Expulsen una dona d'una perruqueria de Mallorca per parlar en català: «Fora, estem a Espanya»

La Conselleria de Consum de les Illes Balears ha respost la víctima que la denúncia no tindrà cap conseqüència pel propietari, ja que no recullen "demandes d'aquest tipus"

L'últim cas de discriminació lingüística ha tingut lloc en una perruqueria d'Inca
L'últim cas de discriminació lingüística ha tingut lloc en una perruqueria d'Inca | Pixabay
Nació
27 de març del 2024
Actualitzat a les 12:56h
La discriminació envers el català està lluny d'acabar. L'últim cas ha tingut lloc aquest dimarts en una perruqueria d'Inca, a les Illes Balears, on una clienta ha estat expulsada del local per l'ús de la llengua. A més, la víctima ha denunciat els fets a la Conselleria de Consum -controlada pel govern del PP-, que ja li ha deixat clar que el propietari no tindrà cap repercussió pel succeït, ja que ells no recullen "denúncies d'aquesta mena".
 
Segons ha avançat el diari Ara, la clienta, ja asseguda a la cadira, ha explicat el que volia en català i el propietari li ha demanat que parlés en castellà. Davant la petició, la víctima ha començat de nou canviant de llengua al moment, ja que segons exposa "no té cap problema per parlar en castellà o en anglès".

Tot i això, el conflicte ha sorgit quan ella estava explicant-se en llengua castellana. Segons explica, hi ha hagut un moment en el qual no li sortia una paraula i ha decidit tornar al català per expressar-se correctament. Ha estat aquí, quan el propietari del local ha esclatat, empenyent-la i fent-la fora a crits: "T'he dit en castellà. Fora del meu local".

D'acord amb les seves declaracions, la víctima ha marxat del local tremolant davant de la situació i, una vegada fora, el propietari i un company seu han sortit per la porta a crits de "Som a Espanya. El mallorquí no és un idioma" mentre la insultaven amb gestos tots dos. La perruqueria en qüestió té el nom de Makeover.