Les hores que cal dormir en funció de l'edat, segons els metges

Amb el pas del temps, la quantitat de son mínima disminueix, tot i que cada persona té necessitats diferents

Un bon descans és primordial per a una bona salut
Un bon descans és primordial per a una bona salut | Europa Press
Nació
28 de març del 2024
Actualitzat a les 10:37h
Dormir és un bé preuat que molts anhelen, mentre que altres no tenen cap inconvenient a dormir hores i hores s'aixequen ben descansats. Però, quantes hores cal dormir? Quin és el nombre indicat per saber que s'ha descansat suficient? El metge de família, psicòleg clínic i expert en problemes de son, el doctor Darío Fernández, assegura a Infosalus que el cos té necessitats diferents en cada etapa de la vida per poder dur a terme amb èxit les seves funcions.

Sembla que hi ha una regla universal: amb l'edat, disminueixen les hores de son necessàries. És també cert, però, que el temps de descans varia per a cada persona en funció de la seva activitat i característiques. Sigui com sigui, la norma general indica que els humans necessitem dormir la tercera part del dia, és a dir, unes 8 hores més o menys, "tot i que aquí entra la variabilitat és la norma", diu.

De fet, reconeix que hi ha persones que amb sis hores poden aguantar la jornada sense problemes sense sentir-se cansats i a ple rendiment, mentre que d'altres, en canvi, necessiten dormir 10 hores. Amb tot, el doctor Fernández detalla el nombre d'hores orientatiu en funció de l'edat.

Pel que fa als nadons, necessiten dormir fins a 18 hores diàries; mentre que els infants menors de dos anys, de 13 a 15 hores, amb dues migdiades. Dels 3 als 5 anys, els nens han de dormir de 10 a 12 hores, amb una migdiada; i dels 6 a 10, 10 hores i sense migdiada: Ja amb 11 anysi fins als 16, cal un total de 9 hores; i dels 25 anys en endavant, una mitjana de 8 hores. Pel que fa a la gent gran, a partir dels 60 anys aproximadament, poden tenir suficient amb 6 hores diàries de son.