El truc infal·lible per tallar ceba sense plorar

Una usuària de TikTok comparteix un mètode que es basa en l'ús de dos únics elements que contraresten els efectes del tubercle

La ceba, un aliment molt ben valorat
La ceba, un aliment molt ben valorat | Europa Press
Nació
28 de març del 2024
Actualitzat a la 13:12h
La gastronomia mediterrània destaca per la varietat de productes naturals de gran qualitat que incorpora. I, entre tots ells, destaca la ceba, present a tota mena d'amanides, la truita de patates, sofregits... Si bé, cuinar-la és incòmode i implica acabar amb els ulls plorosos, ja que quan es talla, es produeixen trencaments cel·lulars que alliberen un enzim anomenat alinassa, que acaba donant lloc a la creació de syn-propanotial-S-óxid, responsable de la irritació ocular i el llagrimeig.

Per això, la humanitat ha buscat diversos remeis per tal d'evitar aquests inconvenients quan cuina la ceba i, ara, una usuària de la xarxa social TikTok n'ha compartit un de molt senzill i eficaç. Bàsicament, consisteix en l'ús d'un paper de cuina o un drap mullats. Si es col·loquen a prop de la ceba, els plors hauran acabat.

I és que els enzims que els enzims d'alinassa que desprèn el tubercle se senten atrets per la font d'aigua més propera, que normalment són els nostres ulls. Així, quan se li ofereix una font millor, se centra en aquesta i no arriba a la cara del cuiner. Tota una revolució rere els fogons.