El jutge cita com a imputat Negreira: «Està capacitat per declarar»

L'informe dels forenses revela que l'exvicepresident dels àrbitres conserva les facultats mentals per ser jutjat i Aguirre demana que declari en el cas pels pagaments del Barça

José María Enríquez Negreira, en una imatge d'arxiu
José María Enríquez Negreira, en una imatge d'arxiu | Cedida
25 de gener del 2024
Actualitzat a la 13:44h
Negre sobre blanc. L'informe dels forenses ha deixat clar que José María Enríquez Negreira sí que està malalt. No obstant això, qui va ser vicepresident de l'estament arbitral espanyol, que ara té 78 anys, sí que conserva les facultats mentals per ser jutjat i, per tant, està "capacitat per declarar". 

Amb aquesta conclusió, el titular del Jutjat d'Instrucció 1 de Barcelona, el jutge Aguirre, l'ha citat com a imputat en la causa pels pagaments procedents del Barça. I és que l'exvicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA) va rebre durant prop de dues dècades i per part de diferents presidents que ara estan sota sospita.

L'auto del jutge que lidera el conegut com a cas Negreira i que aquest mateix dijous al migdia ha refermat la seva imputació és un revés a la defensa de l'exvicepresident dels àrbitres. Recentment, els seus advocats havien al·legat que Negreira patia una deterioració cognitiva que l'incapacitava per afrontar un procés penal d'aquestes característiques, la qual cosa ara ha quedat desmentida.