Els bitllets d'euro falsos retirats el 2013 augmenten un 26,2%

El BCE subratlla que la proporció de bitllets falsos continua sent molt reduïda

per EP, 13 de gener de 2014 a les 12:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de gener de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un total de 670.000 bitllets en euros falsos es van retirar de circulació aquest 2013. La xifra que representa un augment del 26,3% respecte als 531.000 bitllets que es van recuperar el 2012, segons dades del Banc Central Europeu (BCE).

Ja durant el segon semestre de 2013, es van retirar de circulació un total de 353.000 bitllets en euros falsos, xifra que representa un increment 11,3% respecte als 317.000 bitllets falsificats recuperats els sis mesos anteriors i el nivell més elevat de la segona meitat del 2010.


Els bitllets de 20, els més falsificats

Els bitllets de 20 i 50 euros segueixen sent els més falsificats al segon semestre de l'any, encara que la proporció de bitllets falsos de 20 euros va pujar (43% del total) i la dels de 50 va baixar (35% del total). "Junts representen el 78% del total", destaca el BCE.


El tercer més falsificat és el bitllet de 100 euros, amb un 12,9% del total, seguit del de 10 euros, en què el percentatge ha augmentat fins al 6,3%. En canvi, és molt reduïda la proporció de falsificacions de bitllets de 5 euros (0,4%), 200 euros (1,4%) i 500 euros (1%).

Es falsifiquen pocs bitllets, segons el BCE


La majoria dels bitllets falsos retirats durant el segon semestre del 2013 es van detectar en països de la zona euro, mentre que només un 1,5% es van localitzar en estats membres de la UE que no pertanyen a la zona euro i el 0,5% restant en altres llocs del món.

El BCE subratlla que comparant aquestes xifres amb el nombre de bitllets autèntics en circulació (més de 15.000 milions d'euros durant el segon semestre del 2013) la proporció de bitllets falsos segueix sent molt reduïda. 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació