Nova bufetada del TC al català

Sentencia que no pot ser "un requisit" per als funcionaris que l'exerceixen a Catalunya, sinó només "un mèrit", en tant que la justícia és una competència de l'Estat

| 19/10/2012 a les 18:30h
Arxivat a: Política, justícia, català, Tribunal Constitucional
Aquesta notícia es va publicar originalment el 19/10/2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Seu del Constitucional.

El Tribunal Constitucional espanyol (TC) acaba de sentenciar que la justícia és una competència espanyola i que, per tant, els funcionaris de justícia tenen caràcter estatal. Ergo , no se'ls pot requerir que coneguin el català, no pot ser un requisit per a treballar a Catalunya; com a màxim, un mèrit.

És en aquest sentit que l'Alt Tribunal ha desestimat un recurs d'inconstitucionalitat presentat l'any 2004 pel Parlament en contra de l'última reforma de la llei orgànica del Poder Judicial. A partir d'ara, doncs, el català només serà un mèrit a la justícia, i no pas un requisit.

El Parlament va recórrer contra més de 30 punts de la llei orgànica del Poder Judicial, que havia reformat un any abans el govern de José María Aznar, en considerar que envaïa competències de la Generalitat. Segons el TC, però, Catalunya només té competències en el personal no judicial de Justícia.

El Tribunal Constitucional, en una sentència del 20 de setembre feta pública aquest divendres, recorda que l'article 149.1.5 de la Constitució atribueix a l'Estat la competència exclusiva sobre l'administració de Justícia. Segons afirma a la interlocutòria, la sentència de l'Estatut ja establia que les competències només es refereixen al personal no judicial.

Això afecta el català. La sentència deixa clar que en les convocatòries per a llocs de treball de les comunitats autònomes amb competències assumides i que tinguin una llengua oficial "es valorarà com a mèrit el coneixement oral i escrit" d'aquesta llengua. Només en determinats llocs de treball, "quan de la naturalesa de les funcions se'n derivi l'exigència" la llengua podrà "considerar-se requisit exigible".

A més, recorda que el caràcter "nacional" del cos de funcionaris "impedeix la designació dels membres dels tribunals qualificats per part de la Generalitat de Catalunya".

La Generalitat només té competència sobre el personal no judicial al servei de l'Administració de Justícia, fet que inclou la regulació de l'organització del personal en cossos i escales, el procés de selecció, la promoció interna i la formació, la provisió de destinacions i ascensos, les retricuions, la jornada laboral, etc.

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Una nova Constitucio i sen se que els militars i diguin ni piu.
Cartanya, 19/10/2012 a les 18:37
+11
-2
Aquesta Constitució no es valida. S`ha de fer una nova Constitució per que la que ara ens encotilla, va estar redactada per la cúpula militar de la època, per tan nul•la atots els efectes. Lla Constitució que varem votar, la creiem redactada per els que ens a semblava que n`eren el pares, ara han resultat ser uns cagats que varen acceptar la coacció militar.!!!.
Espanya a la desesperada. No els hem de fer cas
Anònim, 19/10/2012 a les 18:39
+19
-0
De fet són les últimes fuetades d'Espanya. Estem a punt de marxar, i ells ho saben, i ja no ens haurien d'importar les seves sentències, comentaris amb mala llet, insults, mentides i malifetes contra el nostre poble. Espanyols, som Catalans i aviat ens tindreu de veïns com un nou estat.
Independència ja!
Anònim, 19/10/2012 a les 18:41
+19
-0
Si no agafem el nostre camí i fem un país, la nostra cultura i llengua quedaran reduïdes a cendra. Serem menys del que ja hem estat sempre, i seguirem pagant la resta de les nostres vides als qui ens hauran matat la nostra identitat, aquest és el futur que ens espera dins d´espanya.
A que coi estem esperant? semblem tots plegats tontos.
Previsible
Anònim, 19/10/2012 a les 18:48
+37
-1
L'estat farà tot el possible per dir-nos (a través del TC i el congrés) que poden aixafar-nos quan vulguin. És el seu missatge, ja ho sabem. Per això cada vegada és més necessari marxar.

El que hem de fer és adreçar-nos a la justícia només en Català, tenim dret a fer-ho i si el jutge no l'entén que es busqui un traductor i que el pagui l'estat.
SI EL CATALÀ ÉS LYENGUA ESTRANGERA A ESPANYA, L'ESPANYOL TAMBÉ HO ÉS A CATALUNYA
Anònim, 19/10/2012 a les 18:58
+13
-0
Els espanyols ho tenen molt clar: a Espanya el català és una lyengua estrangera i doncs l'han de tractar com a tal. En exercici de la paritat de drets, reciprocitat de fets i equidistància de signes i presumpcions, com no pot pas ésser altrament en democràcia, doncs, aquest i no cap més cal que sigui el tracte de l'espanyol a catalunya, amb estat propi o amb sense. D'altra banda la nostra segona lyengua és la lyengua d'oc, és clar. Pot pas ésser d'altra.
ÉS NORMAL
Koliblor, 19/10/2012 a les 18:59
+6
-0
Normal això, ja que no som un país independent !!
2 telediris
fideli, 19/10/2012 a les 19:03
+12
-0
TC, li queden 2 telediaris
EL T C
angelets, 19/10/2012 a les 19:05
+24
-0
El Tribuna Constitucional és l´única eina que els queda als espanyols per poder anar contra el català a Catalunya. Al País Valencia i les Illes com que guanyen en les urnes, ja l´ataquen directament. Hem de fugir d´aquest infern, el més aviat possible, o acabaran definitivament amb el català.
La Generalitat
Anònim, 19/10/2012 a les 19:05
+23
-0
l'enganyifà més gran que ens en colat els darrers 30 anys.
la transsició va ser un "teatru", ves quina cosa, ningú se'ls hi va exigir responsabilitats. després, no és d'estrenyar, que en el cop d'estat del 81, tot quedes parat i reculant any darrera any. fins arribar on som ara, el no res. tenim alguna competencia?
ara aquests feixistes se'n tret la careta i no tenen vergonya de mostrar-se tal i com son i en estat sempre, no tenen por, a la transsició no els hi va passar res i ara és pensen que també se'n sortiràn.
el poble no recolarà. volem l'independencia i passarem per sobra dels nostres politics si cal.
Mars Attacks
Anònim, 19/10/2012 a les 19:18
+13
-0
Recorde que els marcians de MARS ATTACKS anaven matant terrícoles i als que fugien els deien "no fugiu, som els vostres amics"
Bé, jo no m'amoïnaria gaire
Anònim, 19/10/2012 a les 19:23
+9
-1
Aviat el TC espanyol serà un tribunal d'un estat estranger veí. No ens afectaran gens ni mica les seves resolucions perquè no tindrà competències sobre l'Estat català, com es ben obvi.

Que vagin redactant i vomitant estupideses....
Compromís amb la llibertat
Anònim, 19/10/2012 a les 19:28
+10
-0
Això implica que un jutge pot jutjar i dictar sentència sense entendre de què va la cosa. Absolutament DEMOCRÀTIC, oi? Si el demandant o el demandat s´expressen en català estan totalment indefensos, ja que el jutge "no té l´obligació" d´entendre què diuen. AQUEST ÉS LA JUSTÍCIA ESPANYOLA. Conclusió: cal que cadascun de nosaltres s´esforci, cada dia, per aconseguir que siguem un país lliure. Cada esforç, per petit que sigui, és vital. Llibertat o extinció. Més clar, l´aigua.
El setge s'estreny
Emma, 19/10/2012 a les 19:42
+18
-0
Aquesta és la resposta del conqueridor. Al vençut ni aigua. La nostra resposta ha de ser a les urnes. Si tenim dignitat, ni un sol vot per a cap partit que ens allunyi dels nostres objectius nacionals
Coherència, si us plau.
Anònim, 19/10/2012 a les 20:04
+5
-0
Doncs vinga català i castellà, oficials.
Quedaran moltes vacants en els jutjats, amb la independència?
O tot continuarà igual?
Els extrems, com els extremenys, es toquen
Jordi M, 19/10/2012 a les 20:07
+2
-0
No hi vegem mala intenció. Els espanyols ho fan pel nostre bé. Ho fan sabedors que normalitzar el català seria com tornar a la tribu i conscients que nosaltres estimem molt el castellà perquè significa una gran riquesa i ens dóna unes possibilitats brutals.
ES LA VOLUNTAT DELS CATALANS.
L´avi Guifré, 19/10/2012 a les 20:07
+8
-1
Cada dia Espanya fa més mèrits per a que, per plena majoria, els catalans li donguem el passaport definitiu. Catalunya serà independent !!!!
Tribunal Contraconstitucional
Jordi M, 19/10/2012 a les 20:20
+5
-1
Quan siguem lliures hauríem de crear un TC. Tribunal Contraconstitucional, s'entén. La seva funció seria analitzar cada llei vigent a Catalunya així com les noves que vagin aprovant-se i, si mai n'hi ha alguna que s'ajustaria a la Constitució espanyola, trametre-la amb caràcter d'urgència al legislatiu perquè la refaci. I si passa gaire sovint, amonestant els culpables severament.
Menyspreu d'Espanya
Anònim, 19/10/2012 a les 23:14
+13
-1
I alguns encara s'hi volen federar. Au va!
Desacat
Avalon, 19/10/2012 a les 23:47
+10
-1
Pot arribar un moment en que calgui no reconeixer cap tribunal de justícia espanyol, fins que Catalunya esdevingui una república i els jutges hagin jurat o promés la constitució de la República de Catalunya.
penso
Miracomploren, 20/10/2012 a les 01:20
+3
-0
crec que no em d'entrar al seu joc, jo ignoraria les seves declaracions, es a dir, s'expressa el tema als diferens mitjans i responem amb una estelada, així no ens podran anar dien res més,fins que sigui massa tard. //*//
No els queda gaire
Santi Capellera i Rabassó, periodista, 20/10/2012 a les 03:08
+2
-0
Queda poc, que ningú no s'esveri... els queda molt poc de fer-nos putades, i de ser la nostra Justícia!
Només hi ha un cami
catnegre, 20/10/2012 a les 06:57
+1
-0
Una més, ja no ens hauria de sorpendre
www.catnegre.cat
Sentència anticonstitucional
EnPositiu, 20/10/2012 a les 10:33
+5
-0
La sacrosanta constitucion diu molt clarament que ambdues llengües són cooficials aquí.

Per tant, aquesta sentència és anticonstitucional.

Si ells es passen la consti pel forro, nosaltres no serem menys, això ja ho poden tenir clar.
Segona lectura:
Anònim, 20/10/2012 a les 12:47
+3
-0
O sigui, que segons la "santa cotilla", en un judici a Catalunya, l'usuari de la justícia, és a dir el dèbil, la víctima o el que s'hi juga el seu futur, -que és ciutadà d'una nacionalitat històrica amb llengua pròpia segons la mateixa constitució-, no té DRET a un judici en la seva llengua. (...O te menys drets que el jutge a qui sí que se li respecta la seva llengua pròpia) D'això en dic jo una llei per al poble!
i què?!
Anònim, 20/10/2012 a les 17:43
+3
-0
total, pel que ens queda romandre a espanya... per mi com si volen prohibir el català. D´aquí molt poc temps les lleis i sentències espanyoles no tindran cap aplicació a catalunya
Genocidi cultural propiciat i emparat per la pota judicial
JVC ( Catalunya , proper estat d'Europa i de la Unió Europea), , 20/10/2012 a les 20:57
+2
-0
El genocidi cultural és un tipus de extermini que consisteix a l'eliminació, substitució o inutilització de la cultura d'un grup humà sense necessitat d'eliminar físicament a les persones que practiquen aquesta cultura. Aquest és un procés d'agressió en el qual s'imposa una nova cultura aliena (la dels agents agressors) en anar eliminant, substituint o inutilitzant els lligams socials que permetien les manifestacions culturals que el grup tenia inicialment, de forma tal que la llengua originària, l'art, les tradicions musicals, la literatura oral o escrita, les conviccions religioses, les conviccions morals, les institucions polítiques tradicionals i altri són extingides o absorbides dins de la nova cultura aliena. Aquest procés duu implementat la substitució d'una identitat cultural per una altra, però el fet que a la majoria dels casos no comporti una agressió física, fa que, sovint, no sigui percebuda com a tal pels membres de la cultura agredida .

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Miquel Iceta i Pedro Sánchez, durant un acte de campanya | PSC
01/01/1970
Fonts de la direcció federal "respecten" l'afirmació del líder del PSC però recorden que la proposta és només la "seva opinió" i no la del partit
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i les eleccions del 21 de desembre
 19:48 
 19:48 6 de cada 10 europeus creuen que la imatge d'Espanya s'ha vist perjudicada per la crisi catalana. L'impacte al sector turístic podria arribar als 12.000 milions per la caiguda d'un 15,37% de visitants, segons un estudi.
 19:42 la numero dos de Catalunya en Comú-Podem, Elisenda Alamany, a Ciutadans: "Sabem d'on vénen i què volen fer amb Catalunya. Si Miquel Iceta no els investeix, jo els hi dic ben clar: No passaran!" 
 

Xavier Domènech i Elisenda Alamany, al míting de Sabadell Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú

 19:37 Joan Mena, diputat d'En Comú Podem, assegura que el model d'escola catalana l'ataquen el PP i Ciutadans "inventant mentides", però també el PDECat i ERC "imposant retallades" i mantenint "el concert a les escoles de l'Opus" 
 19:42 Concentració divendres a Barcelona per la llibertat dels presos polítics. Una convocatòria anònima ha corregut per les xarxes socials i ja compta amb el suport de l'ANC.
 19:34 Joan Mena: "Miquel Iceta, us volem al costat defensant el model públic de l'escola catalana i no de la mà de la dreta catalanòfoba. Hi ha alguns dels vostres alcaldes que s'avergonyeixen de compartir projecte amb la dreta"
 

El diputat d'En Comú Podem Joan Mena Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú

 19:35 Antoni Castellà, a l'acte d'ERC a Tarragona, assevera a Arrimadas, Iceta i Albiol que "el nacionalisme i populisme espanyol" que ells "defensen és la major amenaça d'Europa des de la segona guerra mundial".
 19:33 Joan Mena interpel·la a Miquel Iceta: "Creus de debò que la gent d'esquerres pot entendre que el PSC porta a la seva llista un número 3 que no permet que ni tu ni jo ens casem? Espadaler és incompatible amb el progrés social de Catalunya" 
 19:29 Joan Mena, al míting de Catalunya en Comú-Podem a Sabadell: "No hi ha eina que tingui més força per unir la gent comuna que les nostres escoles. Això és el que els fa por al PP i a Cs" 
 

El diputat d'En Comú Podem Joan Mena Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú

 19:21 
 19:20 Comença el míting de Ciutadans al Teatre Kursaal de Manresa, que s'ha omplert per escoltar la candidata Inés Arrimadas. Informa, des de la capital del Bages, Pep Martí.
 19:00 La CCMA recorrerà la sanció de la Junta Electoral contra Mònica Terribas. L'òrgan ha decidit obrir un expedient sancionador contra Catalunya Ràdio per dues editorials de la periodista.
 18:33 Òmnium atorga el Premi Muriel Casals a la redacció d'informatius de TV3 i Catalunya Ràdio. El jurat destaca "la professionalitat, vocació de servei i la posició referent en informació" dels mitjans públics catalans, que actualment es troben a l'ull de l'huracà.
 18:17 Els periodistes li regalen una samarreta d'"Els Impossibles" a Marta Rovira el dia que puja al bus i li'n donen una per a Junqueras, ja que ERC sempre defensa en els mítings que és un partit que ha evidenciat que és capaç de "convertir els impossibles en possibles".
 17:35 
 17:23 VÍDEO «Perquè torni el president, s'ha de votar el president»: nou espot electoral de JxCat. Carles Puigdemont demana el vot per la seva candidatura per restituir el govern legítim, la democràcia i la llibertat.
 17:23 El PSOE desautoritza Iceta per defensar l'indult dels presos polítics. Fonts de la direcció federal "respecten" l'afirmació del líder del PSC però recorden que la proposta és només la "seva opinió" i no la del partit.
 16:59 El síndic denuncia al Congrés que és "inadmissible" que els candidats al 21-D no tinguin igualtat de condicions. Acusa la Junta Electoral de no garantir la llibertat d'informació i critica els expedients oberts a Terribas pels editorials de Catalunya Ràdio.
 16:50 EL DIARI DE CAMPANYA DEL 36 8 de febrer: la dreta tem que el tema de l'amnistia als presos doni vots al Front Popular. La Lliga Catalana anomena l'aliança de les esquerres com "la coalició del Sis d'Octubre". Nova entrega del diari (en blanc i negre) de la campanya del 36; per Pep Martí.
 16:37 Molt d'Iceta, autoconfiança i bon rotllo: l'estratègia del PSC per ressorgir el 21-D; Jordi Bes entra a la cuina de campanya dels socialistes. La carrera socialista a les eleccions gira entorn del candidat, que és hàbil a l'hora d'adaptar el discurs en funció de l'auditori. L'equip que l'acompanya en la campanya el pilota el secretari d'organització del partit, Salvador Illa, i acumula veterania.
 15:54 Els Avis per la Llibertat de Reus mantenen la pugna amb la Junta Electoral. El col·lectiu recull signatures contra la prohibició de manifestar-se per la llibertat dels presos i, ara, també per la defensa dels Drets Humans.
 15:34 Suspès el judici per l'agressió ultra a membres d'un CDR del Bages. Els acusats s'han presentat a la vista sense advocats i asseguren que no pertanyen a cap filiació política.
 15:14 Admesa a tràmit la querella de tres ajuntaments gironins contra les càrregues de l'1-O. Els advocats preveuen que el procés serà "llarg i complex" però confien que permeti aclarir que l'acció policial va ser fruit "d'un pla consensuat".
 14:40 LA CARAVANA Fachin omple el buit de Domènech. L'exlíder de Podem ocupa titulars amb la seva aliança amb la CUP en un matí en què el líder dels "comuns" no ha fet cap convocatòria mediàtica. Contracrònica de Sara González
 14:29 LA CARAVANA. El «bon Déu» independentista del pare Manel. El sacerdot, que ocupa un lloc simbòlic en la candidatura de Junts per Catalunya, apareix en un acte social de la llista. Per Oriol March.
 14:29 Els Mossos irrompen ara a les conselleries a la recerca de cartells pels presos polítics i llaços grocs. Treballadors públics denuncien que han anat pels despatxos i han aixecat acta.
 14:09 Rajoy mostra «voluntat de diàleg» per l'endemà del 21-D però adverteix que garantirà la unitat d'Espanya; informa Isaac Meler des de Badalona.
 13:17 Iceta s'ofereix als empresaris per intentar evitar «el desastre econòmic». El socialista assegura al Cercle d'Economia que, si es escollit president, es dedicarà "fonamentalment" a que "torni la confiança a la societat". Per Jordi Bes
 12:56 Junqueras, per carta a Rajoy: «A la presó no hi ha cap intern de la indústria de la corrupció». Tardà llegeix al Congrés la missiva líder d'ERC al president espanyol: li demana que accepti els resultats del 21-D i li desitja un "bon Nadal en companyia dels seus".
 12:53 Vic substitueix la pancarta prohibida per la Junta Electoral per una de nova: «Llibertat d'expressió». Ciutadans ha denunciat un total 13 ajuntaments d'Osona.
 12:54 L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, manté el compromís per fer efectiu el dret legítim dels catalans a defensar els seus ideals. Es mostra estupefacte per rebre una denúncia per l'1-O i anuncia que l'Ajuntament ja ha recorregut la decisió de la Junta Electoral d'obligar a retirar la pancarta dels presos polítics.
 12:45 «L'exèrcit espanyol no està en condicions de controlar un país com Catalunya». El coronel retirat Amadeo Martínez Inglés dona detalls de la guerra psicològica de l'Estat, en una entrevista a TV3.
 12:42 Defensa investiga les amenaces de dos civils a Puigdemont des d'un tanc de l'exèrcit. El PDECat demana la compareixença de la ministra Cospedal al Congrés i ERC també reclama explicacions.
 12:39 Anonymous hackeja Indra, l'empresa encarregada del recompte de vots del 21-D
El grup hacktivista posa de nou en marxa l'#OpCatalunya i entra durant 20 dies a l'empresa que gestionarà el procés informàtic de les eleccions catalanes
.
 12:14 Fachin reforça la campanya d'ERC i la CUP per alimentar el vot sobiranista. L'exlíder de la CUP forja una aliança estable amb els anticapitalistes i Procés Constituent més enllà del 21-D. Ho explica Sara González
 11:54 Rajoy demana un diàleg «civilitzat» a Catalunya i pronostica que després del 21-D es recuperarà la «normalitat». El PDECat respon al president espanyol que el que seria "normal i de sentit comú" a Catalunya és "elevar a la categoria de llei la voluntat dels catalans de decidir en referèndum el seu futur polític".
 11:39 Puigdemont troba un «atracament» el dèficit fiscal i situa l'estat propi com la millor política social. El president de la Generalitat acusa Espanya de ser un estat que "torça el dret" i demana un país de "ciutadans lliures" a través de l'educació i drets democràtics. Informa Oriol March.
 11:39 Marta Rovira i Carles Mundó: els substituts de Junqueras als debats de TV3 i La Sexta. El cap de llista d'ERC, en presó preventiva des de fa un mes i mig, no participarà al cos a cos polític.
 11:36 Isabel Ferrer, número 15 per Barcelona de Junts per Catalunya, aposta per un sistema "integral" de serveis socials amb cinc àmbits: sanitari, educatiu, habitatge, laboral i econòmic. Reclama desplegar la renda garantida de ciutadania i un "pla de xoc" per als joves nouvinguts a través de la inserció social i laboral.
 11:37 El candidat del PSC al 21-D, Miquel Iceta, vol ser prudent sobre els presos polítics i esperar a veure si hi ha sentència condemnatòria: en cas que sigui així, és partidari de demanar indults i descarta la via de l'amnistia. "Sens dubte demanaria l'indult perquè en aquest país haurem de tancar ferides que tenen un origen polític", ha destacat Iceta en una entrevista al Món de RAC1, i ha recordat que ell sempre ha qualificat de desproporcionats els empresonaments.
 11:26 Albano Dante Fachin subratlla la "lectura compartida" que fa amb la CUP i Procés Constituent de la situació actual, anuncia que faran actes de campanya plegats, i reivindica que des de la "pluralitat" es poden fer moltes coses
 11:22 La CUP presenta la Plataforma x la República de la mà de Procés Constituent i Som Alternativa, l'espai liderat per l'exesecretari general de Podem Catalunya Albano Dante Fachin
 
 10:55 El pare Manel, un dels candidats simbòlics de Junts per Catalunya, demana al "bon Déu" que sàpiga "educar la gent senzilla que no entén això de la independència". La candidatura de Puigdemont celebra aquest dimecres un acte per presentar el programa social des de l'auditori de l'edifici ONCE.
 11:16 ÚLTIMA HORA La Junta Electoral posa Mònica Terribas i Catalunya Ràdio al punt de mira i els hi obre un expedient sancionador.
 10:29 Arrimadas, sobre els consellers presos: «Ser polític no concedeix carnets d'impunitat»; informa Pep Martí. La candidata unionista també carrega contra Artur Mas: "Va dir que si buscaven responsables del 9-N, el busquessin a ell. Doncs ja l'han trobat". Ha demanat als comuns que, si es donen els números, "s'abstinguin" per facilitar un govern constitucionalista.
 10:08 
 10:00 La portaveu de Podem Irene Montero  s'embolica amb el cas Sixena: «Ara potser l'he cagat!».
 09:56 Ciutadans (Cs) «celebra» la retirada de la pancarta de Vic pels presos polítics. La formació taronja ha denunciat tretze ajuntaments d'Osona.
 09:53 Arrimadas assegura davant Nova Economía Fòrum que Catalunya "viu una fractura social sense precedents". Diu que Catalunya ha de recuperar "la veritat" i que "les empreses tornaran" si governa Ciutadans.
 09:19 Comença l'acte d'Inés Arrimadas a la Tribuna Catalunya de Nova Economía Fòrum, informa Pep Martí.
Entrades anteriors »
El lloc on ha tingut lloc el tiroteig, al carrer Sant Isidre de La Ràpita. | ND
01/01/1970
Els fets han passat en un bar cèntric poc després de les cinc de la tarda i els Mossos busquen l'autor dels trets, que s'ha donat a la fuga
Llançament de quatre satèl·lits des del Port Espacial de Kourou | ESA
Cristina Junyent | 1 comentari
01/01/1970
Aquesta setmana s'han posat en òrbita quatre satèl·lits que donaran servei de localització, navegació i rescat
Pancartes amb els lemes electorals de les tres candidatues independentistes, al centre de Vic | Adrià Costa
Joan Serra Carné | 11 comentaris
01/01/1970
Les enquestes projecten un ascens de la llista del president, disposat a córrer el "risc" de trepitjar Catalunya i ser empresonat si guanya el 21-D | Els republicans tornen a reivindicar la figura del vicepresident com a cap de llista i donen protagonisme a Mundó i Romeva per enfortir el missatge de Rovira
Míting d'inici de campanya d'ERC a Vic. | Albert Alemany
Roger Tugas | 1 comentari
01/01/1970
El comitè de campanya, liderat per Sergi Sabrià, té dues reunions cada matí, però llavors ha de coordinar la tasca amb els dirigents exiliats o empresonats, els independents i els partits de la candidatura
Mercè Molist
01/01/1970
Un exhaustiu estudi internacional, de l'organització independent Freedom House a 65 països, constata que creix la interferència governamental a Internet | L'estudi puntualitza també la restricció selectiva de vídeos en directe per silenciar protestes