Les bases del Consell de la República decidiran si bloquegen la investidura de Sánchez

L'enquesta, que es farà entre el 17 i el 23 d'aquest mateix octubre, ha assolit els avals necessaris dels registrats

Carles Puigdemont, en una conferència a Brussel·les
Carles Puigdemont, en una conferència a Brussel·les | Junts
Nació
03 d'octubre del 2023
Actualitzat el 07 de març del 2024 a les 17:36h

El Consell de la República consultarà les bases per decidir si promou el bloqueig de la investidura del president espanyol en funcions, Pedro Sánchez. L'enquesta es farà entre el 17 i el 23 d'octubre. La pregunta que hauran de respondre els registrats és: "El Consell de la República ha de promoure el bloqueig a la investidura del president a l'Estat per part dels partits independentistes catalans?".

La proposta ha assolit els avals necessaris, un 1% dels registrats, i conseqüentment la consulta ja ha estat convocada, un cop els avals han estat validats per la Sindicatura Electoral. Justament aquest dimarts,Sánchez ha rebut l'aval de Felip VI per començar les negociacions que li permetin revalidar el govern progressista a l'Estat.

En una compareixença pública poc després, el líder socialista s'ha afanyat a tancar la porta al referèndum, després que fa menys d'una setmana ERC i Junts condicionessin a una futura votació el suport a la seva investidura. Per contra, Sánchez ha reclamat "generositat" en les converses que l'han de permetre quedar-se a la Moncloa. Ell, però, és coneixedor, com ja ha reconegut aquest mateix dimarts, que el tràmit amb els independentistes, "no serà fàcil, sinó complex".