Marc Gasol fa el pas a l'eternitat: els Memphis Grizzlies retiren el dorsal 33

El pavelló del FedExForum és escenari d'una cerimònia emotiva i melancòlica, amb la presència de familiars, amics i excompanys

La retirada del dorsal 33 de Marc Gasol als Memphis Grizzlies
La retirada del dorsal 33 de Marc Gasol als Memphis Grizzlies | Memphis Grizzlies
Redacció
07 d'abril del 2024
Actualitzat a les 12:41h

Cap altre jugador tornarà a lluir la samarreta del 33 a Memphis. Des de la nit d'aquest dissabte, el dorsal quedarà reservat al sostre del FedExForum, l'estadi dels Grizzlies, i a la memòria del seu amo, Marc Gasol. I és que el club ha homenatjat el jugador de Sant Boi de Llobregat en una cerimònia emotiva i melancòlica en què l'han acompanyat familiars -entre ells el també exgrizzlie Pau Gasol-, amics i excompanys d'un dels millors combinats de la història de la franquícia, com Mike ConleyTony Allen i Zach Randolph -l'altre jugador amb el dorsal retirat-.

És el millor jugador de la història del bàsquet a la ciutat i així li ha fet saber el club i l'afició. Visiblement emocionat, després del visionat d'un vídeo commemoratiu i les declaracions dels seus companys, Gasol ha agraït "l'amor constant" que ha rebut i continua rebent de la ciutat. Fins i tot, quan els ha visitat com a rival i ha guanyat l'anell de l'NBA amb la samarreta dels Toronto Raptors.

El 33, considerat per molts un dels pivots més versàtils de la història de l'NBA, també va aconseguir arribar tres vegades All-Star de la lliga i va ser el Jugador Defensiu de l'Any el 2013. I, amb la selecció espanyola, va aconseguir dues vegades medalla de plata olímpica. Ara és el president del Bàsquet Girona, on s'ha retirat com a jugador aquest mes de gener.