Sorteig | Nació et convida «Saben aquell», la gran pel·lícula de la vida d'Eugenio

Sortegem cinc entrades dobles per al film de David Trueba protagonitzat per David Verdaguer, la proposta d'abril del Cicle Gaudí

David Verdaguer és Eugenio a «Saben aquell»
David Verdaguer és Eugenio a «Saben aquell» | Acadèmia del Cinema Català
Nació
28 de març del 2024
Actualitzat a les 11:22h
Eugenio, David Trueba i David Verdaguer. Tres raons poderoses per anar al cinema, però en el cas de Saben aquell es tracta d'una combinació genial que converteix la recomanació en un must. A més, l'extremenya Carolina Yuste borda el personatge de Conchita Alcaide, parella d'Eugenio i motor de la carrera de l'artista. Ho fa en un català perfecte, après en pocs mesos i que ha despertat l'admiració de tothom.

El biopic sobre l'humorista català Eugeni Jofra i Bafalluy és, sens dubte, una de les millors pel·lícules imprescindibles de la gran collita del cinema català del 2023. Si no has pogut veure-la, ara tens una nova oportunitat. És el film d'abril del Cicle Gaudí, el cicle estable de cinema català.


La pel·lícula, dirigida pel prestigiós David Trueba, es va estrenar el novembre i ara es torna a projectar en sales i equipaments de més d'un centenar de viles i ciutats del país, a preu reduït –podeu consultar dia i hora i horaris aquí-.

Nació, en col·laboració amb l'Acadèmia del Cinema Català, sorteja cinc entrades dobles per a qualsevol de les projeccions –els guanyadors podran escollir la localitat-. 


Barcelona, finals dels 60. Eugenio Jofra, un jove joier, coneix Conchita en un autobús de línia. L’atracció és instantània i tots dos comencen la història d’amor de les seves vides. Eugenio aprèn a tocar la guitarra per acompanyar Conchita, per a la qual cosa haurà de lluitar contra la por escènica.

Comença així la carrera musical dels dos. Quan Conchita s’ha d’absentar durant dues setmanes de Barcelona, convenç Eugenio que dugui les actuacions a terme tot sol. Quan torna, Eugenio ha esdevingut un fenomen de l’humor underground de la ciutat.

A poc a poc, entre tots dos aniran construint el personatge: les ulleres, la camisa negra, el tamboret, les cigarretes i el got de tub, que es convertirà en un èxit inesperat en una Espanya deprimida que busca desesperadament riure’s amb aquest singular còmic que comença tots els seus acudits amb “Saben aquell…”.
 

Set Gaudí i un Goya 

Saben aquell ha triomfat arreu. Destaquen els set premis Gaudí -entre els quals els guardons a millor actor i millor actriu". De fet, David Verdaguer s'ha convertit en el primer a aconseguir tres estatuetes de l'Acadèmia de Cinema Català. També va repetir premi a la cerimònia dels Goya, però aquí la pel·lícula de David Trueba es va haver de conformar amb un dels onze premis que optava

 

Fitxa tècnica

Direcció: David Trueba
Guió: David Trueba, Albert Espinosa
Productora: Ikiriu Films, Atresmedia Cine, La Terraza Films
Estrena: 1 de novembre de 2023
Durada: 117 minuts
Gènere: comèdia, drama
Qualificació: no recomanada per a menors de 7 anys
Versió: original en en català
Intèrprets: Carolina Yuste, Cristina Hoyos, David Verdaguer, Jordi Corominas, Marina Salas, Pedro Casablanc, Ramon Fontserè

 

Bases del sorteig

- Els guanyadors obtindran una de les cinc entrades dobles per a la projecció de Saben aquell en el marc del Cicle Gaudí.

- El termini per participar en el sorteig es tancarà el dimarts 2 d'abril a les 23.59.

- Un cop fet el sorteig, Nació contactarà per telèfon amb els guanyadors, a qui es demanarà el seu DNI. Si no responen a la trucada, automàticament es passarà al següent de la llista.

- Només es pot participar en el sorteig una vegada.

- Per qualsevol dubte, es pot contactar amb la redacció mitjançant el correu [email protected].

- Per participar en el sorteig cal acceptar la política de privacitat de Nació. També es pot optar a rebre els diversos butlletins de Nació marcant la casella corresponent.