Picabaralla entre Aragonès i Ayuso: «Catalunya sí que és una nació»

El president del Govern respon a les dues crítiques contra l'independentisme de la presidenta madrilenya, que en un vídeo a X ha enumerat tot un seguit de raons per assistir a la manifestació de diumenge contra l'amnistia

Pere Aragonès i Isabel Díaz Ayuso
Pere Aragonès i Isabel Díaz Ayuso | Nació
05 d'octubre del 2023
Actualitzat el 07 de març del 2024 a la 13:36h

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la líder de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, han protagonitzat aquest dijous al vespre una tensa baralla a X. La primera a atacar ha estat la madrilenya que, a través d'un vídeo ha enumerat tot un seguit de raons per les quals assistir a la manifestació d'aquest diumenge, 8 d'octubre, contra l'amnistia a Barcelona convocada per Societat Civil Catalana (SCC).


"Per la llibertat de Catalunya i d'Espanya sencera, aquest 8 d'octubre serem a Barcelona: a casa", amb aquesta breu, però contundent descripció Ayuso ha començat el que per a Aragonès ha estat una guerra mediàtica. "Perquè Espanya sí que és un estat de dret", al·legava com a primer motiu. "Perquè els colpistes sí que van cometre un delicte, perquè els espanyols sí que tenim dignitat, perquè Espanya sí que és una nació", ha reblat amb la mirada fixa a càmera. Per a la presidenta de la Comunitat de Madrid "tots som iguals davant de la llei" i per això una mesura de gràcia com l'amnistia no té cabuda, ni tan sols per als jutges i la policia que, a parer seu, "van complir amb el seu dret d'acord amb la llei i van servir tothom".

Ayuso s'ha referit a Catalunya i als seus governants com a "minories rabioses que odien l'Estat" i ha considerat que l'independentisme ha fet un mal notable a la imatge d'Espanya al món. "Hi ha catalans que pateixen els separatistes cada dia i no estan sols", ha animat la líder popular als seus simpatitzants. "Ells han de suportar diàriament els seus polítics, incapaços de gestionar per a tots. Els catalans han perdut el més important que tenim: la llibertat, i fa anys que cedeixen perquè hi hagi convivència". Per tot plegat, així com per "la veritat, la unitat d'Espanya, la llei i l'estat de dret", ha demanat omplir la capital catalana.

No ha trigat pas a contestar Aragonès, que també a través d'un vídeo ha respost la conservadora. "Nosaltres som sempre a Catalunya. Aquest diumenge i qualsevol altre dia, sempre al costat de la ciutadania", ha afirmat el president. "Perquè Catalunya té tot el dret a decidir el seu futur polític. Perquè alguns estan obsessionats amb perseguir i reprimir als catalans que només volem votar. Perquè Catalunya sí que és una nació", comença el vídeo del republicà, copiant l'estil d'Ayuso.