Les mones més populars d'aquesta Pasqua: de «Bola de Drac» a Aitana Bonmatí

Els pastissers estimen vendre unes 800.000 unitats amb uns preus similars als de 2023

Mones de Pasqua de 'Bola de drac'
Mones de Pasqua de 'Bola de drac' | Albert Hernández / ACN
Nació
28 de març del 2024
Actualitzat a les 8:53h
Arriba una nova Pasqua i els padrins s'afanyen a aconseguir les millors mones per als seus fillols. Enguany, els pastissers calculen que es vendran unes 800.000 mones amb uns preus semblants els de 2023 i apunten les temàtiques més populars. El vicepresident del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Miquel Zaguirre, destaca que la sèrie de Bola de Drac torna a tenir una “molt bona tirada” després de la mort del seu creador, Akira Toriyama, però assegura que hi haurà una gran diversitat de mones.

I és que també destaquen personatges femenins com ara la Mia, una iniciativa del gremi i la Universitat de Barcelona per promocionar la ciència, la jugadora del Barça Aitana Bonmatí i la pel·lícula Barbie. D'altra banda, les tradicionals creacions artesanes diverses arreu del país, com la selecció d'animals de l'osonenc Lluc Crusellas i el seu icònic elefant de xocolata, mantindran la popularitat dels darrers anys.

Als aparadors de les pastisseries ja fa dies que hi ha mones exposades, perquè la seva venda "es reparteix molt" en els dies previs a la celebració, explica Zaguirre. Amb tot, apunta que "les jornades fortes" es concentraran entre Dissabte Sant i Diumenge de Resurrecció, però sobretot Dilluns de Pasqua.

Tanmateix, Zaguirre assegura que l'encariment de productes com el cacau "no repercuteix en la figura de xocolata o el pastís", encara que no descarta que ho faci de cara a l'any vinent. Per això, considera que els preus són similars els de 2023. Una conservació dels preus que el professor d'EAE Business School, Francesc Rufas, justifica perquè "ja es va repercutir en bona part aquest augment de preus de matèries primeres l'any passat". Rufas recorda els creixements d'un 55% en un any de la xocolata, "per la pujada mundial dels preus del cacau", així com un increment d'un 30% anual dels ous, un 16% del sucre i un 10,3% de la mantega.