Els Mossos acusen Bartomeu de manipular l'auditoria del «Barçagate»

Les defenses del cas demanaran anul·lar l'informe policial en què es conclou que l'encàrrec a PWC, que va costar 400.000 euros al club, perseguia l'“interès personal” de l'expresident

Bartomeu, durant el seu comiat del Barça
Bartomeu, durant el seu comiat del Barça | FCB
14 de març del 2024
Actualitzat a les 16:34h
L'expresident del Barça, Josep Maria Bartomeuhauria manipulat l'auditoria del Barçagate perquè li fos favorable. Així es desprèn d'un informe dels Mossos d'Esquadra avançat per El País en què han conclòs que l'encàrrec a Price WaterHouse Coopers (PWC), pel qual el club va arribar a pagar 400.000 euros, perseguia l'"interès personal" de l'expresident blaugrana, de l'aleshores cap de serveis jurídics, Román Gómez Ponti, i dels exdirectius Jaume Masferrer i Òscar Grau.

Tots ells estan sent investigats per "encobrir la contractació irregular" d'una sèrie de serveis pagats durant el mandat de Bartomeu. Parlem, tal com es va destapar el 2020, de 2,3 milions d'euros gastats en només tres anys a I3 Ventures i d'altres companyies d'un mateix propietari, Carlos Ibáñez, que perseguien l'objectiu de "monitorar" la imatge del Barça a les xarxes socials. Aquesta, almenys, és la versió que va oferir el club.

En realitat, el que va descobrir la Cadena Ser és que aquestes xifres astronòmiques van servir per difamar rivals de Bartomeu i jugadors del primer equip masculí amb qui el president s'havia barallat. Els Mossos han considerat ara que els més de dos milions poden suposar un nou delicte d'administració deslleial.

La junta directiva d'aleshores va encarregar a la multinacional una investigació sobre les contractacions. La meta era conèixer si tot el que s'havia pagat a les companyies d'Ibáñez entraven dins del preu de mercat. Per això, ha indicat la policia catalana, només calia comparar els contractes amb d'altres amb les mateixes característiques. Segons el que han conclòs els i les investigadores, com a mínim una de les tres ofertes que el Barça va entregar a PWC l'havia fet el mateix Ibáñez.

Amb tot, els Mossos tenen la hipòtesi que els contractes es van fraccionar artificialment. Tot, com dèiem, amb el propòsit final de millorar la imatge pública de Bartomeu i perjudicar la dels seus rivals a la presidència. Els Mossos han detallat que l'expresident i el seu nucli dur haurien manipulat dades i ocultat informació a PWC perquè l'auditoria del cas li anés de cara.

Ara, les defenses del cas ja preparen un escrit amb què demanaran anul·lar l'informe dels Mossos, que ha estat remès al jutge instructor. Han al·legat que rebutgen les conclusions que es desprenen del text i han apuntat que no s'ha de tenir en compte perquè inclou missatges entre els investigats i el seu equip legal.