Puigdemont engega una campanya de finançament pel 12-M i el retorn

El candidat de Junts posa en marxa una pàgina web en la qual es poden fer donacions i microcrèdits de cara a les eleccions

Conferència de Carles Puigdemont des d'Elna.
Conferència de Carles Puigdemont des d'Elna. | Hugo Fernández
22 de març del 2024
Actualitzat a les 10:58h

Carles Puigdemont ha posat en marxa aquest divendres una pàgina web des de la qual ha engegat una campanya de finançament de cara al 12-M i a un possible retorn a Catalunya. Just l'endemà d'anunciar que serà cap de cartell de Junts als comicis al Parlament i que aposta per ser al ple d'investidura en cas de tenir els suports necessaris, Puigdemont reclama la col·laboració econòmica dels seus seguidors. Hi ha quatre tipus de maneres de participar-hi:
amb donacions, amb microcrèdits, fent-se voluntari o fent-se apoderat.

A la pàgina hi ha el vídeo sencer de la conferència a Elna, els enllaços a les xarxes i també una frase que pretén resumir l'esperit del text pronunciat ahir: "Avui començo el compte enrere de
la retornada, que només té sentit si és al servei del país. Encara que els jutges es rebel·lin i es neguin a complir la llei, assistiré igualment al ple del Parlament si tinc la majoria per ser investit". L'expresident també va fer una crida a la unitat, però no es va estalviar dards contra ERC, que va rebutjar ràpidament una llista unitària perquè seria una fórmula del "passat".

La conferència d'aquest dijous, amb gran assistència de públic, va servir per donar el tret de sortida de la campanya del seu partit, que confia en el seu principal actiu electoral per derrotar Salvador Illa i Pere Aragonès. Davant la plana major juntaire, Puigdemont va plantejar una candidatura que vagi més enllà del partit, va destacar els èxits de la negociació "efectiva" amb el PSOE i la necessitat el referèndum acordat. També va abordar la gran pregunta que sobrevolava la sala: tornarà? Ho farà, però només si hi ha una majoria que el pugui investir.