en els beneficis per a Albert Rivera a la política espanyola | Eixamplar la bretxa amb el PP a Catalunya és bàsic per consolidar les aspiracions del partit, que busca fer forat en el duel pel vot de centre-dreta a l'Estat
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i les eleccions del 21 de desembre
 21:40 LA CARAVANA Marta Rovira s'encomana a Disney per fer realitat «Els impossibles»: Els periodistes regalen a la candidata d'ERC una samarreta de paròdia de la pel·lícula "Els increïbles", ja que els republicans asseguren a cada míting que són capaços de fer realitat "els impossibles"; contracrònica de Roger Tugas.
 21:33 Puigdemont eleva el to contra Iceta: «Representarà per sempre més el 155». El president i candidat de Junts per Catalunya assegura que el cap de files del PSC ha lligat el seu projecte polític al de Mariano Rajoy. Sosté que el bloc constitucionalista perdrà les eleccions i insta Iceta a acceptar el resultat de les eleccions. Informa Oriol March.
 21:29 
 21:19 LA CARAVANA Miquel Iceta és el 155. El candidat socialista al 21-D no ha viscut el seu millor dia de campanya: a Sabadell li han reservat el seient amb el número de l'article de la Constitució i el PSOE l'ha desautoritzat; contracrònica de Jordi Bes.
 21:13 Carles Puigdemont, en el míting de campanya de Junts per Catalunya: "Miquel Iceta, l’has feta tan grossa que la dimissió te la demanarà la vergonya d’haver empès els empresonaments i l’exili". Ho explica, des de Girona, Oriol March.
 21:18 Carles Riera, número 1 de la CUP per Barcelona, recorda "als companys de Podemos", que al feixisme "se'l fa fora a empentes i cops", i fa pública la "solidaritat" del partit independentista amb el "govern legítim que encara és a l'exili".
 21:12 Carles Puigdemont, des de Girona: "No pot quedar entre nosaltres cap dels efectes del 155 en vigor. Això inclou la intervenció de les finances de la Generalitat, l’ensenyament i els Mossos d’Esquadra". Informa Oriol March
 21:11 LA CARAVANA La Moreneta es posa taronja per un dia. Ciutadans fa campanya en places difícils com la capital del Bages; la contracrònica de Pep Martí
 21:08 
 21:06 El 21-D, el gran examen de Ciutadans per erosionar el PP (també a Espanya); crònica de Pep Martí. 
 21:00 Rovira acusa l'unionisme de perjudicar tots els catalans amb el 155 per guanyar vots a l'Estat. La dirigent d'ERC aposta per obrir "un gran diàleg constituent de país per posar fil a l'agulla de la construcció de la República" a partir del 21-D. Mundó critica que Cs, PSC i PP parlin del procés per obviar el Gürtel, els ERO andalusos, el rescat bancari o el buidat del fons de la seguretat social. Ho explica Roger Tugas.
 20:56 Arrufat assegura que Xavier Garcia Albiol fa uns "esforços enormes per moderar-se" i avisa al PP que els catalans són "prou intel·ligents" i "responsables" per saber què volen.
 20:45 Quim Arrufat, des de Vilanova, sentencia: "Aquest estat espanyol és democràtic perquè Franco ha mort, perquè els interessa i perquè així arriben les ajudes de la Unió Europea. Més hagués valgut que ens haguessin explicat això (a l'escola) i no hagués estat adoctrinament, sinó una imatge de la realitat".
 20:42 El líder del PSOE, Pedro Sánchez, obvia els ERO d'Andalusia i carrega contra els "mals dirigents" de Catalunya i Espanya. En un míting a Sabadell amb Miquel Iceta, Sánchez ha considerat que el PSC està en remuntada, i que "no es tracta de guanyar per tornar a separar, sinó per tornar a unir"; informa Jordi Bes.
 20:41 Els «comuns» s'erigeixen en el dic de contenció per frenar Ciutadans. Xavier Domènech posa els atacs a l'escola catalana com l'evidència que Inés Arrimadas és "la candidata del PP a Catalunya". Informa Sara Gonzàlez.
 20:31 Josep Rull es compromet a seguir fent política en un míting de Junts per Catalunya a Girona: "No vull que els meus fills visquin en un estat en què s'empresoni algú per les seves idees polítiques".
 20:36 Ciutadans carrega contra la proposta d'Iceta d'indultar l'independentisme: «Preparen un nou tripartit». Carlos Carrizosa acusa els dirigents sobiranistes d'haver violat els manaments evangèlics de "no robaràs" i "no mentiràs", i assegura que Ciutadans "mai insultarà". Ho explica Pep Martí.
 20:28 Eulàlia Reguant afirma que "només amb la unilateralitat" la societat catalana serà "capaç de moure el taulell de joc de l'estat espanyol" i "tombar el règim del 78". Un règim, ha prosseguit, que "està disposat a tot per no trencar la sacro santa unitat d'Espanya, amb cunetes plenes de morts".
 20:21 Rajoy agafa les regnes de la campanya d'Albiol. El president espanyol amplia l'agenda a Catalunya i demana des de les caves Freixenet que "no es castigui ni es boicotegi ningú" per ser català. Albiol, que cedeix protagonisme a Rajoy, acusa Iceta de no atendre la "prioritat" dels catalans quan demana l'indult per a "Puigdemont i Junqueras". 
 20:22 
 20:17 Eulàlia Reguant comença l'acte de campanya de la CUP a Vilanova i la Geltrú amb un record als presos i a les persones "que no poden fer campanya tal com voldrien". "Seguirem encara que segueixin amenaçant-nos amb més presons", ha declarat.
 20:18 Carles Mundó carrega contra aquells mitjans de comunicació que afirmen que l'independentisme sent "odi" cap a Espanya, la qual afirma que "és l'expressió més repugnant" que es pot sentir. "Volem ser els millor veïns dels ciutadans de l'estat espanyol", ha clamat. Ho explica Roger Tugas.
 20:16 Lluís Guinó, vicepresident primer del Parlament en funcions, sosté que Puigdemont és el "vot útil" i reclama que Ciutadans no guanyi les eleccions ni en escons. Desafia els liberals a explicar com tenen tants recursos econòmics per fer campanya.
 20:15 Inés Arrimadas, des de Manresa: "Aquestes són unes eleccions tan importants com el referéndum d'aprovació de la Constitució".
 20:13 Marta Madrenas obre el míting de Junts per Catalunya a Girona assegurant que l'Espanya actual prové "del franquisme i de Primo de Rivera". "És un estat corrupte fins al moll de l'os", ha insistit.
 20:14 Rajoy agafa les regnes de la campanya d'Albiol. El president espanyol amplia l'agenda a Catalunya i demana des de les caves Freixenet que "no es castigui ni es boicotegi ningú" per ser català. Informa Isaac Meler des de Sant Sadurní d'Anoia. 
 20:10 Junts per Catalunya ha difós aquest dijous a la tarda un vídeo que reforça el seu missatge de campanya: "Perquè torni el president, s'ha de votar el president".
 
 20:11 
 20:07 
 19:56 Xavier Domènech: "La candidata del PP a Catalunya es diu Inés Arrimadas. El pacte Frankenstein del PP, Ciutadans i PSC significa la destrucció del bo i millor que han construït les classes populars d'aquest país" 
 

Xavier Domènech, al míting de Sabadell Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú

 20:04 El líder del PSOE, Pedro Sánchez reclama el 21-D sumar tots els vots socialistes perquè "cada vot compta". Considera que Catalunya no necessita més crispació sinó "la mà esquerra de Miquel Iceta".
 19:51 Mariano Rajoy, des de Sant Sadurní d'Anoia, agraeix a José Luís Bonet "el seu esforç empresarial i la valentia a l'hora de defensar les seves posicions". Ho ha dit en un acte a la capital del cava acompanyat del cap de llista del PP, Xavier García Albiol.
 19:52 El cap de llista de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, titlla de "personatge infame" el diputat de Ciutadans Toni Cantó per presentar resolucions contra l'escola pública catalana al Congrés dels Diputats 
 

 
 19:48 Carlos Carrizosa (Cs) diu a Manresa que els dirigents sobiranistes han incomplert els manaments evangèlics de "no mataràs" i "no robaràs", i han insultat, però que ells mai insultaran. 
 19:49 El 155 persegueix Miquel Iceta. Abans de l'inici del míting del PSC a Sabadell, els periodistes s'han adonat d'una d'aquelles casualitats que preparades no surten millor. La cadira reservada per a Iceta, i que duia el seu nom, també tenia el número que ha marcat la política catalana en les darreres setmanes: 155. Membres de l'equip d'organització del míting s'han afanyat a arrancar l'etiqueta amb la xifra.
 

La casualitat ha volgut que a Iceta li toqui el seient... 155. Foto: Cedida

 19:46 Elisenda Alamany, número dos de Catalunya en Comú-Podem: "No volem les retallades de Puigdemont ni les imposicions de la senyora Inés Arrimadas. És l'escola pública la que garantirà i garanteix que siguem un sol poble" 
 19:48 
 19:48 6 de cada 10 europeus creuen que la imatge d'Espanya s'ha vist perjudicada per la crisi catalana. L'impacte al sector turístic podria arribar als 12.000 milions per la caiguda d'un 15,37% de visitants, segons un estudi.
 19:42 la numero dos de Catalunya en Comú-Podem, Elisenda Alamany, a Ciutadans: "Sabem d'on vénen i què volen fer amb Catalunya. Si Miquel Iceta no els investeix, jo els hi dic ben clar: No passaran!" 
 

Xavier Domènech i Elisenda Alamany, al míting de Sabadell Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú

 19:37 Joan Mena, diputat d'En Comú Podem, assegura que el model d'escola catalana l'ataquen el PP i Ciutadans "inventant mentides", però també el PDECat i ERC "imposant retallades" i mantenint "el concert a les escoles de l'Opus" 
 19:42 Concentració divendres a Barcelona per la llibertat dels presos polítics. Una convocatòria anònima ha corregut per les xarxes socials i ja compta amb el suport de l'ANC.
 19:34 Joan Mena: "Miquel Iceta, us volem al costat defensant el model públic de l'escola catalana i no de la mà de la dreta catalanòfoba. Hi ha alguns dels vostres alcaldes que s'avergonyeixen de compartir projecte amb la dreta"
 

El diputat d'En Comú Podem Joan Mena Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú

 19:35 Antoni Castellà, a l'acte d'ERC a Tarragona, assevera a Arrimadas, Iceta i Albiol que "el nacionalisme i populisme espanyol" que ells "defensen és la major amenaça d'Europa des de la segona guerra mundial".
 19:33 Joan Mena interpel·la a Miquel Iceta: "Creus de debò que la gent d'esquerres pot entendre que el PSC porta a la seva llista un número 3 que no permet que ni tu ni jo ens casem? Espadaler és incompatible amb el progrés social de Catalunya" 
 19:29 Joan Mena, al míting de Catalunya en Comú-Podem a Sabadell: "No hi ha eina que tingui més força per unir la gent comuna que les nostres escoles. Això és el que els fa por al PP i a Cs" 
 

El diputat d'En Comú Podem Joan Mena Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú

 19:21 
 19:20 Comença el míting de Ciutadans al Teatre Kursaal de Manresa, que s'ha omplert per escoltar la candidata Inés Arrimadas. Informa, des de la capital del Bages, Pep Martí.
 19:00 La CCMA recorrerà la sanció de la Junta Electoral contra Mònica Terribas. L'òrgan ha decidit obrir un expedient sancionador contra Catalunya Ràdio per dues editorials de la periodista.
 18:33 Òmnium atorga el Premi Muriel Casals a la redacció d'informatius de TV3 i Catalunya Ràdio. El jurat destaca "la professionalitat, vocació de servei i la posició referent en informació" dels mitjans públics catalans, que actualment es troben a l'ull de l'huracà.
 18:17 Els periodistes li regalen una samarreta d'"Els Impossibles" a Marta Rovira el dia que puja al bus i li'n donen una per a Junqueras, ja que ERC sempre defensa en els mítings que és un partit que ha evidenciat que és capaç de "convertir els impossibles en possibles".
Entrades anteriors »
Marta Rovira, en rebre la samarreta dels periodistes, a l'autobús cap a Tarragona. | ACN
Roger Tugas
01/01/1970
Els periodistes regalen a la candidata d'ERC una samarreta de paròdia de la pel·lícula "Els increïbles", ja que els republicans asseguren a cada míting que són capaços de fer realitat "els impossibles"
Llançament de quatre satèl·lits des del Port Espacial de Kourou | ESA
Cristina Junyent | 3 comentaris
01/01/1970
Aquesta setmana s'han posat en òrbita quatre satèl·lits que donaran servei de localització, navegació i rescat
Pancartes amb els lemes electorals de les tres candidatues independentistes, al centre de Vic | Adrià Costa
Joan Serra Carné | 12 comentaris
01/01/1970
Les enquestes projecten un ascens de la llista del president, disposat a córrer el "risc" de trepitjar Catalunya i ser empresonat si guanya el 21-D | Els republicans tornen a reivindicar la figura del vicepresident com a cap de llista i donen protagonisme a Mundó i Romeva per enfortir el missatge de Rovira
Míting d'inici de campanya d'ERC a Vic. | Albert Alemany
Roger Tugas | 1 comentari
01/01/1970
El comitè de campanya, liderat per Sergi Sabrià, té dues reunions cada matí, però llavors ha de coordinar la tasca amb els dirigents exiliats o empresonats, els independents i els partits de la candidatura
Mercè Molist
01/01/1970
Un exhaustiu estudi internacional, de l'organització independent Freedom House a 65 països, constata que creix la interferència governamental a Internet | L'estudi puntualitza també la restricció selectiva de vídeos en directe per silenciar protestes