El temps per Setmana Santa a Catalunya: la borrasca Nelson deixarà pluges generalitzades

La previsió del Meteocat manté l'escenari d'inestabilitat dels últims dies, amb un episodi de ruixats acompanyats de fortes ratxes de vent

Les Masies de Voltregà, a Osona
Les Masies de Voltregà, a Osona | Carme Molist
Nació
27 de març del 2024
Actualitzat a les 9:54h

Males notícies per qui té vacances per Setmana Santa. El primer tram d'aquest període ha estat marcat per les pluges i la previsió dels pròxims dies no preveu cap canvi. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), l'aigua i la neu seran protagonistes al cel de dijous fins diumenge i afectaran bona part del país.

I és que Catalunya viu un canvi de temps caracteritzat per la caiguda de les temperatures i l'arribada de precipitacions. La inestabilitat anirà a més i els ruixats i les tempestes guanyaran terreny. Els ruixats es deixaran veure abans dels dies festius, però cauran de manera més intensa tant dissabte com diumenge.
 

Previsió del temps per als pròxims dies: inestabilitat

El còctel meteorològic no acabarà només en les pluges. La borrascaNelson que arriba a la península Ibèrica deixarà un episodi de fortes ratxes de vent que ha deixat diverses comarques en alerta durant els pròxims dies i, com a conseqüència, també suposen un perill per l'estat de la mar.