Vi o cervesa? Harvard assenyala quina beguda és més perjudicial per a la salut

L'evidència científica és rotunda i apunta que l'alcohol és sempre perjudicial, en totes les formes

Una copa de vi i un got de cervesa
Una copa de vi i un got de cervesa | Pexels
Nació
29 de març del 2024
Actualitzat a la 13:43h
Hi ha determinats mites de la nutrició que la societat sembla haver acceptat com a vàlids. Un és que una copa de vi al dia és saludable. Un altre, que la cervesa és una bona opció perquè és molt nutritiva. Si bé l'evidència científica no deixa espai per al dubte i assenyala que l'alcohol és perjudicial per a la salut en totes les seves formes, un estudi de la Universitat Harvard determina quina de les dues begudes ho és menys.

Tot i que els investigadors afirmen que, en dosis moderades, l'alcohol pot protegir contra patologies cardiovasculars, comporta riscos més elevats de desenvolupar altres malalties com diversos tipus de càncer. Així, subratllen que no existeixen evidències per a recomanar el consum del vi i la cervesa.

Si bé, destaquen que el vi és relativament ric en polifenols, unes substàncies antioxidants i antiinflamatòries relacionades amb beneficis circulatoris i neurològics. La cervesa també en té, però en una menor proporció. Amb tot, però, hi ha aliments molt més complets i saludables si el que es busca és la ingesta de polifenols, com el tomàquet, els fruits vermells, la ceba morada i el raïm, per exemple.