La borrasca Nelson ja deixa quatre víctimes mortals a l'Estat, dues a Catalunya

La Creu Roja, Salvament Marítim, Bombers i Mossos despleguen un important dispositiu a la platja del Miracle de Tarragona, on han mort un menor i un adult pel fort onatge

La Punta del Miracle de Tarragona, on han mort dues persones aquest dijous
La Punta del Miracle de Tarragona, on han mort dues persones aquest dijous | ACN
28 de març del 2024
Actualitzat a les 22:19h
La borrasca Nelson, que aquests dies assetja la península Ibèrica, ja deixa quatre víctimes mortals a l'Estat. Dues a la costa de Tarragona aquesta mateixa tarda. Es tracta d'un menor de 16 anys i un adult de 32 que han perdut la vida a la platja del Miracle. El primer ha caigut a l'aigua mentre era amb un grup d'amics i ja no ha pogut sortir.

Segons han confirmat fonts policials, davant dels crits d'auxili dels seus acompanyants, el segon s'ha tirat per salvar-lo, i tot i que l'ha arribat a agafar, el mal estat del mar els ha separat i tampoc ha pogut tornar a la superfície.

En aquest context, s'ha activat un important dispositiu per combatre la mala mar i les fortes onades. L'avís del succés s'ha rebut a un quart de tres de la tarda. Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat efectius de la Creu Roja, Salvament Marítim —concretament l'helicòpter Helimer 221 i l'embarcació LS Ariel—, Bombers de la Generalitat, així com la unitat marítima dels Mossos d'Esquadra.

Tot i que totes dues víctimes mortals han estat rescatades inicialment, han acabat morint poc després. A qui sí que han pogut salvar els serveis d'emergència són dues persones que també s'han llençat a l'aigua per socórrer-les. Ha calgut, però, l'helicòpter i l'embarcació de la Creu Roja per fer-ho. Després, els Bombers han intervingut des de terra per intentar apartar de la costa totes les persones congregades a la zona.

La Guàrdia Civil ja s'ha fet càrrec de la investigació i ha començat a prendre declaració dels testimonis. Psicòlegs del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han atès els presents que ho requerien.
 

Dues víctimes més a Astúries

Les altres dues persones que han mort ha estat a Astúries després de ser arrossegades al mar per culpa del fort onatge. Són una dona i un turista, que han mort a pocs minuts de distància i a dues localitats diferents del principat. D'una banda, l'home ha perdut la vida a San Esteban quan estava mirant el mar a l'altura de la Punta de la Barra.

Ha estat en aquest precís moment que l'han engolit les onades. Ràpidament, testimonis del fet han donat l'avís d'alerta, segons ha informat el 112 d'Astúries. Eren quarts de dues del migdia i tot i la ràpida actuació de les autoritats, no s'ha pogut fer gaire més que certificar la seva defunció.

"A les 13:48 del migdia l'equip informa que ha localitzat i recuperat el cos sense vida de l'home", ha informat el Servei d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU) a través d'un comunicat. Només uns minuts abans, a les 23:59, el 112 ha rebut una altra alerta després que una dona s'hagi precipitat al mar a Cudillero.

Segons els mateixos serveis d'emergència, uns testimonis s'han adonat del que passava quan el cos de la dona ja estava xocant contra les roques per les fortes onades. "Mentre es mobilitzava el SAMU, ens han notificat que una llanxa ja l'havia rescatat i la duia al port. La dona estava inconscient i li estaven fent tasques de reanimació", han donat a conèixer. Però, novament, tot i l'actuació ràpida dels serveis d'emergència tampoc s'ha pogut fer res per salvar-li la vida.