Les tres claus per reconèixer un formatge de qualitat i saludable

Una dietista i nutricionista explica que un bon producte només ha de contenir quatre ingredients i remarca la importància de fixar-se en l'etiqueta

Diferents formatges en un expositor
Diferents formatges en un expositor | Unsplash / Azzedine Rouichi
Nació
27 de març del 2024
Actualitzat a les 11:33h
El formatge és un dels elements estrella de la gastronomia mediterrània. És un gran acompanyant pel pa amb tomàquet i no pot faltar en qualsevol pasta o pizza, per exemple. Generalment, també és un producte força saludable si es consumeix en les quantitats adequades i es controla l'excés de sal que conté.

Aprofitant el Dia mundial del formatge, que se celebra aquest dimecres, la dietista-nutricionista AndreaSorinas explica en declaracions a Europa Press les claus per reconèixer els formatges de qualitat respecte a la resta que no tenen unes característiques tan saludables i exquisides.

Sorinas explica que el primer condicionant que cal tenir en compte a l'hora de comprar un formatge és que porti únicament quatre components: llet, quall, fermentslàctics i sal. Això, segons explica l'especialista en nutrició clínica i patologies digestives, posa en evidència que el formatge està "mínimament processat": "Al supermercat es venen molts productes que no es poden considerar formatge, i per això no deixen posar-ho a l'etiqueta".

Les altres dues claus per trobar el formatge bo al supermercat és que a l'etiquetatge aparegui que pot portar clorur càlcic i que a l'embolcall hi aparegui la paraula "formatge". Sorinas es refereix que alguns fabricants "juguen amb la imatge del producte" i fan servir altres paraules com "per a gratinar", "per a fondre", "llesca de formatge" o "sandvitx".

Per altra banda, la dietista i nutricionista assegura que la grassa dels làctics "no és tan dolenta" i que no està associada amb l'obesitat o amb malalties cardiovasculars. Sobre el mètode per menjar-los de manera més sana, recomana comprar el formatge i ratllar-lo manualment o fondre'l de manera natural.