L'examen de matemàtiques de selectivitat es podrà repetir

Els alumnes que ho sol·licitin tindran l'oportunitat de tornar-lo a fer el 5 de juliol

per ACN , Barcelona, 21 de juny de 2013 a les 18:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els alumnes que ho sol·licitin podran repetir el polèmic examen de matemàtiques de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) el proper 5 de juliol. A través d'un comunicat, la comissió coordinadora de les PAU ha considerat que, "des del punt de vista acadèmic i del desenvolupament de les proves, no caldria" tornar a fer la prova. Tot i això, la comissió ha decidit fer cas de la recomanació feta a través d'un informe del Departament d'Economia i Coneixement, que suggeria donar aquesta possibilitat als aquells que ho desitgin, atès que durant la prova es va comunicar als alumnes que hi havia un error en el primer enunciat però no tots van tenir el mateix temps per fer aquesta rectificació.

L'examen de Matemàtiques es realitzarà el proper 5 de juliol de 17.00 h a 18.30 h i els alumnes s'hauran de presentar al lloc de l'examen mitja hora abans de l'inici de la prova. La presentació de sol·licituds serà a través del portal Accesnet els dies 1 i 2 de juliol. Els alumnes que hagin formalitzat la petició per repetir l'examen de Matemàtiques, si no es presenten en la data i hora en què han estat convocats, quedaran sense qualificació en aquesta matèria. Això significa que, si aquesta assignatura està matriculada com a Fase general, no tindran qualificació de les PAU i, per tant, tampoc nota d'accés. Si és de Fase específica, aquesta matèria constarà com a No presentada. Els tribunals i les aules d'examen estaran ubicats a les ciutats de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, i al campus de la UAB a Bellaterra. El lloc i les aules d'examen es podran consultar el dia 4 de juliol al web http://gencat.cat/universitats/pau


És la primera vegada en 23 anys que es dóna l'opció de repetir una prova de les PAU. Van ser 10.000 els estudiants que es van examinar de l'assignatura de Matemàtiques.

"Temps raonable" als estudiants


Malgrat fer cas de les recomanacions del Govern, la comissió coordinadora de les PAU de Catalunya ha volgut deixar clar a través d'un comunicat que l'examen de Matemàtiques va ser "elaborat, preparat i revisat seguint el procediment habitual" i que "un cop iniciada la prova, arran d'algunes concretes fetes des d'alguns tribunals, el responsable de la matèria va donar la instrucció de corregir la notació d'una variable d'una equació de l'enunciat del problema 1 de l'examen".

La comissió considera que la instrucció de la correcció de l'enunciat es va comunicar als tribunals "en un temps raonable", atès que hi havia 151 tribunals i 765 aules. A més, assegura que les pautes de correcció dels exàmens han tingut en compte aquesta circumstància i subratlla que "no consta que la recollida dels exàmens generés cap problemàtica especial en relació al temps disposat per part dels estudiants".

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Arxivat a:
Societat, selectivitat
Participació