Rússia llança un atac amb drons a escassos metres del comboi de Zelenski

El president ucraïnès i el primer ministre grec es trobaven de visita oficial a Odessa quan han sentit explosions molt a prop: "Aquesta guerra afecta tothom i no perdona a ningú"

Zelenski i el primer ministre grec, de visita oficial a Odesa
Zelenski i el primer ministre grec, de visita oficial a Odesa | Govern ucraïnès
Lluís Girona
06 de març del 2024
Actualitzat a les 18:26h
Escalada important en la guerra a Ucraïna. Rússia ha llançat aquest dimecres un atac amb drons a escassos metres del comboi en què viatjava el president ucraïnès Volodímir Zelenski. Els fets han ocorregut durant la visita a Odessa que feia al costat del primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis, i els dos líders n'han sortit il·lesos. Per ara, el Kremlin no ha explicat els fets ni si el seu objectiu era el màxim mandatari ucraïnès.

Del mateixa atac n'ha informat Zelenski en una compareixença en què també ha confirmat que arran dels fets hi ha hagut diversos morts i ferits. El primer ministre grec ha afegit que es trobaven a les instal·lacions portuàries d'Odessa, gairebé al final de la seva visita oficial, quan han sentit les sirenesantiaèries i explosions molt a prop.

"Entenem que aquesta guerra afecta tothom i no perdona a ningú", ha assegurat el primer ministre grec després de participar juntament amb Zelenski en un acte d'homenatge a les 12 víctimes -cinc d'elles menors- en un atac el passat cap de setmana a la zona residencial d'Odessa.
 
L'atac és un pas més en l'escalada de tensions entre Occident i Rússia en les últimes setmanes. El president francès Emmanuel Macron era el primer a advertir que cal "preparar-se per un atac de Rússia", mentre que el Kremlin responia que veia inevitable la guerra amb l'OTAN si enviava les seves tropes a Ucraïna. Fins i tot el president VladímirPutin va amenaçar amb armes nuclears que poden "destruir la civilització".