El Barça dels Joãos derrota l'Osasuna

Els blaugrana s'imposen 1-2 al Sadar amb gols de Koundé i Lewandowski el dia del debut de Félix i Cancelo

El Barça durant la celebració del primer gol a l'Osasuna
El Barça durant la celebració del primer gol a l'Osasuna | F.C. Barcelona
Nació
03 de setembre del 2023
Actualitzat a les 22:58h
El Barça dels Joãos s'ha endut la victòria al Sadar i se n'anirà a l'aturada de seleccions amb 10 punts dels 12 possibles. Després d'un mercat d'infart, i ja amb la plantilla tancada amb João Félix i João Cancelo, el Barça ha reprès la Lliga amb un partit al complicat camp de l'Osasuna i malgrat no poder imposar-se amb claredat en el joc, sí que ho ha fet al marcador -patint fins al final- amb gols de Jules Koundé i Robert Lewandowski de penal. L'Osasuna ha acabat el partit amb deu jugadors.

Xavi ha tornat a confiar en el jove Lamine Yamal malgrat que Raphinha ja ha tornat de la sanció i podia recuperar la titularitat. El partit ha començat de manera trepidant, amb una ocasió clara de Frenkie de Jong que ha acabat al pal. Al cap d'uns minuts, Lamine i Gundogan n'han tingut una altra gràcies a un bon canvi de joc d'Oriol Romeu. El Barça ha tingut el control del partit els primers minuts, amb alguna aproximació, però sense ocasions clares de gol i ha costat obrir la llauna.

De fet, abans de la mitja hora, l'Osasuna ha estat a prop del gol amb una remada que ha obligat Ter Stegen a evitar el gol i enviar la pilota a córner. El porter alemany ha hagut de salvar l'equip un altre cop, després d'un error de posició de Balde. Malgrat tenir la pilota, als blaugrana els ha faltat precisió en l'últim terç de camp, a l'hora de rematar. El gol no ha arribat fins a l'últim minut de la primera part, i ha estat obra de Kounde amb el cap després d'un córner ben centrat per Gundogan.

La segona part ha arrencat amb imprecisions de Lewandowski, que malgrat el gol de la setmana passada no acaba de trobar el seu millor nivell, i un ensurt de Gavi, que s'ha fet sang a la zona del clatell i l'orella i han hagut d'entrar les assistències mèdiques. 48 hores després d'arribar, i amb un sol entrenament a les cames, ha debutat Cancelo per substituir Sergi Roberto al lateral dret. També ha entrat Ferran Torres per substituir Lamine, després d'un partit amb poca presència. El Barça, però, ha continuat sense imposar el seu joc.

Lewandowski n'ha tingut una de clara després d'una gran passada de Cancelo, però l'ha aturat el porter de l'Osasuna i després el linier ha marcat fora de joc del nou lateral dret del Barça. Els navarresos també ha tingut les seves ocasions, i a la mitja hora de la segona part Chimy Ávila ha fet un gol que s'estava mastegant i davant d'una defensa poc agressiva. João Félix ha entrat al terreny de joc just després de l'empat, en substitució de Romeu.

L'Osasuna ho ha continuat intentant, però ha estat en una ocasió aïllada del Barça que Lewandowski ha provocat un penal. Després de revisar-ho al VAR, l'àrbitre ha tret vermella al defensa de l'Osasuna enmig de la indignació del Sadar. El davanter polonès del Barça ha fet gol quan faltaven quatre minuts més l'afegit pel final del partit. Malgrat el gol, l'Osasuna no s'ha arronsat i ha tingut un parell d'ocasions que han acabat a córner.

L'àrbitre ha afegit 10 minuts -l'incident de Gavi, els gols, els canvis i el VAR- i durant aquest temps ha debutat, també, el nou central blaugrana Íñigo Martínez. El Barça ha acabat patint, però els tres punts se'n van cap a Barcelona.