Collboni trenca el cordó sanitari de Barcelona a Vox per acceptar un prec

Junts, PSC, BComú i ERC havien acordat un pla per aïllar la ultradreta a l'Ajuntament i que no tingués cap incidència durant tot el mandat

Gonzalo de Oro-Pulido, líder de Vox a l'Ajuntament de Barcelona
Gonzalo de Oro-Pulido, líder de Vox a l'Ajuntament de Barcelona | Hugo Fernández
Nació
22 de març del 2024
Actualitzat a les 16:38h
L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha posat fi al cordó sanitari que es va aprovar desplegar a l'Ajuntament contra la presència del partit d'extrema dreta Vox. El passat 17 de gener, Junts, PSC, BComú i ERC van accedir a formalitzar un pla per aïllar la ultradreta al consistori barceloní i que no tingués cap incidència durant tot el mandat.

En aquell text conjunt, es va decidir "no normalitzar ni legitimar l'acció política de formacions d'extrema dreta" i "no subscriure cap iniciativa d'impuls i control conjunta amb aquestes formacions i evitar que prosperin les seves iniciatives". La iniciativa anava en la línia de la qual també es va acordar al Parlament.

Tanmateix, aquest divendres, Vox ha portat un prec a l'alcalde -dins de la part d'impuls i control- perquè cada vegada que hi hagi un acteterrorista després es col·loqui una placa commemorativa que també faci constar "el grup terrorista responsable de l'atemptat". Collboni -responent en castellà- ha acceptat el prec sense matisos.

El batlle ha matisat que "no es parteix de zero, però es pot fer més" i per això ha repetit que la regidoria de Memòria Democràtica ja està preparant una proposta d’espai memorial, que ha d’anar acompanyada d’un programa a les escoles. El promotor del prec ha estat José Vargas, un perfil polèmic entre els representants de les víctimes del terrorisme.
Arxivat a