Els moments crítics de l'operació sortida de Setmana Santa: quan hi haurà més cues?

El SCT incorporarà per primera vegada dos carrils addicionals de sortida a l'AP-7 davant la previsió de 575.000 desplaçaments des de l'àrea de Barcelona

Trànsit a l'autopista AP-7
Trànsit a l'autopista AP-7 | Xavier Pi
Nació
27 de març del 2024
Actualitzat el 28 de març a les 12:10h
El Servei Català de Trànsit (SCT) incorporarà per primera vegada dos carrils addicionals de sortida de l'AP-7 per afavorir la circulació en l'operatiu especial de Setmana Santa. Tot, davant la previsió que es produeixin fins a 575.000 desplaçaments de sortida des de la zona de Barcelona i uns 590.000 de retorn. Al seu torn, els Mossos d'Esquadra desplegaran 1.719 efectius i realitzaran 1.540 controls.

En aquest sentit, el director del SCT, Ramon Lamiel, que ha detallat que serà la tarda d'aquest dijous quan hi haurà més retencions, mentre que les tardes del divendres i del dissabte és quan es preveu que es produeixen més accidents de trànsit. Per això, el SCT ha demanat "prudència" als conductors. El gruix més important de desplaçaments s’espera durant el retorn de diumenge i dilluns.

D'altra banda, els carrils addicionals a l'AP-7 se situaran als trams entre Montornès del Vallès i Sils i entre Martorell i Banyeres del Penedès, ja a partir de la tarda d'aquest dijous. Es tracta d'una mesura inèdita per a minimitzar les incidències a la via catalana on es produeixen més sinistres.