El benefici de Grifols fins al març cau un 12,2%

per Redacció Barcelona, 29 d'abril de 2010 a les 09:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'abril de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El benefici net de l'empresa d'hemoderivats Grifols ha caigut un 12,2% en el primer trimestre de l'any en comparació del mateix període de l'any anterior, i s'ha col·locat en 36 milions, segons que ha comunicat avui l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Segons que assegura l'empresa, la baixada dels beneficis es deu bàsicament que "el tipus de canvi ha afectat el negoci de Grifols, com ja va passar en l'últim trimestre de 2009", ja que el grup compta amb importants inversions als Estats Units.

Els ingressos totals s'han col·locat en 237,7 milions, un 3,3% més, en bona part per l'augment de quota de mercat als Estats Units, on les vendes creixen un 8,8% respecte als tres últims mesos de 2009.

El resultat brut d'explotació fins al març d'aquest any ha estat de 72,1 milions d'euros, situant-se en nivells similars als de l'exercici precedent.

En canvi, la captació de nous recursos financers duta a terme durant l'any 2009 ha suposat l'augment de les despeses financeres, que Grifols preveu que "seguiran impactant en el benefici net de la companyia en successius trimestres".

El deute financer net de Grifols en els tres primers mesos de 2010 es va situar en 609,7 milions d'euros, que suposa una ràtio de 2,3 vegades l'EBITDA, similar al registrat en el mateix període de l'exercici precedent, cosa que per a l'empresa "reflecteix la solidesa del balanç de la companyia".

La divisió Bioscience, que és la que ven hemoderivats, ha estat el principal motor dels ingressos del grup, ja que les vendes d'hemoderivats van augmentar un 5,3% en els tres primers mesos de l'any, arribant als 184,6 milions d'euros, que representa un creixement del 8,2% a tipus de canvi constant.

El grup també destaca l'increment de la demanda d'albúmina en un entorn de preus estables i d'immunoglobulina intravenosa (IVIG), principalment als Estats Units, on Grifols guanya quota de mercat.

A més, les vendes de la divisió Diagnostic també han estat ascendents, ja que van créixer un 5,5% en relació amb el mateix període de 2009, situant-se en 27,3 milions d'euros, "gràcies als progressius augments registrats en les vendes de targetes de reactius", segons l'empresa.

De la seva banda, les vendes de la divisió hospitalària s'han mantingut en nivells similars als del primer trimestre de l'any anterior, arribant als 21,9 milions d'euros per les menors inversions públiques i privades en sistemes d'automatització hospitalària a Espanya, com a conseqüència de la racionalització de la despesa sanitària.

Finalment, la divisió de matèries bàsiques va facturar aproximadament 4 milions d'euros per vendes de primeres matèries que, comparats amb els 12,6 milions d'euros del mateix període de 2009, suposen, tal com estava previst, una significativa reducció.

Grifols ha anunciat en la seva nota que construirà les noves instal·lacions de la farmacèutica portuguesa Bial a Espanya a través de la filial Grifols Engineering, ja que ha aconseguit l'adjudicació per a la seva construcció i el seu desenvolupament integral.

El projecte compta amb un pressupost de 10 milions d'euros, una superfície total de 5.000 metres quadrats construïts i està previst que finalitzi al setembre de 2011.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació