Adversaris (VI)

per Quico Sallés, 12 de juliol de 2013 a les 23:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juliol de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El passat cinc de juliol el consell de ministres espanyols, a proposta del ministre de Defensa, Pedro Morenés, va fer un canvi importantíssim en l'estructura del comandament militar espanyol. El gabinet de Rajoy va nomenar el tinent general Alfredo Ramírez Fernández , cap del "Mando de Adiestramiento y Doctrina" -MADOC en l'acrònim- de l'Exèrcit de Terra, que penja directament de Cap de l'Estat Major. Una unitat de la que depenen tots els centres de formació de l'exèrcit i que prepara la doctrina i els sistemes per la seva aplicació en el combat.

El tinent general, nascut el 1954 a Melilla, va iniciar la seva carrera militar el 14 de juliol de 1972, encara amb Franco com a generalíssim de tots els exèrcits. Home lloat pels seus companys de "faixa" té una dilatadíssima experiència en brigades de xoc, en els despatxos europeus i en el comandament de lloc estratègics.


Alfredo Ramírez Fernàndez ha passat pel Batalló d'Enginyers de la dura brigada paracaidista i pel Batalló d'Helicòpters de Transport, experiència que li va ser vir per incorporar-se al Quarter General de les Forces Aeromòbils de l'Exèrcit de Terra i posteriorment, amb el despatx de coronel va comandar el regiment de Transmissions número 1. Així mateix, ha servit a la Direcció General de Política de Defensa, als Estats Majors de l'Exèrcit fins arribar a Cap de l'Estat Major del Quarter General de l'Eurocos.

El 2011, i amb el nomenament de general de divisió, va ser nomenat director d'Investigació, Doctrina, Orgànica i Materials del MADOC. Des d'aquest càrrec va insistir en una de les seves dues grans obsessions: la ciberdefensa. De fet, a finals del 2012, va organitzar una simulació a gran escala d'un ciberatac a Espanya. I finalment, se n'ha sortit amb la seva: que el comandament de ciberdefensa s'incorpori al nucli dur de l'Estat Major de la Defensa.


El canvi al MADOC no és gratuït. Aquest comandament, centralitzat a Granada, -curioses coincidències- és l'encarregat d'aprofitar la informació i l'experiència en combat per ensinistrar, entrenar i preparar des de la tropa als alts comandaments. De fet, l'escut d'aquest unitat té set estrelles que signifiquen: "Doctrina, Orgànica -disseny d'estructures per enquadrar recursos humans- i Materials, Ensenyament, Instrucció, Ensinistrament, Avaluació i Investigació i Anàlisi". D'entre les quatre seccions que es divideix destaca la "Sección de Sistemas de Información". És a dir, l'ADN del sistema de formació dels integrants de l'exèrcit que prepara i administra la informació per la seva aplicació en combat.

L'altra obsessió del general Alfredo Ramírez Fernández és la investigació de la contra-insurgència i estabilització que inclou un precís coneixement del combat en zones urbanitzades així com el sistemes de recollida d'informació en aquests escenaris de batalla, abans, després i durant la contesa. A  la vista de tot això, com ens descuidem... ni Twitter ens deixaran!

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació