Sis canals són massa canals?

per Bernat Ferrer , 27 de novembre de 2011 a les 03:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de novembre de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, va assegurar al febrer que el nou canal Esport3 seria una «magnífica plataforma per al rellançament de l'esport català». Foto: Generalitat de Catalunya.

Arran de la decisió del Govern de suprimir dos dels sis canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), les travesses per veure quins seran els dos que acabaran desapareixent s’han anat succeint tant en els cercles polítics com en els periodístics. En aquests, hi ha qui ha apuntat que no podia ser que la CCMA tingués fins i tot més canals que la Corporación Radiotelevisión Española (CRTVE), per bé que un i altre ens, ara per ara, tenen una oferta similar.


Si la CCMA disposa d’un canal generalista (TV3), un de cultural (33), un d’informació 24 hores (3/24), un d’infantil i juvenil (Súper3-3xl), un d’esportiu (Esports 3) i un d’alta definició (TV3 HD), la CRTVE també disposa d’un canal generalista (La 1), un de cultural (La 2), un d’informació 24 hores (24h), un d’infantil i juvenil (Clan), un d’esportiu (Teledeporte) i un d’alta definició (TVE HD),

Més enllà d’aquesta comparació, d’altres sistemes públics de radiotelevisió nacionals d’arreu del continent també ofereixen a les seves audiències unes ofertes similars, o fins i tot molt superiors, a les que ofereixen tant la CCMA com la CRTVE.


Regne Unit
La televisió pública per antonomàsia, la BBC, ofereix a l’audiència britànica una oferta conformada per nou canals d’àmbit estatal, a més a més dels canals propis que ofereix per a Escòcia, el País de Gal·les i el nord d’Irlanda.


Entre els canals d’àmbit estatal, sobresurten BBC One (generalista) i BBC Two (cultural). A banda d’aquest buc insígnia, l’ens també emet BBC Three (enfocat al públic juvenil, d’entre 16 i 34 anys, amb continguts innovadors), BBC Four (de continguts generalistes, però alternatius als habituals), BBC News (informació 24 hores), BBC Parliament (informació parlamentària), CBBC (infantil, per a les audiències d’entre 6 i 12 anys), Cbeebies (infantil, per a canalla menor de 6 anys) i BBC HD (el contingut de la BBC One en alta definició).

A banda d’aquesta oferta, a Escòcia ofereix tres canals més (BBC One Scotland, BBC Two Scotland i BBC Alba); al País de Gal·les, dos (BBC One Wales i BBC Two Wales), i al nord d’Irlanda, dos més (BBC One Northern Ireland i BBC Two Northern Ireland).

República francesa
L’ens públic audiovisual francès, France Télévisions, ofereix set canals a la seva audiència: France 2 (generalista), France 3 (generalista, amb desconnexions regionals), France 4 (sèries i entreteniment), France 5 (divulgació i documentals), France Ô (cultural), Outre-mer 1ère (generalista per als territoris d’ultramar) i France 2 HD (el contingut de France 2 en alta definició).

Itàlia
La RAI italiana és un dels ens que ofereix una oferta més àmplia als seus teleespectadors, conformada per Rai 1 (generalista), Rai 2 (entreteniment i sèries), Rai 3 (cultural i desconnexions regionals), Rai 4 (juvenil), Rai 5 (cultural), Rai News (informació 24 hores), Rai Sport 1 i Rai Sport 2 (esportius), Rai Movie (cinematogràfic), Rai Yoyo i Rai Gulp (públic infantil i adolescent, respectivament; comparteixen freqüència), Rai Storia (divulgació), Rai Premium (espectacles i esdeveniments en directe), Rai Scuola (educatiu i formatiu) i Rai HD (el contingut de Rai 1 en alta definició).

Portugal
La televisió pública portuguesa, Rádio e Televisão de Portugal (RTP), manté en antena set canals , més tres d'altres per als seus territoris no-continentals: RTP1 (generalista), RTP2 (cultural), RTP Memória (programes antics), RTP Mobile (sèries), RTP Informação (informació continuada), RTP Música (musical), RTP HD (els continguts de RTP1 en alta definició), RTP África (dedicat a les comunitats lusòfones africanes), RTP Madeira (canal generalista de les illes Madeira), RTP Açores (canal generalista de les illes Açores).

Dinamarca
L'oferta de l'ens públic danès Danmarks Radio (DR) està conformada per sis canals : DR 1 (generalista), DR 2 (cultural i documental), DR K (cultural), DR Ramasjang (infantil i juvenil) i DR HD (continguts de tots els canals del grup en alta definició), a més a més del canal DR Update (informatiu, concebut el 2007 per ser emès només per Internet però que ara també es pot sintonitzar via TDT).

Holanda
La Nederlandse Publieke Omroep (NPO) emet fins a quinze canals diferents: Nederland 1 (generalista), Nederland 2 (cultural), Nederland 3 (públics infantil, adolescent i juvenil), 101 TV (juvenil), Best 24 (entreteniment), Consumenten 24 (aspectes relacionats amb el consum), Cultura 24 (cultural), Geschiedenis 24 (històric), Holland Doc 24 (documentals), Humor TV 24 (comèdia), Journaal 24 (informació continuada), Politiek 24 (informació parlamentària), Spirit 24 (religió), Sterren 24 (musical) i Z@ppelin 24-Familie 24 (infantil i familiar).

Suècia
Sveriges Television compta amb set canals en antena arreu de Suècia, a més a més d'un de regional: SVT 1 (generalista), SVT 2 (cultural i documental), SVTB (infantil), Kunskapskanalen (educatiu), SVT24 (informació continuada), SVT 1 HD (SVT1 en alta definició) i SVT 2 HD (SVT2 en alta definició).

Grècia
La Corporació Grega de Televisió ( EPT , en les seves sigles en grec), disposa de sis canals en antena: ET1 (generalista), NET (generalista), ET3 (generalista), Cinesport+ (esportiu i cinematogràfic), Prisma+ (totalment adaptat a espectadors amb discapacitats) i EPT HD (continguts diversos emesos per l’ens en alta definició).

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació