L'única ciutat de l'Estat on mai ha caigut la Grossa de Nadal

Madrid lidera el rànquing de primers premis per davant de Barcelona, mentre que Vic i la mítica Sort també s'han vist agraciats amb "El Gordo"

Celebració de la Grossa de Nadal a Barberà del Vallès
Celebració de la Grossa de Nadal a Barberà del Vallès | Juanma Peláez
Nació
23 de novembre del 2023
Actualitzat a les 18:54h
S'apropa Nadal i en aquestes dates hi ha una tradició que ja és inamovible: els sorteigs extraordinaris de la loteria. A Catalunya hi ha laGrossa de Cap d'Any, però molts catalans també decideixen provar sort a la Grossa de Nadal que organitza l'Estat, conegut com El Gordo.

I la sort va com va, i cau on cau. Però hi ha una ciutat a l'Estat que és la gran desafortunada, ja que és l'única mínimament gran en nombre d'habitants on mai hi ha caigut el primer premi. Es tracta de Melilla: mai en els 200 anys d'història que té la Grossa de Nadal hi ha hagut el número guanyador de El Gordo. Però no tot va de fortuna, sinó que també es tracta de probabilitats.

A la ciutat espanyola a l'Àfrica hi ha 86.000 habitants, una xifra que es queda curta si es compara amb altres ciutats amb més sort- i, a més, hi ha molt poca tradició de participar en la loteria extraordinària de Nadal. De fet, els ciutadans melillencs són els que menys hi inverteixen: 13,72 euros de mitjana en comparació als 64,88 del conjunt dels espanyols. Casualment, però, el premi més gran de la història de Melilla va ser fa molt poc, el 2020, quan el 86986 va portar un cinquè premi a la ciutat autònoma.

Probablement pel nombre d'habitants combinat amb el factor sort, la ciutat que històricament ha estat més premiada és Madrid, amb un total de 82 primers premis en 200 anys de sorteigs. Per darrere hi ha Barcelona, amb 42 ocasions en què ha caigut la Grossa, seguida de Sevilla (17), Bilbao (14) o València i Saragossa (13). A Catalunya, altres ciutats amb fortuna són Vic i la mítica Sort amb quatre premis de la Grossa de Nadal.